Verslagen 2014

Voorlopige IMBA Kalender 2015

09.11.2014

15/03/'15 Meijel Nederland
19/04/'15 Wohlen Zwitserland
17/05/'15 Genk België
05/07/'15 St Meme le tenu Frankrijk
09/08/'15 Lower Drayton Groot-Brittanië
Hopelijk komen er nog enkele wedstrijden bij maar het was te verwachten dat Duitsland niet op de agenda zou staan .
Wat wel mooi is is het feit dat als Belgische wedstrijd Genk op het programma staat een prachtig zijspan circuit .

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VLM te Ravels

22.10.2014

Op de kalender stond een wedstrijd in Ravels. Door de organisatie werden aparte klasse's toegevoegd aan het programma. Zoals een zijspanklasse met vrouwelijke bakkenist of een zijspansoloklasse waarin men zonder bakkenist reed. Dat dit voor grappige taferelen zou zorgen was een feit. Sven zou aan de start komen met Britt van Vugt maar Britt moest helaas forfait geven door een groot examen dat ze voor de boeg had. Sven trok dan maar zonder bakkeniste naar Ravels en op het laatste moment werd er nog beslist dat Sven de tweede manche zijspansoloklasse zou rijden. Hij kreeg van Jason Van Daele de gelegenheid om een kwartiertje voor aanvang van de tweede manche deel te nemen. Sven die zijn crosskledij in de auto had liggen twijfelde geen moment. Het zorgde wel voor spanning en grappige toestanden.
Sven kwam de eerste bocht al goed door en al vlug had hij de leiding in handen maar Sven kennende was hij weer veel te hevig en reed zich vast in een wal. Na wat trek en sleur werk kon hij zijn weg weer vervolgen. Inhalen was de boodschap en al vlug zat Sven alweer op de derde plaats. Maar daar was onze Svenson nog niet tevreden mee hij kwam steeds dichter op zijn twee voorgangers en bij het startveld opkomen draaide Sven zijn gashendel helemaal open en nam de koppositie over tot groot jolijt van de toeschouwers. De strijd kon beginnen want ex GP rijder Joris Hendrickx gaf zich ook niet graag gewonnen. Sven maakte een klein foutje en kwam wat dicht in aanraking met de touwen zo kreeg Joris de kans Sven weer voorbij te gaan. Sven zette nog een aanval in maar hield zich toch wat in kwestie van niet beiden het decor in te gaan zo werd Sven knap tweede in het wiel van Joris Hendrickx. De tweede manche zijspanmekaniekers heeft Sven ook nog aan de zijde gestaan van Marvin Van Daele. Het was voor Sven weer wennen na een jaar zelf te rijden en hij wil voorlopig toch niet terug ruilen om in het bakje gaan te staan , hij houd voorlopig het stuur zelf nog in handen. Het werd toch nog een leuke ontspannen middag in Ravels.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VMCF te Zemst

08.10.2014

Finale Belgisch kampioenschap

Twee weken geleden werd de laatste wedstrijd van het BK voor de zijspannen afgelast. De organisatie deed alle moeite om deze wedstrijd toch nog te laten doorgaan. Zodat de zijspannen toch ook hun laatste proef konden verrijden. Het was nog zeer spannend Van Leeuw, Corthouts en Verbrugge konden de titel nog binnen halen, maar voor Van Leeuw besliste een eerder opgelopen blessure er anders over en kon hij zijn leidersplaats niet verdedigen. De beslissing moest dan vallen tussen Corthouts en Sven. Het zou geen gemakkelijke opgave worden want passeren was hier niet zo evident. Ook voor deze laatste proef moest Sven op zoek naar een vervangend bakkenist die vond hij in de sympathieke Noorderbuur Hantje van Hal die van Lierop was afgereisd naar Zemst om Sven bij te staan in het bakje.
Tijdens de training lag het parkoer er niet goed bij maar Sven en Hantje voelden wel aan dat het rijden goed zat.
1é Manche
Sven en Hantje duiken als tweede de eerste bocht in ze zitten in het wiel van Corthouts-van den Bulck. Twee bochtjes verder rijd Sven zich vast. Mogal- Van Schil kunnen er niet langs en rijden in op Sven. Iedereen was al gepasseerd als Sven en Hantje uit de modderbrij verlost waren. Ze hadden vlug de aansluiting weer te pakken maar Corthouts-van den Bulck waren gaan vliegen. Na drie ronde zaten Sven en Hantje op de zesde plaats. Een ronde later lieten zede vierde plaats noteren. Er volgde een indrukwekkende ronde tussen De Scheermaeker, Op De Beeck en Verbrugge het was heel close tussen deze drie. De Scheermaeker kreeg af te rekenen met een platte band en moest zijn tegenstanders laten gaan. Sven wist Op De Beeck nog te passeren . Sven en Hantje werden als tweede afgevlagd .
Het was ook duidelijk te zien dat de titel binnen halen bijna een onmogelijke taak was , Sven zou de manche moeten winnen en Corthouts op de vierde plaats eindigen. Maar een wedstrijd is pas gestreden na de finishvlag.
2é Manche
Ook nu starten Sven en Hantje op de tweede positie met aan de leiding hun grote concurrenten Corthouts -van den Bulck die ook na enkele ronden al een ruime en veilige afstand heeft opgebouwd. Sven en Hantje lopen ook verder uit op hun achtervolgers. Ze zullen tevreden moeten zijn met de tweede plaats.
In het dagklassement mogen ze naar het podium voor de tweede plaats en ook in het Belgisch Kampioenschap behaalde Sven de tweede plaats.
Bedankt aan Hantje van Hal om de grens over te steken om onze Svenson bij te staan het was voor Sven weer een leuke ervaring om weer met een andere bakkenist te rijden. En Hantje deed het voortreffelijk.

Geschreven en Gepost door Carine   

IMBA te Amriswil

30.09.2014

De laatste wedstrijd voor het Europees Kampioenschap werd verreden in het Zwitserse Amriswil een dorpje zo"n half uurtje over de Duitse grens waar al vele jaren IMBA wedstrijden georganiseerd worden. Dat het een spannende finale zou worden stond vast , Corthouts- Van Den Bulck stonden op de tweede plaats en met 28 punten voor op Sven die op de vierde plaats stond , daar tussen bevonden zich nog de Zwitsers Boller-Walti die 17 punten meer telden dan Sven. Het kon dus nog alle kanten op voor de twee overige podiumplaatsen. Alle drie de teams waren gebrand om het beste van zichzelf te geven. Sven hoopte op een podiumplaats maar makkelijk zou het niet worden. Het was voor Sven dan ook afwachten wat het zou geven met de kersverse Wereldkampioen Ben van den Bogaart aan zijn zijde. Maar Sven was er wel gerust in dat het goed zou komen. Het was dus ook een unicum dat 5 Wereldtitels samen in één zijspancombinatie aan de start stonden.
Tijdens de vrije training werd er de eerste ronde rustig gereden om zo het circuit te verkennen . Vanaf de eerste ronde dat Sven en Ben doorreden zag ik dit komt goed vandaag met die twee. Het was immers de eerste keer dat Ben naast Sven in het bakje stond en meteen voor een IMBA wedstrijd maar Ben is meer gewend dan dat. Het gevoel samen op het span zat goed voor onze beide Wereldkampioenen. De tijdtraining verliep vlot , een paar keer probeerden Sven en Ben ook te starten. Ben probeerde ook Sven wat te motiveren zodat hij toch dingen probeerde die hij tot op heden nog niet gedaan had. Ben voelde precies aan hoe ver hij hierin kon gaan. Ze zetten dan ook een mooie vierde tijd neer. Dan was het toeleven naar de eerste manche. Rond de klok van half één werden de rijders aan het voltallig opgekomen publiek voor gesteld. Er bleken meer dan 10 000 toeschouwers afgezakt te zijn naar Amriswil. Het is dan ook fijn voor de rijders om voor zo'n groot publiek te rijden.
1é Manche
Sven en Ben begeven zich naar het starthek, de spanning is te snijden , het lijkt eeuwen te duren voor het starthek valt. Op het lange startveld weet Sven zich op te werken naar de 4e plaats maar het zijn Corthouts- Van den Bulck die hen na enkele bochten voorbij gaan. Het gaat er hard aan toe , de Engelse combinatie Etheridge-Scott leiden de wedstrijd gevolgd door de Zwitsers Boller-Walti op de 3e plaats volgden de nieuwe IMBA kampioenen van den Boomen-van de Wiel. Sven en Ben bijten zich vast aan het achterwiel van Corthouts-Van Den Bulck. Maar ook met de Zwitsers Morf-Strauss moet rekening gehouden worden die op eigen bodem goed presteren. Een viertal ronden blijft de top vijf ongewijzigd en scheuren ze razend snel over het circuit. Vooraan is er een wijziging gekomen doordat de Engelse combinatie mechanische problemen blijken te hebben. Sven en Ben vechten een bloedstollend duel uit met Corthouts-Van den Bulck. Het ging er zeer spannend aan toe . Meerdere malen liet Sven zijn voorwiel zien en hij was dan ook vastberaden een aanval in te zetten. Dat gebeurde in de zesde ronde in een afdaling , Corthouts- Van den Bulck bleven aanklampen en nu waren de rollen omgedraaid en waren het Sven en Ben die op de hielen gezeten werden. Ondertussen hadden onze jongens ook de 3e plaats ingenomen van Etheridge-Scott ook Corthouts-Van den Bulck schoven mee door.
Sven en Ben deden het voortreffelijk. En word tijdens de wedstrijd ook opgepept door zijn maatje Ben en dat lijkt Sven vleugels te geven. Met nog drie ronden te gaan volgde er achter Sven en Ben een zware crash van Corthouts- Van den Bulck . De druk was eraf Sven en Ben zaten ruim voor op de rijders op de 4e plaats die ondanks hun mechanische problemen toch nog de vierde plaats in de wacht sleepten. Een knappe 3e plaats was binnen. Meteen was er ook hoop op een derde totaalplaats in het IMBA Kampioenschap maar er moesten nog twee manches verreden worden. In het Pepateam hing een ontspannen sfeer en de naar Zwitserland afgezakte supporters hadden er alle vertrouwen in dat Sven en Ben zonder tegenslag op het einde van de dag het podium zouden betreden.
2é Manche
Bij het vallen van het starthek scheuren Sven en Ben het lange startveld over en duiken als 4e de bocht in. Ze hebben dus wederom een goede start genomen. De Engelse combinatie Etheridge-Scott zitten Sven op de hielen en zetten een geslaagde aanval in . Sven en Ben worden een plaatsje terug verwezen en zitten nu in 5e stelling met achter hen Corthouts-Van den Bulck die in de tweede ronde in de fout gaan en de wedstrijd verlaten. Ook de Zwitsers Morf-Strauss vallen enkele plaatsen terug en in de derde ronden komen Sven en Ben terug als 4e het startveld over. Sven en Ben bouwen hun voorsprong steeds verder uit op hun achtervolgers maar ze hebben ook een gaatje laten vallen op hun voorgangers. Maar na half wedstrijd als iedereen wat afzwakt slaat Sven weer toe en rijd hij het gaatje weer dicht op Etheridge-Scott er volgen meerdere aanvallen maar het lukt Sven niet ze voorbij te gaan. De Engelse combinatie wint telkens wat tijd door de afsprong te springen. Het is mooi om te zien hoe Ben te keer gaat in de bochten en hoe Sven daardoor zijn zijspan de bocht doorstuurt . Wat ze ook probeerden voor deze tweede manche moesten Sven en Ben tevreden zijn met de 4e plaats. Tussen de manches door werd er veel gerekend en geteld. Het zag er goed uit zowel voor het dagklassement als in het Europees Kampioenschap maar de laatste manche moest nog verreden worden.
3e Manche
Sven reageerde super snel en nam zo goed als kopstart maar van den Boomen en Boller hielden iets langer het gashendel open en kwamen voor Sven en Ben de bocht uit. Het ging er weer zeer spannend aan toe want hun grootste concurrenten voor de 3e plaats in het dagklassement zaten hen op de hielen. Na twee of drie ronden zetten de Engelsen na de afstap de aanval in op Sven en Ben en zetten in de bocht hun span ervoor maar Sven geeft zich niet gewonnen en blijft zich bijten aan het achterwiel van hun voorgangers . Bij het opkomen van het startveld draait Sven zijn gashendel voluit open en gaan ze de Engelse combinatie weer voorbij. Even blijven ze volgen maar Sven en Ben weten ze toch af te schudden. Het is een plezier om te zien hoe Sven en Ben relaxt hun manche afwerken. De supporters staan ronden voor het einde enthousiast te juichen want ze weten dat het binnen is ookal moeten er nog enkele ronden verreden worden maar ze zijn door het dolle heen telkens Sven en Ben hen passeren beginnen ze luidkeels te juichen , je kan aan Sven en Ben merken dat ook zij van deze laatste ronden genieten. Sven en Ben komen als 3e onder de zwart wit geblokte vlag met een ruime voorsprong op hun achtervolgers .
Grote vreugde in het kamp van het Pepateam een eerste podiumplaats op een IMBA wedstrijd is binnen maar wat nog mooier is ze hebben de 3e plaats behaald in het IMBA kampioenschap. En dat was voor Sven een grote droom als eerstejaars rijder. Jammer dat zijn maatje Tim er niet bij was want Tim heeft hier een heel groot aan deel in en zonder hem had Sven ook niet zo ver geraakt. Sven wil dan ook Peggy en Pascal van het Pepateam bedanken dat ze dit mede mogelijk hebben gemaakt zonder hen zou dit nooit gelukt zijn. Ook bedankt aan Ben van den Bogaart om aan Sven zijn zijde te staan zodat hij deze laatste IMBA wedstrijd toch kon rijden en de 3e plaats mede heeft mogelijk gemaakt. Het was voor Sven een super ervaring om met zo'n topbakkenist als Ben te rijden maar Ben is niet voor niks de nummer 1 van de wereld. Tijdens de race bleef hij Sven motiveren en oppeppen maar wist perfect hoever hij kon gaan zodat Sven niet over zijn limiet zou gaan. Sven is Ben enorm dankbaar hiervoor. Onvoorstelbaar wat onze twee Wereldkampioen hier samen hebben laten zien. Sven die altijd als bakkenist het grote voorbeeld was geweest voor Ben stonden nu samen aan de start...leuk was ook dat Ben zei doen hij voor de training een truitje van Verbrugge aantrok... ' hier zou ik 10 jaar geleden een moord voor gedaan hebben om een truitje van Verbrugge te krijgen' . Ook een woordje van dank aan Els Bamps die altijd alles in goede banen lijd voor de IMBA wedstrijden, ook alle sponsors en supporters bedankt voor jullie steun. Aanstaande zondag word de afgelaste wedstrijd van Zemst terug verreden en daar zal het ook nog spannend worden voor de Belgische titel .

Geschreven en Gepost door Carine   

VLM te Broechem

22.09.2014

Hoi allen,
Normaal gesproken reden wij een VMCF wedstrijd te Zemst maar deze werd op zondagochtend afgelast. Er werd geinformeerd hoe het parkoer in Broechem erbij lag en we besloten richting Broechem te gaan. Maar mijn bakkenist die ik had gecontacteerd voor Zemst was al naar huis gekeerd. Er werd nog vlug iets geregeld met Dennis Van Den Bulck . In Broechem aangekomen was de training al afgelopen. We mochten één ronde het parkoer verkennen zodoende hadden we ook geen tijd neer kunnen zetten en moesten we achter aansluiten.
1é Manche
We vertrokken op een 3e plaats. We bleven drie ronden deze 3e plaats behouden, Goeyvaerts konons te grazen nemen en we waren even onze 3é plaats kwijt. We bleven een 2 tal ronden aanklampen maar toen moest ik een beetje lossen omdat ik voor het eerst dit seizoen last van mijn armen had. Maar na twee a drie ronden begon ik terug wat van mijn achterstand goed te maken en twee ronden voor het einde kwamen we terug in het wiel van Goeyvaerts en een paar bochten verder waren wij ze voorbij. En in de laatste ronde hadden wij het gat zo goed als toegereden op Goossens maar dan heb ik de motor dood geremd maar gelukkig toch nog als 3e over de meet gekomen.
2e Manche
Net voor het starthek viel liet ik de motor afslaan. Met meer dan 50 meter achterstand op de laatste deelnemers gingen we van start. Ik wist dat ik er geen gras over moest laten groeien en meteen in de aanval moest gaan om nog een mooi resultaat neer te zetten. Na één ronde wedstrijd hadden wij al de 5e plaats ingenomen. Nog eens twee ronden verder zaten we op de 3e plaats. En zo zijn wij dan ook aangekomen. Ik was weer een ervaring rijker door met een andere bakkenist gereden te hebben namelijk die van Christian Corthouts , de jonge Dennis Van Den Bulck alleen was de piloot wat te plat door zijn zeer armen. Zondag rij ik mijn laatste IMBA wedstrijd van dit seizoen in het Zwitserse Amriswil met welke bakkenist kanik op dit moment nog niet zeggen maar dat komt tegen het weekend wel in orde.

Gepost door Carine   

VLM te Genk

16.09.2014

Hoi allen,
We besloten om het voorbije weekend in Genk te rijden iplaats te Vilvoorde zoals eerder vermeld. Tijdens de tijdtraining zetten wij de 3e tijd op de klok.
1é Manche
We gingen als 3e van start en we konden meteen doorstoten naar de 2e plaats. Twee bochten verder liet ik de motor stil vallen, we konden als laatste aan onze wedstrijd beginnen. We kregen net aansluiting bij de laatste en toen gingen wij weer in de fout en gingen we op onze zij . Toen heb ik het twee ronden rustig aan gedaan want ik had mijn voet flink bezeerd. We zijn nog terug gekomen naar de 8e plaats.
2e Manche
Bij het vallen van het starthek vertrokken wij als 3e dat hielden wij een 3 a 4 tal ronden vol toen kwam Stan Goeyvaerts ons voorbij gesprongen. Heel de manche hebben wij wiel in wiel gezeten. Twee ronden voor t einde zijn we nog heel even terug naar de 3e plaats doorgestoten maar ik liet mij terug op dezelfde plaats verassen en wederom sprong Stan ons daar voorbij en we zijn er niet meer voorbij geraakt we kwamen als 4e over de meet en in de eindstand werden wij 5e.

Greetz Svenson,Carine

Nu zondag is er de grote VMCF finale te Zemst waar alles nog mogelijk is voor plaats 1, 2en 3. Dirk Van Leeuw gaat aan de leiding maar heeft amper 4 luttele puntjes voorsprong op Corthouts maar ook Sven en Tim staan op 4 puntjes van de koplopers. Sven en Tim hebben niets te verliezen ze kijken rijk halzend uit om de strijd aan te gaan voor de Belgische titel. Ze zullen alles in de strijd gooien om de driekleur op hun naam te schrijven .

Gepost door Carine   

VMCF te Huldenberg

09.09.2014

Hoi allen,
Tijdens de training was het al slijk maar was het nog doenbaar. Tussen door droogde het wat op. Net voor de eerste manche brak er een wolkbreuk uit die het circuit in een ware modderpartij veranderde.
1é Manche
We gingen als tweede van start , even namen we de koppositie over van Corthouts-van den Bulck maar al vlug werden wij terug verwezen naar de tweede plaats, we reden ons vast. Wederom reden wij ons vast en werden wij verwezen naar de derde plaats. Zo zijn we dan ook gefinisht.
Na onze manche werd er besloten de wedstrijd verder af te lassen.
Onze eerst volgende wedstrijd rijden wij te Zemst.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

IMBA te Arnoldsweiler

26.08.2014

Hoi allen,
De voorlaatste IMBA proef stond op het programma in het Duitse Arnoldsweiler. De Duitse organisatie verkoos een rijdersvoorstelling op de wedstrijddag zelf. We hadden dus zaterdagavond de tijd om een lekker stuk taart te nuttigen die Evija de vriendin van Sven had meegegeven (een zelf gemaakte plattekaastaart) ter ere van Sven zijn verjaardag van afgelopen donderdag. Na al dit lekkers konden we verzadigd ons bedje opzoeken.
Het parkoer lag er zondagmorgen goed bij het was wel een smalle baan dus een goede start was zeer voornaam. Tijdens de vrije training was het een beetje aftasten en kijken welke lijnen er gereden konden worden. Even later volgde de tijdtraining Sven en Tim zetten zich schrap om er een goede tijd uit te persen en ze zetten een knappe 3é tijd neer. Meteen ook het eerste Belgische team.
De rijdersvoorstelling had plaats korte tijd voor de eerste manche van start ging.
1é Manche
Bij het insturen van de eerste bocht zien we Sven en Tim op de 4é plaats. Met in hun kielzog de Zwitsers Boller / Walti die overal hun neus laten zien en voor het ingaan van de tweede ronde Sven en Tim hun 4é plaats ontfutselen. De Nederlanders van Ravenstein/ Kuijpers kunnen ze goed afhouden maar als het Engelse duo Keane / Horton aanpikken op de 6é plaats moeten ze ook hen laten gaan. Er is duidelijk te zien dat de rechtse bochten niet vlot verlopen maar wat is eraan de hand? Met nog een viertal ronden te gaan gaan ook van Ravenstein/ Kuijpers in de aanval en verwijzen Sven en Tim naar de 7é plaats. Sven en Tim reden voor wat ze waard waren en finishten op de 7é plaats.
Tussen de reeksen werd ontdekt dat er heel wat spelling op het bakwiel zat en dat ze geluk hadden dat ze de eerste manche nog gefinisht waren. Alles werd weer tijdig klaar gestoomd voor de tweede manche.
2é Manche
Bij het induiken van de eerste bocht zaten Sven en Tim op de 3é plaats maar werden in de eerste ronde al gepasseerd door Boller/ Walti en Corthouts/ van den Bulck. Wederom ook weer een snelle Keane /Horton aan hun achterwiel die ook nu niet twijfelden en zeer veel haast leken te hebben. Zo kwamen Sven en Tim na twee wedstrijd ronden op de 5é plaats door. In de vierde ronde bestookt Sven het achterwiel van het Zwitserse duo Boller/ Walti twee ronde lang bijt Sven zich vast in het achterwiel van de Zwitsers en bij het ingaan van een nieuwe ronde plaats Sven zijn geslaagde aanval op Boller/ Walti tot grote vreugde van de aanwezige supporters . Sven en Tim bemannen nu de 4é plaats dan op jacht naar de Nederlanders van Keulen/ van Wanrooij . Een ronde later zitten onze favorieten op de 3é plaats maar de Zwitsers Boller/Walti bleven aanklampen en zetten de aanval in op Sven en Tim. Halverwege de manche verwezen ze dan ook Sven en Tim naar de 4é plaats. Even leek het erop dat van Keulen/ van Wanrooij nog wat toenadering zochten maar Sven en Tim konden hun 4é plaats veilig stellen. Een super resultaat.
3é Manche
Bij het vallen van het starthek komen Sven en Tim weer goed weg en duiken als 5é het hoekje om. Keane/ Horton gaan in deze eerste ronde al voorbij Sven en Tim. Zes ronden lang blijven Sven en Tim op de 6é plaats . En dan bij het insturen van een rechtse bocht gaat er iets fout en Tim valt voorover uit het bakje , Sven die niet meteen in de remmen kan rijd over Tim heen. Tim springt meteen weer in de bak , toch hebben ze hierdoor twee plaatsen moeten prijsgeven. Naar het einde van de wedstrijd toe klampen ook weer de Zwitsers Boller/ Walti aan maar Sven is niet van plan om ook de 8é plaats uit handen te geven. Sven houd het gas lang genoeg open en ook de Zwitser zet zijn gashendel niet dicht met pech voor de Zwitsers die rechtdoor sturen in de bocht. Sven en Tim finishen als 8e.
In het dagklassement werden Sven en Tim 5é . In de tussenstand staan ze op de vierde plaats. Het zou mooi zijn mochten ze nog de 3é plaats kunnen bemachtigen. Voor de laatste IMBA wedstrijd gaan we op 28 september naar het Zwitserse Amriswil. Dat het daar nog heel spannend kan worden is een feit. Sven en Tim hebben 617 punten , Boller / Walti hebben 636 punten en Corthouts/ van den Bulck 645 punten met nog drie manches te rijden kan er nog van alles gebeuren mooi zou zijn als onze twee Belgische teams de ereplaatsen zouden bekleden. Misschien dat Boller/ Walti met een hoog stressgehalte aan de start komen in eigen land.
Namens Sven,Tim en het ganse Pepa team wensen wij Team van den Boomen/ van de wiel van harte proficiat met het behalen van hun Europese titel.
Als het weer het toelaat zullen Sven en Tim aanstaande zondag aantreden tijdens de VMCF wedstrijd in Huldenberg.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VMCF te Koningshooikt

26.08.2014

Hoi allen,
VMCF had hun wedstrijd op het legendarische circuit van "Het Fort van Koningshooikt" en ook de zijspannen kwamen dit jaar aan de start dat is ooit anders geweest. Er boden zich 15 teams aan. Een goede start was wel aangewezen op het smalle circuit. Ondanks de vele regen de week vooraf lag het circuit er droog bij. De training verliep vlot en Sven en Tim keken dan ook vol vertrouwen uit naar de 1é manche.
1é Manche
Bij het vallen van het starthek reageerde Sven supersnel en kwam dan zo ook bijna als eerste de eerste bocht door maar hij ging iets te snel van het gas af en er schoot nog een rijder onder door. Daardoor raakte hij Sven en Tim hun bakwiel met een serieuze crash als gevolg ( zie de fotoreeks van de Makke). Wonderwel kwamen ze ongeschonden uit deze spectaculaire crash , onze jongens moesten in de achtervolging en dat zou een moeilijke taak worden om de passeren op het smalle circuit van het Fort. Maar Sven en Tim zetten zich schrap en ronde na ronde konden ze telkens enkele plaatsen goed maken , ze reden een onvoorstelbare inhaalrace met als resultaat een mooie 4é plaats ze hadden er nog graag één ronde bijgedaan want bij de finish zaten ze in het wiel van de 3é.
2é Manche
Sven en Tim doken als 4é de put in van t Fort. Met vier duo's streden ze vooraan op het scherpst van de snede. Sven en Tim zaten in 4é stelling met voor hen de Janssens broertjes , Sven zette op het einde van het startveld net voor ze de put indoken de aanval in , hij hield zijn gashendel iets langer open ( toch goed naar zijn weblady geluisterd) en dook voor de Janssens broers de put in . Maar Sven en Tim waren nog niet tevreden ook nu moesten hun voorgangers er op het einde van het startveld aan geloven, Sven en Tim zetten weer een geslaagde aanval in op de 2é plaats. Nu was het enkel nog de kopman die ze te grazen moesten nemen en ook nu deed Sven weer op het einde van het startveld een aanval op de koppositie . Tot grote vreugde van de aanwezige supporters namen Sven en Tim de leiding in handen. Ze reden zelfs weg van hun achtervolgers. Ze sloten de manche winnend af . In de eindstand werden Sven en Tim 2é . En daar waren onze jongens zeer tevreden mee.
Volgende week staat de voorlaatste IMBA op het programma in Duitsland.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

IMBA te Penybont

12.08.2014

Hoi allen,
We moesten overzee voor onze volgende IMBA wedstrijd doorvoor trokken we naar het Engelse Penybont. Op zaterdag scheen de zon maar in de nacht van zaterdag op zondag werden de hemelsluizen open gezet . Daardoor werd de vrije training uitgesteld naar een later tijdstip en ook de tijdtraining werd pas om 12.30 u verreden. In de tijdtraining zetten wij de 3é tijd op de klok. We hadden niet veel tijd of onze eerste manche stond al voor de deur.
1é Manche
Bij het vallen van het starthek gingen wij als 9é van start en in de eerste afdaling gingen we er al drie voorbij en kwamen zo in 6é positie maar na 1 ronde ging de moto dwars staan naar rechts en sloeg dan weg naar links en Tim kon het niet houden en vloog eruit ,gelukkig had ik het direct gevoeld maar we waren hierdoor wel een heel pak plaatsen kwijt, we gingen terug verder rond de 12e plaats, we konden elke ronde wel ergens iemand inhalen zodat we de laatste ronde ingingen als 7é maar we gingen weer in de fout en daardoor geraakten we weer heel veel plaatsen kwijt en kwamen wij als 13é over de finish.
2é Manche
De tweede manche gingen wij als 9é van start, in de eerste afdaling konden wij één plaats goed maken en we konden redelijk snel naar de 5é plaats opschuiven maar op t laatste zijn we terug afgezakt naar de 8é plaats.
3é Manche
Tijdens de start van de derde en laatste manche van de dag gingen wij als 4é van start en konden wij meteen doorstoten naar de 3é plaats even later kwam van den Boomen terug voorbij en reden wij terug in 4é positie. Eén ronde later stoten wij terug door naar de 3é plaats en dat konden wij zo houden tot drie ronden voor het einde en toen kregen wij de Engelsman Keane aan ons achterwiel, hij kwam ons voorbij maar ook wij gingen weer in de aanval zo speelden wij drie ronden lang haasje over met Keane, de laatste ronde was bloedstollend voor de supporters we staken elkaar ieders drie maal voorbij in deze laatste ronde , in de laatste 300 meter van de wedstrijd zette ik weer de aanval in en gingen wij Keane weer voorbij en werden wij super blij als 3e afgevlagd. Met een super goed gevoel konden wij de derde manche afsluiten. In het dagklassement werden wij 8é, in de tussenstand zijn we van de 3é naar de 4e plaats verwezen met 11 punten achterstand op de derde plaats.
Zondag rijden wij onze VMCF wedstrijd te Koningshooikt ( dat is de thuisroots voor het Pepateam)
Verder wil ik mijn weblady Carine Discart en Chris Blockhuys beiden bedanken voor hun inzet voor het wekelijks verzorgen van mijn website.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Komen

06.08.2014

Hoi allen,
We hadden in Komen een wedstrijd voor het BK op het programma staan. De training verliep naar wens.
1é Manche
We gingen van start op de 3é a 4é plaats ik zette de eerste bocht aan en Tim kon niet gaan hangen, we zijn rechtdoor de dranghekken in gevlogen. Gelukkig trok ik net voor we de hekken in gingen mijn hand omhoog. De koppeling was afgebroken en de kabel was ook volledig over. We hebben dan toch nog geprobeerd om van start te gaan en na de tweede poging konden we van start gaan , een 200 meter voor dat de kopmannen eraan kwamen we reden de ganse manche sneller dan de koplopers want ze konden ons niet inhalen en we zijn nog als 7é binnen gekomen.
2é Manche
Bij het vallen van het starthek gingen we er direct op kop vandoor en hadden we na 2 a 3 ronden al een 8 seconden voorsprong even kwam de Descheermaeker iets dichter maar wat later moest hij de aansluiting laten varen en bouwden wij ronde na ronde onze voorsprong verder uit. We wonnen vlotjes de 2é manche met meer dan 1 minuut voorsprong . Het rijden gaat steeds beter en we zijn ook meer dan tevreden over ons WSP frame.
Aanstaande zondag rijden wij weer een IMBA wedstrijd daarvoor moeten we overzee.
Mx GP Motorcross meets cycling te Lommel Op 31 juli stond Sven aan de start aan een pracht van een evenement " MX GP Motorcross meets cycling" De opzet was dat twee wielrenners en één crosser als team een korte tijdrit zouden rijden. Sven kreeg als teammaten Floris Smeyers en Kevyn Insta. Het voltallig op gekomen publiek was ook enthousiast. Het was een leuke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

IMBA te Attenhoven

31.07.2014

Hoi allen,
De derde IMBA wedstrijd stond op het programma in ons eigen Belgie landje in het Brabantse Attenhoven. Ook hier werd gekozen voor een rijdersvoorstelling op zaterdag. Het circuit werd zowat heel de zaterdagavond lichtjes gesproeid zodat er zondag stofvrij gestart kon worden.
Tijdens de vrije training kon je duidelijk merken dat Sven en Tim het naar hun zin hadden en dat het circuit hen wel lag. Tijdens de tijdtraining komen ze niet verder dan een 7é plaats terwijl ze toch duidelijk onze landgenoten Corthouts- Van Den Bulck die een 2é tijd neerzetten blijven volgen maar het tijdsverschil is miniem en bedraagt geen seconde. Een goede start gaat hier voornaam zijn dat is aan de trainingstijden wel duidelijk.
1é Manche
Sven en Tim plaatsen zich zowat midden achter het starthek, Sven reageert razendsnel bij het vallen van het hek en even lijkt het dat ze kopstart gaan nemen maar de rijders aan de binnenkant zitten in een gunstigere positie. Sven en Tim komen als 6é door. In de tweede ronde weten ze al door te schuiven naar de 5é plaats. Een ronde later weten ze ook Van Ravenstein en de Descheermaeker voorbij te gaan . Onze jongens doen het super , op enkele ronden tijd hebben ze zich opgewerkt naar de 3é plaats. Descheermaeker volgt de gehele manche op de vierde plaats maar is geen bedreiging voor Sven en Tim , even leek het erop dat ze dichter kwamen op Corthouts maar met de 3é plaats waren ze dik tevreden. Tim had last van blaren en werd na de manche meteen verzorgd door zijn maatje Sven.
2é Manche
Na een korte rustpauze werden onze rijders weer verwacht voor hun tweede manche. Bij de eerste doortocht noteerden we Sven en Tim op de 8é plaats. Sven jaagt op Descheermaeker en verwijst hen een plaatsje terug. Van Leeuw is de volgende in de rij maar Sven en Tim worden onverwacht van hun zijspan gecatapuleert. Sven en Tim hebben zich flink bezeerd vooral Sven heeft zijn bil gekwetst maar ze kruipen weer op hun machine om de achtervolging in te zetten. Bij de volgende doortocht komen ze door op een 26é plaats. Ze knokken voor elk puntje en laten zich als 17é afvlaggen. Ondanks de crash toch nog wat plaatsen goed weten te maken.
3é Manche
De laatste manche ging van start en meteen volgde een herstart doordat na de eerste springschans enkele Zwitserse teams waren gecrasht. Sven en Tim zaten meteen mee voorin. Corthouts had de leiding gevolgd door de leider in de tussenstand Van den Boomen en dan volgden Sven en Tim met op hun hielen de snelle Zwitser Boller. Sven en Tim hadden Corthouts goed in het vizier maar ze hadden ook de adem van de aandringende Boller op hun nek. Toch wisten Sven en Tim goed stand te houden op de 3é plaats. Meerdere malen probeerde Boller er langs te komen maar Sven en Tim konden hem goed afhouden. Een drietal ronden voor het einde zet Boller aan na de bocht en komt naast Sven en Tim richting springschans waar Boller net iets harder doorspringt en de 3é plaats uit handen neemt van onze jongens. Onbedreigd kunnen Sven en Tim de 4é plaats binnen halen.
Ondanks de crash in de 2é manche was het een geslaagde wedstrijd. In het dagtotaal werden ze 6é en in de tussenstand blijven Sven en Tim op de 3é plaats staan.
Op 10 augustus rijden Sven en Tim hun 4é Europese wedstrijd in Engeland.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

IMBA te St - Meme - Le - Tenu

07.07.2014

Hoi allen,
De tweede IMBA stond op het programma in het Franse St-Meme-Le-Tenu zo'n 800 km vanuit de kempen. Was het dan ook dat het er volgens de weerberichten al meer dan een week aan het regenen was, dus dat beloofde niet veel goeds maar vol goede moet trokken we toch naar Frankrijk.
Daar aan gekomen regen en nog regen de baan was niet optimaal maar dat is voor iedereen hetzelfde.
Tijdens de vrije training verliep het maar moeizaam omdat ik niet gewend ben om op de achterrem te rijden en op zo'n vettig circuit is dat echt wel nodig. Naar het einde toe ging het steeds beter en beter. Er werd geen tijdtraining verreden dus er volgde een tweede training waaraan je wel moest deelnemen om volgens de tussenstand aan het hek te kunnen plaats nemen. Maar we hadden electronische problemen en deze training was voor ons al vlug over en oud gelukkig hebben we wel even kunnen rijden zodat we toch als 7é naar het starthek mochten.
1é Manche
Ik kon mijn ogen niet geloven , ik keek links en rechts en we hadden los kopstart, dat heb ik in mijn leven al veel meegemaakt maar nog nooit als piloot en dat gaf toch wel een heel geweldige kik, in de tweede bocht kwam er een Zwitser voorbij maar die reed zich een bocht verder vast en daar konden wij net naast passeren en zo hadden wij de leiding terug in handen met team van den Boomen de leiders in de tussenstand in ons wiel. Zes ronden konden wij dit volhouden en dat gaf ons een zalig gevoel , we konden de tweede plaats mooi behouden en zijn als tweede gefinisht . Mijn maatje was door het dolle heen , hij was wel een beetje moe maar dat kon de vreugde in het Pepateam niet veranderen.
2é Manche
Halverwege de start van de tweede manche schakelde ik al mis ,maar toch hadden we na twee bochten de zesde plaats al te pakken. Een paar bochten verder stoten wij door naar de 5é plaats ten nadele van Greup - den beer Hantje van Hal . Op het einde van de eerste ronde stoten wij door naar de 4é plaats en een paar ronden later zaten we in derde positie met nog een drietal ronden te gaan nam Greup 'den beer Hantje van Hal ons terug en reed ik mij vast, daardoor waren wij meteen twee plaatsen kwijt gespeeld, we werden als 5é afgevlagd.
3é Manche
Bij het vallen van het starthek kwamen wij als 7é de eerste bocht door. In de derde bocht konden wij al meteen een plaats goed maken zodat de 6é plaats in ons bezit was,een ronde later passeren we weer iemand en tot een halve ronde voor het einde hebben wij op de 5é plaats gereden maar in die laatste halve ronde passeerden onze landgenoten en kampioenen van 2013 Corthouts - van den Bulck ons nog , wij werden als 6é afgevlagd .
Wij waren zeer tevreden want op onze 2é IMBA in onze carriére pakten we al een podiumplaats en dat was voor mij en zeker voor mijn maatje Tim een zalige opsteker , we waren door het dolle heen met die 3é plaats in de eindstand ook in de tussenstand schuiven we van de 7é plaats door naar de 3é plaats. Ik wil zeker het ganse Pepateam bedanken en natuurlijk een dikke pluim voor onze mekanieker Pascal en hulpmekenieker Jimmy want zonder hen is het niet mogelijk om zo'n prestatie neer te zetten.
Volgende week rijden wij tijdens de GP van Genk mee in de nevenreeks.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

IMBA te Oss

23.06.2014

Hoi allen,
Voor Sven en Tim stond de eerste IMBA op het programma in het Nederlandse Oss. Niet gebruikelijk maar voor het eerst werden de teams voor gesteld op zaterdagavond en dat was een beetje jammer voor Sven daar hij op zaterdagavond familiale verplichtingen had.
Rond de klok van half tien werden de 29 deelnemende teams verwacht voor hun vrije training , meteen was te zien dat het wel goed zat met Sven en Tim ze reden mooie lijnen het gevoel zat goed dus op naar de tijdtraining. Rond elf uur ging de tijdtraining van start , Sven en Tim hadden lange tijd de 7e tijd maar in de laatste ronde werden ze verwezen naar de 8é tijd en daar was het team tevreden mee , hun tijd was een 2 seconden trager dan die van de titelverdedigers Corthouts - Van den Bulck die een 5e tijd wisten te laten noteren. Dus Sven en Tim deden het boven verwachting.
1é Manche
Klokslag half twee viel het starthek voor de eerste manche, Sven reageerde zeer goed bij het vallen van het starthek. In de eerste ronde kwamen Sven en Tim door op een zevende plaats. De daarop volgende ronde zaten ze de Engelsen David Keane - Paul Horton op de hielen en konden hen mooi passeren zodat de zesde plaats in hun bezit was . Sven en Tim hielden goed stand op de zesde plaats tot halverwege de manche Sven zijn zadel kwijt speelde de twee Engelse teams kwamen aan klampen en met hun linkse bakken hadden ze een voordeel in de zware sporen. Zowel Keane - Horton als Pelling - Cuff zetten de aanval in op Sven en Tim , Sven had het tempo wat laten zakken want rijden zonder zadel is nu niet echt comfortabel en zo werden onze jongens naar de achtste plaats verwezen met nog enkele ronden te gaan konden ze deze achtste plaats veilig stellen. Ze waren dik tevreden over hun resultaat van hun eerste IMBA manche. Even wat rusten en wat bijtanken, kwart over drie was het alweer tijd voor de tweede manche.
2e Manche
Sven en Tim misten hun start doordat Sven op het startveld er naast schakelde , ze passeerden de eerste ronde als 16é , ze waren dus op inhalen aangewezen . In de daarop volgende ronde hadden Sven en Tim er al 5 gepasseerd en kwamen ze door op de 11é plaats. Ze doen diezelfde ronden een aanval op de twee Engelse teams die voor hen zaten en komen zo op de 9é plaats. De daarop volgende ronde geen Sven en Tim meer op de 9é plaats uiteindelijk komen ze door ze hebben vele plaatsen prijs moeten geven , achteraf bleek dat Keane , Tim uit de bak had gereden . Maar Sven en Tim gingen in de achtervolging en waren vast besloten om nog enkele plaatsen goed te maken. maar de tegenslagen volgden zich op in hun haast reden ze dan ook nog eens vast. Maar ondanks alles gaven ze niet op en gingen vol goede moed weer verder. Ze kwamen weer met Keane in aanraking Sven zet een aanval in en de linkse bak van Keane raakt de bak van Sven en beide teams tuimelen over de kop. Weer zijn Sven en Tim vele plaatsen kwijt gespeeld het was een bewogen tweede manche met een 18é plaats als resultaat.
3é Manche
Om 17.00 uur de derde en laatste manche. Sven en Tim kwamen goed weg in de start in de tweede bocht konden ze er meteen drie voorbij gaan en zo zaten ze op de derde plaats maar meteen sloeg Corthouts - Van den Bulck toe en namen de derde plaats over van Sven en Tim. Een drietal ronden bleef het ongewijzigd en reden ze formidabel op de vierde plaats , een ronde later zette de Engelsman Horton een aanval in en zo kwamen Sven en Tim op de vijfde plaats lang duurde het echter niet want Sven liet Horton niet begaan maar zette een ronde later zonder twijfelen Horton terug naar de vijfde plaats. Hoe zwaarder de baan werd hoe beter het leek te gaan , duidelijk dat onze mannen voorzien zijn van een goede conditie. Met nog enkele ronden te gaan was het nu hopen dat er niets meer fout zou lopen zodat die mooie vierde plaats binnen gehaald kon worden. In de voorlaatste ronde zagen Sven en Tim Corthouts rijden en ze kwamen steeds dichter,de laatste ronde hadden ze het gat helemaal dicht gereden en met nog een halve ronde te gaan zet Sven zich schrap en opent buitenom een aanval op de IMBA Kampioen. Sven en Tim zitten heel even op de derde plaats maar rijden vast . Gelukkig kunnen ze vlug hun weg vervolgen hun derde plaats hebben ze terug moeten afstaan maar met een super vierde plaats komen ze onder de zwart wit geblokte vlag. Een onvoorstelbaar resultaat hebben ze neer gezet.
In de eindstand van de EK in Nederlandse Oss werden Sven en Tim knap 7é , er had zeker meer in gezeten maar Sven , Tim en het ganse team en supporters waren meer dan tevreden. Er zullen er vele zijn die hun ogen hebben open getrokken over de rijkunsten van Sven en samen met Tim zijn ze een perfect team die elkaar goed aanvullen en waar nog veel progressie mogelijk is. Ze kijken al uit naar de Imba wedstrijd over twee weken die verreden word in Frankrijk.

Greetz Carine

Gepost door Carine   

VMCF Te Gouy-lez-Piéton

17.06.2014

Hoi allen,
Voor onze training waren wij een beetje te laat en hadden wij maar twee ronden kunnen trainen. Gelukkig mochten wij nog meerijden met de telaatkomers zodat we toch nog twee ronden konden trainen, mits dat we het parkoer dan toch een beetje kenden.
1é Manche
We gingen als derde van start en wij konden een paar aanvallen inzetten op Vaes - Vandeurzen. Na 3 a 4 ronden hadden wij eindelijk de goeie aanval ingezet en konden we ze mooi buiten om voorbij gaan en zo gingen we naar de 2é plaats. We konden een klein gaatje slaan maar na het einde toe begon de motor te sputteren en zo doende werd het de laatste 3 ronden nog zeer spannend maar gelukkig konden we de 2é plaats toch behouden.
2é Manche
Tijdens de 2é manche gingen wij als 2é van start en zo zijn wij ook aangekomen. In de eindstand resulteerde dat ook in een mooie 2é plaats.
Wij kijken met het ganse team uit naar de wedstrijd aanstaande zondag in het Nederlandse Oss voor onze eerste wedstrijd voor het Europees Kampioenschap.
Supporters allen op post
eerste reeks gaat van start om 13.30 uur
met een korte pauze start de tweede manche om 15.15 uur
en de derde manche gaat van start om 17.00 uur

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Moresnet

10.06.2014

Hoi allen,
In de training verliep alles vlotjes en naar wens en we hadden er een goed gevoel bij. 1é Manche
Bij het vallen van het starthek gingen wij als 4é van start.
Op de eerste afstap ging Luc Descheermaeker er goed af en we konden hen maar net ontwijken zo zaten wij meteen op de 3é plaats en even later namen we buitenom Vlot en kwamen we op de 2é plaats. Tot op drie ronden van het einde hadden de koplopers een 50 tal meter voorsprong op ons maar met nog zo n drie ronden te gaan kregen wij aansluiting, één ronde later in een afdaling hebben we de kopmannen mooi buitenom voorbij gestoken met een blockpas . We namen de leiding in handen en kwamen als eerste onder de zwart wit geblokte vlag en zo heb ik als piloot voor de allereerste keer een reekszege op mijn naam geschreven en dat was een super goed gevoel ook voor het ganse pepateam en we stonden te popelen om de tweede manche te rijden.
2é Manche
Juist voor de tweede manche hadden ze nog gesproeid. We gingen als 4é van start. In de eerste afdaling hadden we even geluk , de zijspan ging volledig dwars maar gelukkig bleven we recht , ik kon moeilijk grip vinden. Tot halverwege de wedstrijd bleven we op de 4é plaats en hebben wij nog één plaatsje prijs moeten geven en zijn we als 5é afgevlagd. In de eindstand waren wij 2é.
Volgende week rijden wij in Gouy-lez-Pieton

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VLM te Ranst

31.05.2014

Hoi allen,
we reden onze wedstrijd te Ranst , Tim was al de hele week ziek geweest en voelde zich niet optimaal fit. In de training zetten wij de tweede tijd op de klok met amper een verschil van de eerste tijd, de tijd was goed maar voor de rest van de dag was het niet vet.
1é Manche
We gingen niet al te best van start in de tweede bocht gingen wij buitenom, de bak kwam omhoog en zijn wij de koorden in gereden en stropte de motor en zijn we in slow motion overkop gegaan . Toen we terug vertrokken waren zaten we al ver achter op iedereen. Op enkele ronden tijd hadden we alweer heel wat rijders ingehaald en toen heb ik de motor nog eens laten stil vallen en zijn we 8é binnen gekomen.
2é Manche
We waren weer niet al te best weg bij het vallen van het starthek. In de tweede bocht gingen wij weer naar buiten en maken we in één keer vier a vijf plaatsen goed , een paar bochten verder zaten wijal op de 5e plaats. We kwamen door een rechtse bocht en het was net of ze daar een muur hadden opgetrokken in de sporen. Zonder dat we zelf beseften wat er gebeurde lagen wij beiden plat op onze rug voor de motor en zijn we weer bij de laatste moeten vertrekken. Tim was eerst niet van plan de tweede manche van start te gaan doordat hij zich niet lekker voelde door het ziek zijn. Maar we hebben de tweede manche dan toch aangevat maar drie ronden voor het einde gaf Tim aan dat ik moest stoppen en toen zijn wij binnen gereden.
Maandag rijden wij in Moresnet. Voor zondag weten wij nog niet of we wel of niet een wedstrijd rijden..

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Wichelen

02.05.2014

Hoi allen,
Er stond weer een kampioenschapsproef op het programma bij de VMCF. Tim had besloten het weer te proberen.
De training was normaal verlopen. Tim had niet te veel last meer van zijn kwetsuur. 1e Manche
We doken rond de 3e a 4e plaats de 1e bocht in. Maar er hing nog ergens een zijspan vanachter aan en ik liet de motor afslaan en kreeg hem niet direct terug in gang dus we waren ver achter de laatste weg en we zijn terug gekomen naar de 4e plaats en daar waren we best tevreden mee.
2e Manche
We gingen als 4e van start en konden een 3 a 4 ronden de strijd aanbinden met de derde man maar Tim kreeg toch een beetje last van zijn rechter hand en zijn we wat rustiger gaan rijden en zijn wij als 5é over de meet gekomen. In totaal waren we 4e .
Ik was tevreden dat ik weer met mijn maatje Tim heb kunnen rijden. Zondag rijden wij weer een proef te Genk.
Op zondag 11 Mei zullen wij aantreden in VLM Te Kasterlee...voor mij een thuiswedstrijd dus.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Haaltert

23.04.2014

Hoi allen,
Het paasweekendxstond voor de deur en mijn maatje Tim zat nog met blessureleed en daarom moest ik beroep doen op enkele stand in bakkenisten. De paastrofee werd betwist in Haaltert .
Zondag
Op zondag kon ik beroep doen op Birgen Beernaert , de training was oke maar het was wel wat wennen, het voelde anders.
1e manche
De 1e manche gingen we als 3e van start en zaten we in een duel voor de 2e plaats, na een ronde of 3 liep het verkeerd op de whoops , de bak kwam omhoog , de eerste whoop konden we nog overleven maar op de tweede lagen we eraf en de koppelingshendel was afgebroken , terug vertrekken was dus niet simpel en zonder koppeling op die kermisomlooprond rijden was ook al niet gemakkelijk, de laatste ronde kapsijden we nog een keer omdat ik de motor uit vitesse zette en zijn we 9e binnen gekomen.
2e Manche
We gingen als 6e van start en konden meteen doorstoten naar de 5e plaats en daar zijn we voor de rest van de manche blijven hangen en ook gefinisht. Het was toch wennen om met een andere bakkenist te rijden maar het was weer een knots gekke dag met Birgen aan mijn zijde
Maandag
Op Paasmaandag reed ik dan met Nick Maas. Ze hadden mij gezegt dat er tot 10 uur getraind kon worden en ik den onnozelaar geloofde die persoon nog ook , dus rond 9.30 gingen we trainen maar de training was al voorbij , gelukkig mochten wij van de organisatie nog 2 rondjes rijden maar dat was natuurlijk niet de beste voorbereiding voor mijne nieuwe makker.
1e Manche
De 1e manche gingen wij als 2e van start en we werden meteen een plaats terug verwezen , dit konden we een 3 a 4 tal ronden volhouden maar dan opeens op drie bochten verder verspeelden we ineens 2 plaatsen en beetje bij beetje reden ze van ons weg en zijn wij als 5e binnengekomen. Het was echt wel alsof we op ne kermismolen zaten het was altijd maar draaien en keren en daar heb ik nog niet genoeg ervaring mee vind ik zelf maar dat zal wel komen met de tijd.
2e Manche
Als we naar het rennerspark reden liet ik de motor drie keer afslaan.ik zei tegen Nick , volgens mij is er iets niet juist. Toen we van start gingen, viel halverwege het startveld de motor stil en was het over en uit, ik had geen compressie meer en het was gedaan met rijden. Ik hoop dat het tegen volgend weekend weer 100 procent gaat zijn met mijn vaste maatje Tim zodat ik weer met hem aan te start kan verschijnen in Wichelen. Ik bedank Birgen en Nick dat ze ons uit de nood hebben willen helpen en ik ben weer een ervaring rijker.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

Tim nog steeds geblesseerd

18.04.2014

Hoi allen,
Met het Paasweekend worden wij verwacht in Haaltert er staan weer twee mooie dagen cross op de kalender waaronder op Paaszondag een proef voor het Kampioenschap in de VMCF rangen. Maar spijtig genoeg heeft mijn maatje Tim nog teveel last van zijn hand blessure. Wij zijn vandaag ( vrijdag) samen gaan mountainbiken en na deze training is er besloten dat Tim nog wat rust gaat nemen om de blessure goed te laten herstellen. Toch zal ik zondag aantreden en daarvoor trekt Birgen Beernaert nog eens zijn crosslaarzen van onder het stof vandaan. Samen met Birgen willen we de schade in het kampioenschap proberen te beperken en toch wat punten mee naar huis te nemen. Ook op Paasmaandag zal ik aan de start staan maar dan met Nick Maas die vanuit Nederland aan mijn zijde komt staan. We gaan voor een gezellig Paasweekend en alvast bedankt aan Birgen en Nick om het Pepa Team uit de nood te helpen.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

Wholen Zwitserland

11.04.2014

Hoi allen,
We hadden een wedstrijd in Zwitserland op het prachtige grand prix circuit te Wholen. Als we daar aan kwamen werden wij als God in Frankrijk ontvangen. Ze hadden voor ons een aparte plaats voorzien en waren met alles heel behulpzaam. Op zo'n moment denk je toch nog eens aan alles en denk je ik heb het toch niet allemaal voor niets gedaan al dat harde trainen en al die jaren 100 procent voor de sport geleefd , er zijn toch nog plaatsen waar nog gewaardeerd word dat je drie Wereldtitels hebt. Als je dan terug denkt aan drie weken eerdertijdens het Belgisch kampioenschap te Genk , je als allereerste zaterdagmiddag aan een gesloten inkompoort staat en als deze na even wachten open gaat en ze je dan zeggen dat je achteraan ergens moet gaan staan dan merk je hoe gewaardeerd je word in je eigen land, maar swat dat achter wege gelaten .
De training verliep goed en we zetten de 6e tijd neer.
1e Manche
Ik reed weer op het starthek, zo vlug ik de motor in vitesse zette kroop hij al vooruit en ik had de voorrem zelfs in. Weer waren wij als laatste weg , een paar bochten verder hadden we al een plaats of 5 goed gemaakt maar dan in 1 van de afdalingen ging ik in de remmen maar had geen voorrem meer , mits ik heel weinig mijn achterrem gebruik omdat ik daar moeilijk aangeraak gingen wij los de koorden in, de palen vlogen rond onze oren. We konden wel zo goed als meteen weer verder rijden en we kwamen als 13e over de meet maar daar was ik echt niet tevreden mee, een steen had onze voorschijf krom gemaakt en daardoor hadden wij geen voorrem meer.
2e Manche
Durf het weer bijna niet te zeggen maar ja " weer tegen het starthek gereden " wederom als laatste van start , met nog iets minder dan 3 ronden te gaan zaten we op de 6e plaats en op 1 van de dubbelsprongen ging het mis, we hongen een beetje scheef en we kwamen neer en ik gaf iets teveel gas denk ik en we waren de moto kwijt en zijn er achterover af gegaan denk ik het ging zo snel dat we het ook niet zeker weten wat er exact is gebeurd. Mijne maat Tim had heel even het licht uit gedaan, ik sprong meteen voor Tim om hem te beschermen maar als die spannen afkomen zo achter een springschans dan stroomt de adrenaline door u lijf , maar ook de vlaggemannen deden goed hun werk en waren heel alert, dus heeft niemand gelukkig Tim nog geraakt terwijl hij op het circuit lag. Hier dus einde tweede manche.
3e Manche
Tim wou absoluut nog terug aanzetten voor de 3e manche , dat vond ik wel een goed teken dat mijn maatje uit het goede hout gesneden is , hihi. Dus stonden we terug aan het starthek met een ei in mijn broek, want ik ga toch weer niet op dat starthek rijden .Ze draaiden dat bordje om van 5 seconden en ik wachte nog 2 a 3 seconden en meteen als ik de moto in vitesse zette was hij weer vertrokken maar ik had gelukkig tot 3 seconden gewacht en net op tijd viel het starthek, maar je bent met zoveel dingen bezig, je moet remmen en nog van start gaan ook, niet simpel voor ne beginneling. Allee weer slecht weg maar het rijden ging weer zeer goed, we waren al goed terug gekomen tot de 5e plaats en lagen in strijd voor de 4e plaats. De laatste ronde gingen wij er nog steeds voor en op 2 dubbelsprongen na elkaar sprong ik de voorgaande rondes de 1e niet en de 2e wel dus ik zette aan op de 2e maar dat verraste mijn maat Tim want ik hoorde hem roepen en ik keek naar rechts , Tim had zich mis pakt en vloog eruit en maakte weer een serieuze tuimeling en hij bleef even liggen , al bij al was het nog meegevallen dacht ik maar we waren weer niet aangekomen . We hebben weer een pak bijgeleerd maar we moeten nog veel leren ook. Zondag zullen wij 9 op de 10 niet aantreden wegens de blessure die Tim heeft opgelopen , Tim heeft maandag bij thuis komst de dokter opgezocht en zijn verdict is gebroken rib en een handblessure , dus zeker een weekje rust.
Foto's van Isabelle Lauber.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Genk

31.03.2014

Hoi allen,
De eerste proef voor het Belgisch Kampioenschap in de VMCF rangen stond op het apél . Tijdens de tijdtraining ging het heel goed en zetten wij de 2é tijd neer met 42 duizenste verschil als onze voorganger Santermans.
1é Manche
De eerste manche begon iets minder ,ik zette de motor in versnelling en hij bolde een beetje vooruit tot tegen het starthek en toen we de machine achteruit probeerden te duwen met één voet liet ik de motor ook nog afslaan en waren we als allerlaatste weg met meer dan 100 meter achterstand op onze voorganger en met 29 zijspannen aan het hek wisten we dat we een hele klus te klaren hadden. We konden dus aan een heuse inhaalrace beginnen. Ronde na ronde konden we telkens enkele rijders passeren zodat wij op het einde van de manche als 9é onder de zwart wit geblokte vlag kwamen. We waren daar best tevreden over maar dat kleine foutje van mij kost ons wel vele puntjes en mijn maatje was wel een beetje teleurgesteld maar er kwam gelukkig nog een manche.
2é Manche
Dit keer ging het wel goed aan het starthek en we gingen als 4é van start en konden meteen doorstoten naar de 3é plaats. Even later kwam Santermans ons voorbij zodat we weer terug in 4é positie kwamen. We konden Corthouts te grazen nemen en in diezelfde ronde gingen we ook Santermans terug voorbij en reden wij op de 2é plaats dat konden we een drietal ronden zo vol houden en toen zijn wij doorgestoten naar de koppositie en voor het eerst sinds ik zelf het stuur in handen heb reed ik voor de eerste keer op kop in een wedstrijd en ik moet toegeven dat gaf een enorm goed gevoel. Ook Santermans schoof mee door naar de 2é plaats en het werd een mooie strijd voor de koppositie. Na een drietal ronden kwam Santermans ons terug voorbij en zijn wij als 2é aangekomen. Super tevreden waren wij. Ik blijf een super gevoel met mijn maatje houden, het rijden gaat nog steeds elke week met kleine stapjes vooruit.
( Natuurlijk mogen we niet vergeten de inzet van ons manusje van alles ,manager, mekanieker Pascal want zonder hem zouden wij deze sport niet kunnen uitoefenen. Dus een dikke pluim voor teammanger Pascale voor alles.)
We waren dus zeer tevreden buiten mijn klein foutje (HIHI) ,ik noem het maar beginnersfoutje . In het dagklassement waren we 4é.
Aanstaande zondag rijden wij een wedstrijd in Zwitserland op het prachtige Grand Prix circuit in Wholen waar ik in 2009 samen met Daan de GP won. Dus we zullen weer aantreden op een hard circuit en we kijken er beiden heel erg naar uit.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

BK te Wachtebeke

31.03.2014

Hoi allen,
De tweede proef voor het BK in de BMB rangen stond op de agenda in Wachtebeke. De training verliep schitterend ,ik kon het niet geloven dat wij de 6é tijd hadden neergezet.
1é Manche
Bij het vallen van het starthek gingen we rond de 6é plaats van start en konden we 2 plaatsen goed maken zodat we in 4é positie zaten. Een paar ronden voor het einde kwam Jason Van Daele ons voorbij en een ronde later moesten we ook Chlose laten voorgaan. En zodoende kwamen wij als 6é over de finish en daar waren wij méér dan tevreden mee.
2é Manche
De start van de tweede manche verliep minder goed, als 15e kwamen wij de eerste bocht door , bij de eerste doortocht lieten wij de 12e plaats noteren. De daarop volgende ronden konden we geregeld ene pakken en reden we naar het einde van de manche wederom op de 6é plaats. We waren meer dan tevreden met twee maal een 2é plaats in mijn 2é BMB wedstrijd en al dit resultaat. Dat had ik van tevoren nooit durven dromen. Heel het team was meer dan tevreden ,dus ja weer een top weekend achter de rug. In het dagklassement werden we ook 6é met evenveel punten als onze voorgangers.
Nu zondag rijden wij onze 1é proef voor het VMCF kampioenschap te Genk

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

BK te Genk

20.03.2014

Hoi allen,
We reden ons eerste BK in de BMB te Genk. Tijdens de training kwamen we in de tweede ronde tot stilstand door dat onze achterrem was opgelopen, als het euvel verholpen was hadden we de tweede tijd op de tabel gezet.
1e Manche
In de eerste manche gingen we vanaf de tweede startrij als zesde van start,het zat dus allemaal mee,de eerste drie bochten konden we elke keer naast een paar gestrande zijspannen rijden en zo zaten we meteen op de zesde plaats. Waar ik nog het meest van schrok was dat we dat ook nog vier ronden hebben volgehouden, toen begon ik veel ondersturen te krijgen en zag ik dat het voorwiel dat we s 'morgens nieuw gekocht hadden bij Daan heel hard begon te slagen dat ik het tempo bewust heb laten zakken en zijn we afgezakt naar de 14e plaats.Er waren zeker 6 of 8 spaken uit het voorwiel en het was eigenlijk niet verantwoord om met zo'n wiel verder te blijven rijden .Maar als je dan in je allereerste reeks in een BK op de 6e plaats rijd als piloot dan heb je echt geen zin om te stoppen. Ondanks dat waren we toch best tevreden en het rijden ging best soepel . We beginnen steeds meer op elkaar afgesteld te geraken en het gevoel naar mekander toe tijdens het rijden voelt goed aan en dat vind ik heel belangrijk.
2e Manche
We gingen zeer slecht van start maar we konden de eerste twee bochten toch wel wat plaatsen goed maken en zo kwamen we op de 14e plaats terecht en daar zaten we nog steeds toen we na drie wedstrijdronden de rode vlag kregen en afgevlagd werden door een zware crasch . De wedstrijd werd hierdoor vroegtijdig afgevlagd . We konden met een fijn gevoel weer naar huis keren in onze eerste BK vwedstrijd. In het dagklassement werden we 15e.
Zondag zijn we weer paraat op de tweede BMB BK wedstrijd in Wachtebeke.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Vollezele

20.03.2014

Hoi allen,
De training verliep goed, voor de eerste manche naar de starthek te gaan moet je een nummer trekken bij VMCF. Ik trok nummer 7 dus ik kon op een goede plaats plaatsnemen achter het starthek.
1e Manche
De start van de eerste manche ging redelijk goed en we gingen op de 4e plaats van start. In de eerste ronde konden wij al doorstoten naar de 3e plaats maar dan maak ik een foutje en zakten we terug naar de 4e plaats. Corthout maakte voor ons een flinke tuimeling en zo kwamen wij terug op de 3é positie. Enkele ronden later reed Descheermaeker zich vast en konden we buitenom naar de 2e plaats doorstoten en we hielden constant de koplopers in het vizier maar we konden ze niet bedreigen. We finishten op de 2e plaats en daar waren wij heel tevreden over.
2e Manche
We gingen als 3e van start en in de eerste ronde konden wij doorstoten naar de 2e plaats maar een ronde later reden wij ons vast in een wal,ik sprong meteen van de moto om mee te duwen en de moto kwam meteen los maar ik stond naast de moto en hij kreeg grip en ik stond er naast en liet de moto afslaan ,toen de moto terug in gang was waren de eerste drie al ver weg. We konden nog terug komen naar de 3e plaats en in de voorlaatste bocht stond Descheermaeker weer in hetzelfde spoor als de 1e manche stil en we konden weer mooi buitenom er voorbij gaan en naar de 2e plaats doorstoten. Onze twee 2e plaatsen zorgden voor een mooie podiumplaats op de tweede trede. Heel het team was meer dan tevreden.
Volgende week rijden wij te Genk op het BK van de BMB het zal voor ons een ander paar mouwen worden maar we gaan zo goed mogelijk ons best doen.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VLM te Minderhout

06.03.2014

Hoi allen,
De training verliep goed en we zetten de 3e tijd op de klok.
1e Manche
De eerste manche ging de start volledig de mist in en gingen we als voorlaatste van start, na een ronde of 3 hadden we er al heel wat ingehaald en zaten we om en bij de 10e plaats, ik liet de moto stil vallen en we konden weer van achter af aan beginnen en we zijn nog opgeklommen naar de 7e plaats.

2e Manche
De eerste reactie aan het starthek was zeer goed maar het schakelen heb ik nog niet volledig onder de knie, we kwamen als 9e over het startveld de eerste bocht door, de tweede bocht hadden we er al 3 gepasseerd zodat we op de 6 en toen we zeven lagen de Janssens broertjes kwamen ons nog voorbij en we hebben er zelf nog 3 gepasseerd zodat we als 4e over de meet kwamen. In de eindstand waren wij 6e. Nu zondag rijden Tim en ik onze eerste wedstrijd in de VMCF te Assenede en we staan ook op de affiche en daar zijn wij best wel trots op.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

Verslagen 2013

Lommel

27.04.2013

Hoi allen,
We reden te Lommel . In de training reden we de 6é tijd algemeen daar waren wij meer dan tevreden mee. De eerste manche gingen wij rond de 10é a 15é plaats van start en konden wij de eerste halve ronde er een paar passeren. Een ronde later hadden wij het wiel van Jennes te pakken. We hebben er nog één ronde achter gezeten en dan zijn wij hem voorbij gegaan. Toen reden we in 8e positie. Twee ronden voor het einde kwamen wij nog in een hevige strijd met nr 98 en konden maar net voor hun eindigen. Maar zo wonnen wij wel de eerste manche in de B klasse. De tweede manche verliep onze start wat beter en gingen wij op een 7é of 8é plaats van start en na twee ronden brak onze ketting en er was ook nog een mankement aan de boite. En was het spijtig genoeg over en uit.
( Met de knie gaat het steeds beter en beter dus hoop ik over een week of twee weer helemaal de oude te zijn )

Greetz Svenson

Arendonk

28.03.2013

Hoi allen,
We reden dit weekend te Arendonk. De training verliep goed en we zetten de 5é tijd neer.
1e Manche
We gingen rondde 10é plaats van start en we konden een paar plaatsen goed maken maar er kwamen er ook een paar terug voorbij. In de tweede laatste ronde kwam een oude bekende bij ons aansluiten en hadden we nog twee ronden een toffe strijd met Marcel Jennes, waar ik zelf nog 5 jaar mee gereden heb in mijn begin jaren als bakkenist. Hij kwam een paar keer heel dicht bij maar het lukte hem niet om ons voorbij te komen. We kwamen dus als 8é over de finish en waren 1é B rijders.

Tussen de manche's in ga ik een babbeltje maken bij Jennes en ik verstop mij achter de deur van de mobilhome als Marcel wil binnen komen en spring recht als hij binnen komt en er springt iets in mijn knie en ik kon mijn been niet meer strekken en ik had ook veel pijn.
Het is nu maandagavond en ik ben bij dokter Toon Claes langs geweest in Herentals en ze gaan mij daar vrijdag aanstaande opereren en de knie kuisen. Ik hoop dat het daarbij blijft . Eventueel volgt er vrijdag of zaterdag een update van de stand van zaken en hoe het nu verder zal evolueren. Zelf hoop ik er binnen 3 weken weer te staan en weer in orde te zijn.
Andy bedankt voor mij naar Herentals de brengen en weer veilig thuis te brengen.

Greetz Svenson

Verslagen 2012

SMXoN te Oss

27.09.2012

Hoi allen,

We hadden de trofee of Nations het voorbije weekend in het Nederlandse Oss. Donderdag en vrijdag had ik heel de dag op de wc gezeten en vooral vrijdag was het niet te doen.
Ben had er al heel de week last van. We waren er dus beiden niet echt klaar voor. Ik ben vrijdag dan ook bewust thuis blijven slapen om toch zo goed mogelijk te recupereren en te slapen. Op zaterdag hadden wij pas om 11.30 u onze eerste en enige training van de dag. We hadden al lang niet meer in het zand gereden maar het gevoel zat meteen goed en ik had er direct het volste vertrouwen in. Al waren we beiden niet topfit.
Tijdens onze manche op zaterdag gingen we als 2é van start en konden tot halverwege de manche Daan goed volgen. Tot dat we een gedubbeld rijder voor ons kregen en zodoende een gaatje moesten laten en dat kregen we niet meer dicht gereden het werd zelfs groter. Naar het einde van de manche konden we onze achterstand weer wegwerken en stranden we op de finish in het wiel van Daniel.
Zaterdagavond kregen we dan te horen dat Jan Hendrickx niet meer terug kwam door familiale omstandigheden. Ben en ik hadden geen zin om te starten zondag.Door aan de kant te blijven wilden we aan Jan en zijn familie ons medeleven uiten maar Rene zei dat we moesten starten voor de vele supporters die waren afgezakt naar Oss. Na verder overleg hebben we dan toch besloten om van start te gaan. Zondagmorgen kreeg ik dan van iemand anders te horen dat Ben volgend jaar met iemand anders zou gaan rijden. Het is nu éénmaal zijspansport en de bakkenisten zijn maar het derde wiel aan de wagen en daar heb ik geen probleem mee. Ik draai lang genoeg mee om te weten hoe de zijspansport in elkaar zit. Wat ik wel spijtig vind is dat ik het niet van Team Adriaenssen te horen heb gekregen maar dat ik het van iemand anders heb moeten vernemen. Daar heb ik het wel wat moeilijk mee. Ik had het graag als eerste geweten...maar ja...LIVE GOES ON.

1e Manche
De eerste manche gingen wij als 2é van start achter Daan en we zijn ook 2é aangekomen.

2é Manche
We gingen op kop van start. Een 4 a 5 ronden konden wij de leiding in handen houden en toen kwam Bax er langs. Een 2 a 3 ronden later kwam Daan aan ons achterwiel en ook hij ging ons voorbij. Maar in de volgende ronde ging er iets mis bij Daan en kwamen wij weer in de tweede positie te zitten en zo zijn wij ook gefinisht.
Het seizoen is ten einde nu en ik heb een schitterend seizoen achter de rug. Wie had ooit gedacht dat Ben en ik voor de 3" plaats zouden kunnen gaan in het WK. Maar ik ben heel tevree dat ik Ben aan die derde plaats heb geholpen. Wij hebben dit sezoen dan ook geen één enkele zware crash gehad en ik weet zeker dat Ben in de loop van volgend jaar nog wel eens zal terug denken aan "die ouwe" hihi.
Ik wil zeker nog een jaar rijden maar met wie dat weet ik nog niet. Zelf had ik eigenlijk er nog graag een jaar met Ben bij gedaan. Maar we kijken vooruit en ik hoop dat er nog wel iemand is die deze ouwe in zijne bak wil hebben.

Ik wil ook nog een dankwoord richten in het bijzonder aan mijn dokter Peter en mijn masseur Jos ook mijn osteopaat Koen en trainer Yves. Deze mensen zorgen zo goed voor mij en het allerbelangrijkste is dat ze voor 200 procent achter mij staan en altijd voor mij klaar staan. Zonder hen had ik op mijn jonge 45 jarige leeftijd niet meer meegedraaid aan de top.

Greetz Svenson

GP te Rudersberg, Duitsland

17.09.2012

Hoi allen,

Ik wil aan het begin van dit allerlaatste GP verslag van het seizoen met een dank woord beginnen. Dat richt ik als eerste aan de manager,mekanieker en tevens de Big Boss van het team een manusje van alles dus. De man die volledig achter zijn zoon en het hele team staat. Zonder hem dus geen cross . Guyke bedankt.
En waar ik hem en natuurlijk het hele team en alle mekaniekers dus Guy, Jonas, Jan, Henk en Tim dat is dat zei er voor zorgden dat wij geen één maar dan ook geen één manche op zondag zijn uitgevallen. En ik rijd nu bijna 20 jaar GP's en dat heb ik in heel mijn loopbaan nog nooit meegemaakt . Dus jongens nog een dikke proficiat voor het geleverde werk. Wij hebben dan wel de 3é plaats in het WK binnen gehaald maar zonder jullie hadden wij dat nooit waar kunnen maken. Dan moet ik natuurlijk ook mijn pilootje Ben nog bedanken voor het schitterende WK seizoen . En natuurlijk "mama Gonda" en onze twee vrouwen Evija en Steffi die achter ons staan. Bedankt voor alles.

GP Te Rudersberg
Onze allerlaatste GP van het seizoen stond op de agenda . Het beloofde een spannend gebeuren te worden. Er moest nog een strijd geleverd worden voor de derde plaats daar we met enkele luttele puntjes van elkaar verwijderd waren. De eerste en tweede training verliepen goed en we waren klaar voor de manche op zaterdag.
We gingen op kop van start maar Daan kwam er al in de eerste ronde voorbij. In de tweede ronde ging hij in de fout en zo konden wij de leiding terug overnemen.
Het rijden ging vlot en we konden de manche winnend afsluiten. En dat resulteerde naar de allereerste pole position voor mij en Ben.

Zondag
1e Manche
We gingen als derde van start. Bax kwam er al snel voorbij. Na twee ronden wedstrijd konden wij Soderqvist te grazen nemen en zo kwamen we weer op de derde plaats terecht. En zo passeerden wij ook de zwart-wit geblokte vlag.

2é Manche
Bij het vallen van het starthek kwamen we als zesde uit het startgebeuren. Maar Ben liet de motor afslaan in de tweede bocht en hij ging niet meteen terug in gang. We zijn dan van de allerlaatste plaats naar de zevende positie gereden. In de daguitslag werden we nog derde.
Maar wat heel mooi was we eindigden in de WK eindstand ook op de 3é plaats. En daar ben ik meer dan tevreden over. We kunnen terug kijken op een schitterend seizoen met de bronzen medaille als eindpunt.
Ik had nog geen bronzen medaille en nu heb ik ze alle drie.
Nu aankomend weekend hebben wij in het Nederlandse Oss de trofee of nations met onze 3 dreamteams.

Greetz Svenson

GP te Roggenburg, Zwitserland

27.08.2012

Hoi allen,

De voorlaatste GP was in het Zwitserse Roggenburg waar ik 20 jaar geleden mijn allereerste GP reeksoverwinning pakte met Gunther Govaerts.Op zaterdag in de training zetten wij de tweede tijd neer op de klok. En dat deden we nog eens over in de prekwalificatie's. Tijdens de manche op zaterdag kwamen we als vijfde uit de startblokken en na een paar bochten zaten wij al op de derde positie. Halverwege die ronde komen we aan het achterwiel van Jan en tot half wedstrijd konden wij de tweede plaats behouden. Hendrickx en een paar bochten verder stoten wij door naar de tweede plaats en zo zijn wij ook geeindigd.
In de training op zondagmorgend zetten wij de derde tijd neer.

1e Manche
Tijdens de eerste manche gaan we als derde van start en pakten we de eerste ronde Joris Hendrickx mooi binnendoor. Maar ook diezelfde ronde kregen wij Bax in ons wiel. Maar tot half wedstrijd konden wij onze tweede plaats behouden maar toen kwam Bax erover. De derde plaats hebben we behouden tot aan de finishvlag.

2é Manche
Een mindere start dit maal zo om en bij de negende plaats. We konden elke ronde wel enkele plaatsen goed maken zodat we na een twee a drietal ronden op de vijfde plaats zaten. Een ronde later bezweek Burgler aan onze druk en verwezen wij hem een plaatsje terug.We konden het gat naar Joris Hendrickx nog een beetje verkleinen maar het werd soms ook weer terug wat groter. De twee laatste ronden hebben we het opgegeven en zijn we voor de vierde plaats blijven gaan. Totaal werden we ook vierde in deze GP. We staan nog steeds op de derde plaats in de WK tussenstand met 2 puntjes voorsprong op Joris Hendrickx en 9 op Jan Hendrickx. Het belooft dus een spannend seizoenseinde te worden.
Volgende week hebben we geen wedstrijd op de agenda staan. De week daarna hebben we normaal een BK wedstrijd in Hasselt maar dat is nog niet zeker of wij daar zullen starten.
Dat zullen jullie in de loop van volgende week op mijn of Ben zijn site kunnen lezen.
De laatste GP word verreden op 16 september.

Greetz Svenson

GP te Kegums, Letland

27.08.2012

Hoi allen,

Tijdens de eerste training zaterdag ging het heel goed. De tweede training ging het zelfs nog beter. Springen, ja alles verliep prima. Dus dat gaf een goed gevoel voor zondag.
Zondagmorgen reden we weer een zeer goede training en konden we ons weer voorbereiden op onze wedstrijd.

1e Manche
Gaan we alles vierde van start en hebben we de gehele manche in strijd geweest met Joris Hendrickx en Jan Hendrickx zat in ons achterwiel.Maar de positie's zijn niet gewijzigd en we kwamen als vierde onder de zwart-wit geblokte vlag.

2é Manche
Ook nu weer gingen wij als vierde de eerste bocht in en moesten we in het begin van de manche Joris Hendrickx een beetje laten rijden. Een ronde of vier voor het einde zaten wij bijna in zijn achterwiel. Maar twee ronden voor de finishvlag viel hebben wij voor de zekerheid gekozen en voor de vierde plaats gereden. Twee keer een vierde plaats bracht ons in het dagklassement ook op de vierde plaats. In het WK zijn we nu naar de derde positie opgeklomen met 2 puntjes voor op Joris Hendrickx en 3 punten voor op Jan Hendrickx.

Greetz Svenson

GP te Kamens-Uraslky, Rusland

10.08.2012

Hoi allen,

We zaten te Rusland voor de achtste GP van het seizoen. In de training verliep alles rustig en vlot tot we op één van de springbergen boven op de afrastering neer kwamen en we heel veel geluk hebben gehad dat we er niet af gingen. Maar we bleven beiden funcioneren op het moment dat het mis ging en daardoor kwam alles gelukkig nog goed. We moesten al het lint dat tussen ons voor en achterwiel zat verwijderen, ik denk dat de training al tien minuten voorbij was dat wij pas binnen gereden kwamen.
Tijdens de prekwalificatie's zetten we de 2é tijd op de klok. De manche op zaterdag leek al een GP manche want met een 25 tal deelnemers was er maar één groep rijders. We gingen op kop van start en konden dat een drietal ronden vasthouden en toen kwam Daan erover. Maar de 2é plaats konden we wel veilig stellen.
Zondagmorgen konden we weer de snelste tijd neer zetten en konden we met een goed gevoel ons gaan voorbereiden op de eerste manche.

1e Manche
We gingen van start zo rond de 10 a 12e plaats. Ze hadden heel veel gesproeid en ik denk dat ik de eerste ronde wel tien maal een douchke heb gekregen.
Ik kon amper de baar vasthouden. We konden toch op een kleine drietal ronden naar de 7é plaats toerijden. Daarna reden we het gat dicht op Marcel Willemsen en Rozehnal. Op het moment dat we de aanval wilden inzetten reden ze beiden rechtdoor en zeiden wij " dank u wel". Meteen twee plaatsen winst zo kwamen we op de 5é plaats en die hebben wij niet meer afgestaan.

2é Manche
We gingen als 5é van start en konden een aantal ronden volgen maar moesten dan de aansluiting lossen en kwamen we eenzaam op de 5é plaats binnen. In het dagklassement werden we ook 5e tijdens de Russische GP.
In de WK tussenstand zijn we 1 plaats gezakt en staan nu op de 4é plaats met 1 puntje achterstand op de Jan en de Smeu.
Zondagavond deelde ik met de Jan en de Smeu de hotelkamer en je kan wel raden dat was weer lachen geblazen. Maandag zijn we dan met heel het supportersgezelschap van de Jan en de Smeu terug naar Belgie afgereist en dat was weer volop ambiance.
Volgende GP rijden we in Kegums te Letland.

Ik wil ook even mijn mening kwijt dat er tussen twee GP in, die in Oostblok landen verreden worden op een woensdag een BK op de kalender word gezet. Ik ben daarover zeer misnoegd dat ze deze wedstrijd niet hebben geanuleerd en gewoon door hebben laten gaan. Veel deelnemers stonden er in geen geval aan het starthek.
De meeste teams reizen door van de ene GP naar de andere. Wij zullen de eerstvolgende BK wedstrijd dan ook niet aan de start staan en denken er ook over om dit seizoen geen enkele BK wedstrijd nog van start te gaan daar wij toch niet de mogelijkheid hebben gekregen om onze kansen eerlijk te verdedigen.
Ik hoop voor de toekomst van de zijspansport dat ze hier voortaan beter over nadenken als ze een BK op de kalender zetten ze kunnen hier een groot voorbeeld nemen aan de KNMV die houden wel rekening met de WK kalender.

Greetz Svenson

GP te Kivioli, Estland

31.07.2012

Hoi allen,

We hadden afgelopen weekend een GP in Kivioli te Estland. Tijdens de vrije training moesten we eerst nog door de modder rijden. We hadden een goed gevoel op het einde van de training. In de prekwalificatie zetten wij de 3é tijd op de klok.
De manche op zaterdag mochten we als 3é naar het starthek en gingen we ook als 3é van start en konden we voor het ingaan van de tweede bocht Sherbinin al een plaats terug verwijzen. Na een paar ronden hadden we de hete adem van de Jan en de Smeu in onze nek. Die gingen als een trein over het circuit de ganse manche maar we konden onze 2é plaats toch veilig stellen en zodoende was onze 3é startpositie voor zondag naar het starthek te rijden ook een feit.
Zondagmorgen zetten wij de 2é tijd op de klok en we waren er klaar voor.

1e Manche
We gingen als 3é van start maar voor het ingaan van de tweede bocht namen wij Daan al te grazen en kwamen we in tweede positie over de eerste springschans. Dat konden wij twee ronden houden en toen kwam Daan ons met een liefdeskusje voorbij en reden we op de 3é plaats. Maar daar waren de Jan en de Smeu weer maar deze keer konden we ze er niet achter houden en een paar ronden later kwamen ze ons voorbij en konden wij onze 4e plaats veilig stellen en daar waren wij best tevreden mee. Het was 33 graden in de schaduw in Kivioli het was dus afzien geblazen.

2é Manche
We kwamen pas als 9é uit de startblokken maar konden de eerste ronde meteen Marcel Willemsen passeren. Ook de Millard brothers en nog een ander team bezweken onder onze druk en zo zaten we op de 6é stek. Een ronde later namen we de 5é plaats in en de daarop volgende ronde verwezen wij Bax naar de 5e plek en namen wij hun 4é plaats over en zo konden we ook de tweede manche afwerken. Het was nog steeds tropisch warm en ik was heel blij dat ik de plaat van de twee laatste rondes zag, het was gewoon abnormaal warm.
Wanneer ik het verslag schreef was het maandagvoormiddag 11.30 en zat ik in het vliegtuig en donderdagochtend rond 5.30 u staan we weeral paraat om naar Rusland af te reizen met de hele aanhang van de Jan en de Smeu. Dus alles zal weer wel in orde komen zoals altijd.
We staan nog steeds op de derde plaats in de WK tussenstand met nog drie luttele puntjes voor op de Jan en de Smeu.

Greetz Svenson

GP te Lacapelle Marival!

18.07.2012

Hoi allen,

We hadden er zo'n kleine 1000 km op zitten om op de Gp van Frankrijk te komen. Tijdens de eerste training was er heel veel slijk en was het wat aftasten maar al bij al ging het niet verkeerd. In de tijdtraining zetten wij de 3é tijd neer we hadden heel in het begin van de tijdtraining de tweede tijd neer gezet maar op het einde van die ronde ging de koppeling stuk zodoende konden we niet meer verder rijden en dan kwam er dus nog één over.
Tijdens de reeks op zaterdag gingen we rond de 10é plaats van start maar na de eerste bocht gingen er al een paar op elkaar waar wij net naast konden. Daarna gingen ook Bax en Rozhental op elkaar en in diezelfde eerste ronde konden we Van Daele op de kleine dubbelsprong nog voorbij springen. En zo zaten we al op de 4é plaats. Maar twee ronden later hoorde ik iets in de motor en nog eens twee ronden later ging alles kapot en over en uit was het voor ons. Dat betekende dus laatste en als 27e naar het starthek op zondag...Een startplaats op de tweede rij dus. Niet gunstig.

1e Manche
We gingen ongeveer rond de 20é plaats van start. We konden de eerste ronden er al een stuk of vijf te grazen nemen en na één ronde lieten wij de 15e plaats noteren.
We konden elke ronde wel één, twee of drie plaatsen goed maken alleen met Millard hebben wij een ronde in de clinch gelegen. Met de rest was het erop en er over en opzoek gaan naar de volgende. We zijn op een mooie 6é plaats aangekomen. We hadden een heel goed gevoel het was alleen spijtig dat er een scherpe steen op de rolloff van Ben was terechtgekomen die zo het filmpje had doorgesneden en dat Ben al vanaf de derde ronde niet meer aan zijn rolloff kon trekken en dat hij naar het einde toe nog maar bitter weinig zag door zijn bril. Anders had er misschien nog wel meer ingezeten.

2é Manche
We gingen als 12é van start en na één ronde zaten we al op de 8é plaats en konden we mooi terugkomen naar de 4é positie.En we hadden echt wel de reeks van de dag gereden. En om van zo"n slechte plaats te moeten vertrekken hebben we echt wel de schade beperkt. En we staan nog steeds op de 3é plaats in de WK tussenstand.

Nu zondag hebben wij een BK wedstrijd in Herzele maar daar gaan wij 9 op 10 niet rijden. Hou de website in 't oog de beslissing valt eind van de week.

Greetz Svenson

GP te Genk!

10.07.2012

Hoi allen,

De eerste training hebben we het circuit wat leren kennen want het was een beetje veranderd. In de kwalificatietraining zetten we de derde tijd neer . De reeks van zaterdag gingen we op kop van start. Bax nam ons al redelijk snel te grazen en we werden halverwege nog een plaatsje terug verwezen en zo kwamen we als derde over de meet. Zondagmorgen was het een beetje ploeteren in het slijk maar na het einde toe viel het nog een beetje mee en we zetten nog de snelste tijd op de klok.

1e Manche
Gingen we de eerste bocht in denk ik als tiende maar na de tweede bocht zaten we al op de vierde plaats. Twee bochten verder viel Bax weg en we zaten zo op de derde stek. Marcel Willemsen reed op kop en liet zijn broer Daan mooi passeren. Met een mooi handgebaar gaf hij aan 'kom maar langs hier' maar voor ons was hij niet zo'n gentleman. We hebben tot iets over half wedstrijd alles geprobeert om er langs te komen maar het lukte niet. We zijn ook nog twee keer meer dan een halve ronde opgehouden door gedubbelde rijders en zo verloren we de aansluiting. Maar we konden toch mooi op de derde trap van het podium stappen.

2é Manche
We gingen als tweede van start. Daan is er na een halve ronde voorbij gekomen. We hebben heel de reeks onbedreigd op de derde plaats gereden. We mochten dus weer op de derde podiumtrede plaatsnemen. In het dagklassement waren we tweede en dat was een mooi resultaat voor onze thuis GP. In de WK stand staan we nog steeds op de derde plaats. Volgend weekend hebben we weer zo'n 1000 km voor de boeg voor onze volgende GP in Frankrijk.

Greetz Svenson

GP te Kramolin!

14.06.2012

Hoi allen,

We hadden onze GP te Kramolin in Tjechie. Op zaterdag tijdens de eerste training hadden wij de 5e tijd op de klok gezet. Tijdens de tijdtraining konden we daar de 3e tijd van maken.
Tijdens de kwalificatie manche op zaterdag vertrokken wij op kop en de eerste ronde hadden we al een voorsprong van 4 seconden maar één ronde later kwam Bax op de 2e plaats en die kwam naar ons toe gevlogen. We hebben twee of drie keer elkaar een kusje geven en toen was Bax gaan vliegen. En wij hebben deze manche op de 2e plaats afgemaald.

1e Manche
We gingen op kop van start met Bax in ons wiel maar we gaven ons maar niet zomaar gewonnen. Na 20 minuten hadden wij 3 seconden voorsprong op Bax maar 1 ronde later zouden we Millard gaan dubbelen en die reed in eens van binnen naar de buitenkant en kwam daar dwars voor ons te staan en reed vast en wij konden er niet meer naast en zaten er boven op. Dus eerst Millard er uit helpen duwen zodat we daarna ook verder konden maar we waren wel meerdere plaatsen kwijt gespeeld en zaten zo op de 4e plaats.
Eén ronde later namen we de Jan en de Smeu terug maar de daarop volgende ronde kwamen ze ons weer voorbij. Voor ons zat nog een gedubbelde die dwars voor ons kwam te staan en daar kon Daiders ook nog van profiteren. We konden nog net voor Joris Hendrickx teru vertrekken en daar konden we nog een aantal seconden van wegrijden en zo finischten we op de 5e plaats.

2é Manche
We gingen als 4e van start en konden in de eerste bocht Joris Hendrickx meteen een plaats terug verwijzen zodat we in 3e positie vertoefden en dat is niet veranderd tot aan de finischvlag. In het dagklassement waren we 3de en mochten we mee het Tjechische podium op.
In de WK tussenstand staan we nog steeds op de 3de plaats.
Tussenstand WK
1 Bax - Stupelis 176 punten
2 Jan Hendrickx - Smeuninx 139 punten
3 Adriaenssen - Verbrugge 136 punten
4 Willemsen - Van Gaalen 132 punten
5 Hendrickx - Liepins 129 punten
Volgend weekend hebben wij een weekje rust en dan op 24 juni zijn we te gast op het prachtige circuit te Kester voor het BK

Greetz Svenson

DM te Teutschenthal!

05.06.2012

Hoi allen,

We waren afgereist naar het Duitse Teutschenthal. Tijdens de eerste training was het nog droog en hebben we het parkoer aan het aftasten geweest want er lagen vele en grote tafelbergen en afsprongen in. Naar het einde toe begon het rijden en het springen soepel te gaan en hebben we de 2é tijd neergezet. In de tijdtraing zetten we de 5é tijd neer op de klok.

1e Manche
We gingen als 5é van start en na een ronde of 2 of 3 had Daan ergens een fout gemaakt en kwam net voor ons terug de baan op. En toen zag ik precies een film van vroeger want Daan was terug bezig zoals vroeger in de goeie ouwe tijd. 2 ronden gas geven een stuk wegrijden van ons en dan een ronde lesgeven op zijn manier en dan weer van het gas afgaan en teken toen en van zijn puntje, puntje, puntje maken. Ik herkende dat precies ergens van . Maar swat heel de reeks hebben we op de 5é plaats gereden en zijn we als 4é afgevlagd omdat Daan vooraan was weggevallen.

2é Manche
We gingen als 2é van start in het wiel van Bax. Er was heel veel slijk en het kwam erop aan om precies en perfect te sturen. Het rijden ging vanaf de eerste ronde soepel en de eerste twee ronden zat Daan in ons wiel maar daarna heb ik hem niet meer gezien. Ik denk dat we halverwege de vijfde ronde waren toen bij Bax ineens de handen de hoogte ingingen en dat ze problemen hadden met de motor. Voor ons dus om het moment om de leiding over te nemen en de pees er goed op te leggen. We konden een goed tempo aanhouden. Een ronde of vier voor het einde kwam Burgler opzetten en kwam even dichtbij maar dan hebben we nog een paar strakke rondjes gereden en hebben wij als winnaars de manche afgesloten.

We hadden 1 puntje meer dan de Jan en de Smeu en de tweede eindoverwinning was een feit.
Het parkoer lag er zwaar en gevaarlijk bij maar al bij al was weer alles vlot verlopen en vooral ook rustig en normaal. Zonder stress en ik blijf het zeggen Ben rijd zo'n mooie lijnen en soepel dat het echt een plezier is om mee mee te rijden zeker voor zo'n ouwe pee als ik ...hihi.
Volgende weekend staat de GP van Tjechie op de kalender.

Greetz Svenson

Internat. wedstrijd Muri Zwitserland!

04.06.2012

Hoi allen,

We hadden een internationale cross in het Zwitserse Muri. De eerste training verliep normaal en we konden ons klaar stomen voor de kwalificatietraining. We zetten de 2é tijd op de tabellen dus we mochten als tweede oprijden naar het starthek.

1e Manche
We gingen als vierde van start achter de Jan en de Smeu. Een aantal ronden gingen we wiel in wiel over het circuit en in een rechtse bocht hadden we ze bijna te pakken. Een ronde later gingen ze weer wat ver naar buiten en wij staken binnendoor maar Jan kwam ook naar binnen en de Smeu bleef met zijn shirt aan Ben zijn stuur hangen en viel eruit. Een aanvaring dus met mijn trainingsmaatje...niet fijn maar ja het was gebeurt. We konden de manche verder afwerken op de derde plaats en kwamen zo ook onder de zwart-wit geblokte vlag.

2é Manche
We gingen als tweede of derde de eerste bocht in maar we kwamen dwars in een spoor te staan en gingen op ons zij we staken daar met een stuk of tien zijspannen op nen hoop en we konden niet meteen onze moto recht krijgen. Zodoende dat we aan de wedstrijd begonnen met een grote achterstand. We vertrokken als 25e en hadden een inhaalrace voor de boeg.We maakten elke ronde een 3 a 4 tal plaatsen goed maar voor ons was de manche met zijn 20 minuten en 2 ronden nu veel te kort. We zijn in het wiel van Cermak gestrand op de 9e plaats. Het rijden ging zeker niet verkeerd maar het was heel warm en het circuit lag er zwaar bij ik was dus best tevreden dat het maar 20 minuten was. Onze volgende wedstrijd is een Duits Kampioenschap in Teutchental.

Greetz Svenson

GP te Reutlingen!

22.05.2012

Hoi allen,

De GP in Duitsland stond op de kalender.
Zaterdag tijdens de eerste training hebben we lekker veel en ons goed los gereden. Tijdens de kwalificatietraining zetten wij de vierde tijd op de tabellen. In de manche van zaterdag gingen wij op kop van start en dat konden wij een vier tal ronden houden toen kwam Daan erover.
Een 4 tal ronden hebben we nog de tweede plaats bezet toen kwamen de Jan en de Smeu ons voorbij en zijn wij als derde aangekomen.
Zondagmorgen zetten wij weer de vierde tijd op de klok.

1e Manche
We gingen als achtste van start. Eerst was het Happich die ons voorbij kwam en daarna Vandaele. Twee ronden later gingen wij terug in de aanval en hebben we Happich terug gepakt een ronde later moest ook Vandaele ons opnieuw laten gaan. De daarop volgende ronde kregen we Rupeiks in ons vizier en ook hem verwezen we een plaatsje naar achter. Het volgende slachtoffer was Marcel Willemsen en zo kwamen wij op de vijfde plaats terecht.
Mijn maat van vorig jaar was even in de fout gegaan en dat had ik niet gezien. Een ronde of twee hing hij in ons wiel en hebben wij anderhalve ronde een pittig duel uitgevochten. Twee maal hebben we haasje over gespeeld maar als hij er dan over was kon hij het niet laten om net voor de opstap is hevig in de remmen te gaan zodoende dat wij de opstap net niet haalden en er bijna goed afgingen. We reden een heel stuk op ons voorwiel en ook ons bakwiel en op de moment dat ik zag dat we er af gingen gaan was mijn piloot zo nuchter om even tegen de bocht in te sturen.
Wat hij daar deed was een staaltje van koelbloedigheid en dat zouden er hem maar weinig nadoen. Ik was in ieder geval heel blij dat we er niet zijn afgegaan want dat had een serieuze kwak geweest. Op dat moment zaten wij zesde en dat hebben we tot het einde behouden.

2é Manche
We gingen als vijfde van start en reden een constante manche. We zijn dan ook als vijfde afgevlagd. We staan nog op de derde plaats in de WK tussenstand maar alles staat heel kort op elkaar. Volgende week rijden wij een internationale wedstrijd in het Zwitserse Muri maar let op dit wel op Pinkstermaandag.

Greetz Svenson

DK te Schopfheim!

16.05.2012

Hoi allen,

We hadden een wedstrijd voor het Duits Kampioenschap op de kalender te Schopfheim. Dus een perfecte voorbereiding voor volgende week.
In de tijdtraining zetten wij de 4é tijd op de klok.
1é Manche
We gingen als 2é van start achter Daan. We konden de eerste 2 a 3 ronden redelijk volgen daarna moesten we wel een beetje prijsgeven en we reden mooi rond op de 2e plaats met 4 a 5 seconden voorsprong op Bax.
Er reden 3 of 4 gedubbelden voor ons en er kwam een steen of klot slijk op de dodemansknop we waren wel redelijk snel terug weg maar het had ons toch 2 plaatsen gekost en zo reden we in 4é stelling. Daan had een lekke achterband en die konden we nog passeren en zo kwamen wij als derde over de finisch.
2é Manche
We gingen als 3é van start en die plaats bleef ongewijzigd. Het rijden met Ben gaat steeds beter en ik hoop dat het volgend weekend ook zo mag lopen en we gaan ons volledig op scherp zetten voor de 3e GP volgende week te Reutlingen.

Greetz Svenson

DK te Aufenau!

23.04.2012

Hoi allen,

We hadden een Duits kampioenschap te Aufenau. s' Zaterdags hadden we twee trainingen. De eerste was op een droge en harde baan de tweede training konden we in het slijk gaan ploeteren.
Zondagmorgen hadden we terug een harde en bijna droge baan. En we zetten de 1é tijd neer met 4 tienden sneller dan mijn trainingsmaatje Jan Hendrickx.
1é Manche
We gingen als 4é van start en we konden na één ronde door stoten naar de 3e plaats . De drie daarop volgende rondes liepen we beetje bij beetje in op onze voorgangers . Twee ronden lang bleef het ongewijzigd en dan moesten wij een beetje lossen. Anderhalve ronde voor het einde kregen wij door van onze mekanieker dat Daiders problemen had en hebben we alle registers nog even open getrokken en drie bochten voor de finish konden wij mooi binnendoor naar de 2é plaats doorstoten. Om zo als tweede te finishen achter de Jan en de Smeu.
2é Manche
Bij het vallen van het starthek gingen wij er als eerste vandoor met de Jan en de Smeu in ons wiel. Na een tiental minuten kwamen de Daiders de tweede plaats inpalmen.
Ze kwamen beetje bij beetje dichter maar dan moesten ze weer wat lossen. Toen we op de gedubbelden kwamen konden zij ervan profiteren om weer aansluiting te krijgen tot drie maal toe kwamen ze wreed kort op ons.
Maar dan was het geluk een beetje aan onze zijde en hadden wij ineens terug een groot gat en dat hebben ze niet meer dicht gekregen en zo zijn wij als eerste over de finish gegaan. We waren natuurlijk dolgelukkig.
Het rijden ging echt soepel en super goed. Twee en één dat bracht ons op de hoogste podiumtrede onze eerste overwinning is binnen. De jan en de Smeu met een eerste en derde plaats waren goed voor de tweede plaats en Daiders werden derde.
Onze teammanager zei voor de 1é manche dat we in het midden van het starthek moesten gaan staan maar we wilden niet luisteren en we namen helemaal aan de binnenkant onze startpositie in en we waren maar als 4é weg. De 2é manche hebben we dan toch maar naar onze teamchef geluisterd en we waren op kop weg. Dus hulde aan onze teammanager en ook een geluk dat wij onze twee hulpmekaniekers bij hadden die ons goede instructies gaven tijdens de wedstrijd want onze teammanager had zijn sigaret alweer in drie gebeten.

Greetz Svenson

GP te Oldebroek Nederland!

16.04.2012

Hoi allen,

Zaterdag
De eerste training moesten we er nog een beetje inkomen om terug in het zware zand te rijden. In de prekwalificatie's ging het al wat beter en konden we met een goed gevoel naar de wedstrijd van zaterdag gaan. We gingen als 3é van startmaar meteen kwam Daniël ons voorbij en zaten wij op de 4é plaats.
Na een tweetal ronden hebben we een tweetal keer haasje over gespeeld met van den Boomen om dan definitief de 3é plaats in handen te nemen en als 3é te finishen. Zondag hadden we een rustdag en op maandag werd de GP verreden.
Maandag
Tijdens de training na een ronde of 3-4 had mijn maatje er echt zin in want hij sprong voor de eerste keer de gigantisch lange springberg en nog heel makkelijk ook. En ook het rijden ging vlot en soepel en we waren er klaar voor.

1é Manche
In de start ging het een beetje mis en we reden rond de 10é a 12é plaats de eerste bocht door . Na een halve ronde reden er vijf a zes zijspannen op elkaar en we konden er net naast rijden. Maar de volgende linkse bocht gingen we op onze kant liggen en we waren al die ingehaalde plaatsen zo weer kwijt. Terug vertrokken riep mijn maat dat hij na een tweetal ronden al niets meer zag en vroeg of ik mijn bril wou afgeven aan hem, dus op de start gaf ik mijn bril maar dat duurde allemaal veel te lang en we zakten weg naar de 17é plaats . We zijn nog terug gekomen naar de 8e plaats maar op zo"n zandparkoer zonder bril dat is echt niet te doen.

2é Manche
Net voor we moesten starten zag ik nog steeds troebel door de ellende van de eerste manche. We gingen als 10e van start, weer niet echt goed maar we konden vlot en soepel rijden en we schoven bijna elke ronde wel een paar plaatsjes op. En konden een 4 tal ronden voor het einde Joris nog een plaats terug wijzen.
We gingen mooi buitenom en er naast komend op de springschans sprongen we hen op snelheid gewoon voorbij. Maar hij vond dat blijkbaar niet zo fijn denk ik want hij moest er zich eens even vanachteren inzetten maar daarna heb ik hem niet meer terug gezien. Het rijden ging echt gemakkelijk en hadden we geen problemen gekend met de bril dan had er de eerste manche ook veel meer ingezeten. 8 en 4 in de manches deed ons op een 5e plaats eindigen in het dagklassement. En in de WK tussenstand schuiven we een plaatsje voorwaarts en staan we nu op de 3é plaats en dat is natuurlijk niet slecht.
We hopen topfit aan de start te staan over vijf weken op de volgende GP te Reutlingen
Aanstande zondag rijden wij een wedstrijd voor het DK in Aufenau.

Greetz Svenson

GP te Pernes les Fontaine in Frankrijk!

03.04.2012

Hoi allen,

Donderdagavond zijn wij vertrokken voor een lange rit naar Pernes les Fontaine waar onze eerste GP van het seizoen op de agenda stond.
En juist 19 jaar geleden ben ik op dat zelfde circuit mijn GP carriere begonnen met Gunther Govaerts.
Zaterdag in de 1e vrije training zetten we de 1e tijd neer en dat wil niets zeggen maar het gaf wel een goed gevoel in de prequalificatie zetten wij weer de eerste tijd neer en dat deed wel echt deugd, met drie honderste sneller dan de Daiders . In de manche ging het mis in de eerste bocht. We gingen als 2e de bocht in maar toen kregen we een tik langs achter. Er zat er ene vast in ons achterwiel met zijn bakwiel waardoor we als laatste aan de race moesten beginnen. We konden wel mooi terug komen tot de 5e plaats dus mochten we als 10é naar het starthek tijdens de wedstrijd op zondag.

1e Manche
We gingen als 7e of 8e van start maar er schoven er een paar opéén en daar konden wij mooi van profiteren en gingen binnendoor naar de 3e plaats. De volgende bocht en springberg stoten wij door naar de 2e plaats. Dat konden wij meerdere rondjes volhouden. Daiders kwamen opzetten en kwamen ons voorbij. Twee ronden later kwam ook Bax ons voorbij. De 4e plaats konden we mooi vasthouden. In de laatste ronde stonden de Daiders stil langs de kant en zo kwamen wij op de 3e plaats over de finish en zo was onze eerste podiumplaats van het jaar binnen. En hopelijk volgen er nog meer.

2e Manche
We gingen als 3e van start met Joris in ons wiel en mijn trainingsmaatje Jan voor ons. Jan reed elke ronde wel wat van ons weg. Halverwege de wedstrijd kon Joris ons passeren door twee gedubbelden die niet aan de kant gingen. Dat was zeer spijtig want anders had de 3e plaats er misschien wel ingezeten. We kwamen als 4e over de finish en dat resulteerde in een 4e plaats in de einduitslag.
Ik heb een geweldig weekend achter de rug en mijn maatje Ben blijft mij steeds weer meer en meer verbazen . Hoe fijn dat hij kan sturen ik schrik er nog steeds van.
Waar dat hij de motor overal krijgt is ongelooflijk en gewoon een plezier om mee te rijden en allemaal zo soepel en gemakkelijk. En geen stress aanwezig onder het rijden.
Volgende week rijden wij onze 2e GP in het Nederlandse Oldebroek waar we op zaterdag onze trainingen op het programma staan en let op pas op maandag de GP zal betwist worden.

Greetz Svenson

BK te Genk!

20.03.2012

Hoi allen,

We hadden ons eerste BK in het Limburgse Genk. In de training zetten wij de 2é tijd neer achter de Jan en de Smeu. Dus konden we met een goed gevoel naar de 1é manche toeleven.
1é Manche
Bij het vallen van het starthek ging het meteen mis en gingen we op onze kant. Ik kon het span nog net op tijd recht zetten maar de optie van een goede start te nemen was wel verkeken. Bij de eerste doortocht zaten we in 7é of 8é positie. Een ronde later konden we doorstoten naar de 6é plaats doordat we Corthouts een plaats terug verwezen.
Een ronde later was Close aan de beurt zo bemanden wij de 5é plaats en zo zijn we ook gefinisht.

2é Manche
De start was weer niet echt goed. De moto trok weer fel naar rechts maar we kwamen toch nog als 6é door de eerste bocht . Een paar ronden later konden we Rupeiks een plaats terug verwijzen en de 4é plaats kregen we kado doordat Willemsen er hard was afgegaan op één van de springbergen.
We hadden al bij al toch een goed gevoel. Met onze 5e en 4e plaats werden we 5e in het dagklassement. We gaan nu drie dagen op trainingsstage en hopen dat we perfect in conditie zijn voor onze eerste GP in het Franse Pernes les Fontaines.

Greetz Svenson

ONK Valkenswaard!

12.03.2012

Hoi allen,

Het is al weer een hele tijd geleden dat jullie nog iets van mij gehoord hebben. Het heeft een tijdje wat minder geweest met mij maar ik ben er weer bovenop aan 't komen. En zoals de meesten wel zullen weten ben ik terug in een heel goed team terecht gekomen. En dat is bij team Adriaenssen.
Zondag heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer gereden het was van september vorig jaar de laatste GP in Rudersberg geleden dat ik nog in het bakje had gestaan bijna een half jaar geleden dus. Ik trad voor het eerst aan met mijn nieuwe maatje Ben Adriaenssen in het Nederlandse Valkenswaard.
En dat we dan meteen in de tijdtraining de eerste tijd neer konden zetten dat deed ne mens nog is goed se.
1é Manche
We gingen als 6e van start, er kwamen er een paar vast te zitten en konden zo twee plaatsen naar voren schuiven. Ronden lang streden wij mee voor de derde plaats tot we op een gedubbelde kwamen die niet meteen op zij ging en dan nog op zijn kant ging net voor ons en waardoor we ons vierde plaats kwijt speelden.
We kwamen als 5e over de finish en dat was al zeker boven mijn verwachtingen. Het rijden met Ben ging echt super en ik zelf had het de laatste twee a drie ronden wel een beetje moeilijk maar ik heb het toch vol gehouden.
2e Manche
We gingen wederom als 6e van start. Er reden er twee op elkaar die voor ons zaten en zo kwamen wij op de 4e plaats terecht en konden wij naar het wiel van Joris Hendrickx rijden. Na een twee a drie tal ronden hebben we mooi afgestoken op één van de vele sporen en zijn wij gewoon op snelheid buitenom voorbij Joris gegaan en reden wij in 3e positie. Een viertal ronden voor het einde kwam mijn maatje van vorigjaar aanpikken en ik hoorde de zware zabel toch wel dikwijls kort bij ons.
Maar wat hij ook probeerde hij is er niet voorbij gekomen. Ik moet zeggen dat dat wel een goed gevoel gaf. (voor een bakkenist die niet zo veel techniek heeft maar toch wel mooi voor hem bleef)
We finishten als 3e en in het dagklassement mooi 4e. Ik ben blij dat ik bij team Adriaenssen ben terrecht gekomen en hoop nog een tof en ontspannen jaar tegemoed te gaan.
Langs deze weg wil ik Guennady de vorige bakkenist van Ben een spoedig herstel wensen. Want ik weet dat hij nu een heel moeilijke tijd zal doormaken.
Veel beterschap.

Greetz Svenson

Verslagen 2011

GP te Rusland

25.08.2011

Hoi allen,
Wij zijn donderdag om 14.30 u thuis vertrokken tot bij Hukkes en dan met heel den hoop naar Brussel Airport om daar rond 19.20 u naar Helsinki te vliegen en van daaruit naar Yekaterinburg in Rusland. Omstreeks 6.00 u s' morgens zijn wij aangekomen en dan naar de cross gereden waar we omstreeks 9.00 u zijn aangekomen.
Weinig geslapen dus en er was ook een tijdsverschil van vier uur en dat werd ik wel gewaar. Ik ben dan vrijdagavond maar vroeg gaan slapen en gelukkig had ik een goede nachtrust gehad.
Zaterdag
Zaterdag zijn we er in de eerste training rustig ingekomen en nu waren mijn benen wel gerecupureerd van vorige week en had ik terug een redelijk goed gevoel en ik voelde dat ik nog weinig hinder had van mijn kwetsuur.
Tijdens de prékwalificatie's ging het een beetje mis en hadden we een beetje mechanische problemen en zodoende zetten wij de zevende tijd op de tabellen.
Tijdens de manche op zaterdag gingen we als vijfde van start en konden wij op de eerste springschans Visscher al voorbij gaan. Eén ronde later namen we Happich te grazen om een tweetal ronden later Adriaenssen een plaats terug te verwijzen en weer twee ronden later konden we Sherbinin te grazen nemen en zo konden wij nog eens aan de leiding rijden. Want dat was al wel evengeleden, we konden de reeks ook als eerste afsluiten en mijn gevoel was nog niet super maar ik voelde mij wel pakken beter als de twee voorbije weken.

Zondag
1é Manche
Gingen wij op kop van start en hadden na één ronde al 3 seconden voorsprong op Adriaenssen en konden wij elke ronde nog 1 of 2 seconden weglopen en konden wij de manche winnend afsluiten.
2é Manche
We gingen tesamen met Adriaenssen naar de eerste bocht, we hingen meer tegen elkaar dan naast elkaar en daarom kon ik de eerste bocht niet meteen gaan hangen en gingen we ver buiten om maar we konden toch nog op kop uit de eerste bocht komen. Bax- van den Bogaart konden ons de eerste twee ronden op één a twee seconden blijven volgen maar van dan af konden wij elke ronde een halve of één seconde uitlopen en konden wij met nog twee ronden te gaan onze rondjes gemakkelijk afmalen. We bouwden onze voorsprong verder uit met tien extra punten en staan nu terug met 80 punten voorsprong op de Daiders brothers.
De voldoening was zo groot voor mijzelf na die twee weken afzien dat we nog eens twee manches konden winnen was geweldig en dan nog op mijn 44é verjaardag dat maakte het nog eens extra speciaal en ik zeg nog altijd dat die eerste Grand Prix overwinning die ik ook op mijn verjaardag won in 1994 met Gunther Goovaerts het speciaalst was maar deze GP overwinning gaf me echt zo'n super gevoel na zoveel afzien en dan gewoon twee manches winnen dat is onbeschrijfelijk en dan weet je weer waarom je altijd moet blijven doorgaan en er moet in blijven geloven.
We waren net twee kleine kinderen toen we over de meet kwamen die net iets heel speciaals hadden gekregen. En als je twee weken maar op halve kracht hebt kunnen rijden en je wint dan twee manches dan weet ik zeker dat voor Daan de voldoening ook ongelooflijk groot was en dat heeft het voltallig aanwezig publiek wel kunnen aanschouwen toen we de meet over kwamen.
Weer een dikke proficiat voor het ganse team en een goede terugreis gewenst voor die mannen want die hebben maar liefst 4800 kilometer voor de boeg waarvan 2800 km op wegen waar wij met onze wagen liever niet overrijden. Het is soms echt niet te doen, en ze moeten dan ook soms over zandwegen rijden.
Als alles meezit en alles goed verloopt zijn ze misschien donderdagavond weer veilig en wel thuis. Nog eens een veilige reis en goed thuis mannen. En ik zou langs deze weg ook iedereen willen bedanken die een sms of op mijn gastenboek een bericht voor mijn verjaardag hebben achter gelaten.
En natuurlijk ook de supporters van de Jan en de Smeu waar ik de heen en terugreis mee heb gedaan.

Greetz Svenson

GP te Estland

16.08.2011

Hoi allen,
Het is weer een heel zwaar weekend geweest, maar ik heb het wel beter verteerd dan vorige week. De eerste training zijn wij er weer rustig ingekomen. Tijdens de tweede training zette wij de tweede tijd op de klok met amper één duizendste verschil.
De manche op zaterdag waren wij als tweede weg achter Bax en na een paar ronden zijn wij één plaats achteruit gegaan en reden wij op de derde plaats en dat hebben wij tot op het einde kunnen houden.
Maar mijn benen wilden gewoon niet mee, ik kon er zelf ook niet aan uit maar het was zo en ikzelf zag het gewoon niet meer zitten VOOR DE VOLGENDE DAG;
Zondag
Tijdens de training zondag hebben wij maar een paar rondjes gereden en éénmaal aangezet en dat was ook goed voor de tweede tijd. 1é Manche
We gingen vijfde of zesde van start en hadden afgesproken het rustig aan te doen en proberen om op onze plaats te blijven hangen we hebben dan toch een tweetal plaatsen moeten prijsgeven en zijn uiteindelijk op de zevende plaats aan gekomen. Ik moet wel weer zeggen dat Daan het weer super kalm heeft gedaan vanaf het begin van de wedstrijd en dat heeft ons toch nog dit resultaat opgeleverd.
2é Manche
We gingen als tweede van start met voor ons Bax en we hebben weer rustig net als de eerste manche onze wedstrijd zo soepel mogelijk afgemaald en zijn wij op de vierde plaats aangekomen en daar was ik heel tevreden mee.
Omdat ik er zaterdags nooit had van durven dromen om deze resultaten neer te zetten. Dus al bij al was de GP nog meegevallen en hebben wij maar drie punten moeten prijsgeven aan onze grootste concurenten en wij staan nog steeds 70 punten voor en wat het allerbelangrijkste is, ik voel dat ik deze GP al veel beter verteerd heb als vorige week dus ik hoop dat ik volgende week weer kort bij "de oude Verbrugge" zal zijn.
De kwetsuren waren er een beetje teveel aan de laatste weken, eerst hadden ze gezegd na de crash in Hasselt dat het alleen de 3 stukjes waren die afgebroken waren van L1,L2 en L3 maar de pijn bleef aanhouden en dan hebben ze twee weken later toch nog gezien dat ik ook drie ribben aan de rechterachterkant had gebroken en omdat zeker niet terug uitéén te laten gaan werd ik zwaar ingetaped maar dat geeft natuurlijk dat je niet al je capaciteit van je longinhoud hebt en ik denk dat ik daar mijn aanhoudend probleem moet zoeken voor mijn pijn in de benen.
Zaterdags na de manche (in Estland) heb ik omdat ik mij zo slecht voelde de tape open geknipt en zondag na de eerste manche heb ik in overleg met Daan er alles afgehaald en hoop ik dat ik dat ik het volgende week niet meer nodig heb. Ik voel mij terug veel beter en zie er echt naar uit om hopelijk volgend weekend terug op ons oud niveau te kunnen rijden. We zullen het na volgend weekend weten.

Greetz Svenson

GP te Kegums

09.08.2011

Hoi allen,
Zaterdag
Het is één van mijn zwaarste weekends geweest van heel mijn loopbaan. De eerste training hebben wij gebruikt om een beetje los te komen en ik was schitterend ingetaped door mijn osteophaat Koen want ik had al bij al niet zo heel veel pijn. Tijdens de prequalificatie zetten wij de tweede tijd op de klok, 3 honderste trager dan Rupeiks.
We gingen tijdens de reeks op zaterdag als tweede van start maar de tweede bocht ging het mis. We gingen te samen met Visscher "die is tegenwoordig altijd in mijn geburen als er iets mis gaat" naar de tweede bocht en we raakten een wal en gingen over de kop.
Gelukkig hadden we ons niet bezeerd maar we waren wel als allerlaatste weg. We konden nog terug komen tot de derde plaats. Toen heb ik aan Daan aangegeven dat hij voor de derde plaats moest gaan want het was al redelijk zwaar geweest voor mij.
Zondag
1é Manche
We gingen als vierde van start. Op twee a drie ronden konden we naar de kop rijden maar ik voelde dat ik dat nog niet kon bolwerken. We zijn dan terug afgezakt naar de vijfde plaats. Daan had schitterend rekening met mij gehouden en dat vond ik echt fantastisch.
2é Manche
We gingen op kop van start maar de eerste ronde nam Rupeiks ons al te grazen. "Maar ik had tegen Daan gezegd tussen de twee manches dat hij gewoon soepel moest proberen te rijden maar dat hij van in het begin al niet meer echt mocht doorgaan en daar had hij alle begrip voor. En dat deed hij ook van in het begin perfect."
We kregen Adriaenssen op onze hielen en een ronde later wisten zij ons te paseren zodat wij op de derde plaats reden. Na een ronde of vijf zes sprongen wij te kort op één van de grote tafelbergen.
De klap was voor mij te hevig en ik vloog er letterlijk uit. Ik kon gelukkig meteen opstaan en de eerste twee aankomende zijspannen ontwijken. Ik ging terug naar de moto want ik had de power niet meer om te lopen.
Derks reed daarbij nog even tegen mijn been aan en dan toch weer in het zijspan gekropen en konden wij rustig verder rijden en zijn wij op de 14é plaats binnen gekomen.
We zijn op onze grootste concurent maar 7 punten kwijt gespeeld, we staan dus nog steeds 73 punten voor. Aanstaande weekend staat de GP van Estland op het menu.
Het zal ook nu nog weer een zware karwei worden maar ik zal er deze week alles aan doen om zondag zo goed mogelijk aan de start te verschijnen.

Greetz Svenson

BK te Hasselt

20.07.2011

Hoi allen,
Zoals jullie allen al wel zullen weten ben ik zondag in Hasselt bij Christian uit het bakje gevallen.
Zondag in de training ging het nog lekker,we konden vier maal onze tijd verbeteren en zodoende zetten wij de vierde tijd op de klok net achter kleppers als Daiders, Hendrickx en Adriaenssen.
Dus die missie was goed gelukt.
Maar dan kwam de eerste manche...we vertrokken op de vierde plaats maar in de tweede bocht nam Daiders ons al te grazen maar op het lange rechte stuk namen we ze mooi terug dan had je een lange rechtse bocht om dan meteen links te gaan en daar ging het mis.

Ik nam naast de baar en viel achterover uit het bakje. Dat was opzich nog geen probleem maar net als ik op mijn kont zat om recht te staan kwam Visscher langs achter over mij gereden. Die jongens konden daar zelf ook niets aan doen want alles zat nog bij elkaar en die zullen mij daar normaal gezien daar ook niet verwacht hebben. Maar het verdict was dat ik van mezelf was en dat ik helemaal het noorden kwijt was. Nadat ze mij hadden opgeladen en er in het ziekenhuis een scan en foto's waren gemaakt zei een dokter van de Vigra Jesse kliniek in Hasselt dat er niets aan mijn rug was. Hij heeft mij dan twee uur of langer laten liggen om dan terug te keren en te komen zeggen dat mijn schouder gebroken was.Ik zei dat dat niet zo was want dat dat een oude breuk van 6 a 7 weken geleden maar hij bleef van mening dat het gebroken was "oke zei ik als jij het zegt maar ik zeg van niet". Maandag in het ziekenhuis van Herentals bij dokter De Schrijver ( dokter Claes zit in verlof) vertelde ik alles en hij bevestigde al meteen dat ook hij dacht dat aan mijn schouder niets aan was en hij keek daarna naar de scan van mijn rug en dat was minder , hij zag meteen dat het niet goed was en dat er stukjes van mijn ruggewervel waren afgebroken. Hij liet meteen een nieuwe scan en voor alle zekerheid ook nieuwe foto's van mijn schouder maken. Het verdict was niets gebroken aan de schouder maar van mijn ruggewervels L1, L2 en L3 zijn kleine stukjes afgebroken.
Aan je ruggewervels heb je uitsteeksels en daarvan zijn dus kleine stukjes afgebroken maar dokter De Schrijver zei dat ik daar wel mee mocht rijden maar dat het heel pijnlijk zou zijn. Ik heb toen met Daan contact opgenomen en ik zei hem dat ik pas donderdag of vrijdag zou kunnen beslissen of ik het weekend zou kunnen rijden omdat ik op dit moment nog teveel pijn heb en nu nog niet zou kunnen rijden. Maar om een goede bakkenist op de kop te kunnen tikken moesten we woensdagavond al een beslissing nemen met wie Daan zou gaan rijden. En woensdag had ik nog teveel pijn dat ik de beslissing niet durfde nemen om te zeggen "ik kan rijden in het weekend" . Mijn osteopaat Koen zei dat hij mij tegen vrijdag wel klaar zou stomen maar zoals ik al zei ik durfde dat op woensdagavond niet de beslissing nemen "want stel dat ik het niet aan zou kunnen dan zijn we misschien wel veel WK punten kwijt" .Dus is de beslissing genomen dat Daan zondag het WK in Duitsland met Cermak gaat rijden, hij is ook een topper dus ik hoop dat alles goed komt en voor mij zal het ook niet slecht zijn om een week langer te rusten ik hoop alleen dat ik vrijdag niet teveel spijt ga krijgen van mijn beslissing van woensdagavond.

Greetz Svenson

GP te Genk

05.07.2011

Hoi allen,
Zaterdag
We zaten te Genk om mijn thuis GP te betwisten. De prékwalificatie liep goed en we zetten de 1é tijd neer op de klok. In de manche op zaterdag gingen wij als tweede van start achter Bax – van Den Bogaart en dat was een mooie strijd de eerste twee en een halve ronde.
Maar in de derde ronde hadden we in de korte bochte van heel het circuit ons gaatje gezien en ja daar namen wij ze vol buitenom te grazen en zodoende konden wij de manche als eerste afsluiten en dat gaf ons nog eens de extra motivatie voor zondag. We stonden beiden op scherp en ikzelf zat vol zelfvertrouwen om mijn thuis Grand Prix binnen te halen.
Zondag
1é Manche
Bij het vallen van het starthek gingen wij als tweede van start achter Adriaenssen en nog diezelfde eerste ronde stoten wij door naar de leiding en zodoende konden wij de manche mooi naar onze hand zetten. We konden rustig onze rondjes afmalen en de eerste manche was binnen.

2é Manche
De tweede manche deden wij er nog een schepje bovenop door meteen de leiding in handen te nemen. De eerste drie ronden bleven Bax-Van Den Bogaart een beetje aanklampen maar dan konden we elke ronde toch een beetje afstand nemen en zo onze rondjes af te werken zonder al te veel druk.
We hadden weer een perfect weekend, het hele team verdiend weer een dikke proficiat. Ook onze monteurs want ik vergeet dat wel eens te vermelden maar zonder die mannen zou het ons ook nooit lukken. Het rijden ging weer zo gemakkelijk en zoals je waarschijnlijk wel gezien zal hebben ging alles weer perfect en hebben wij een hele goede zaak gedaan om de punten en staan we nu met 28 punten voor in het WK.
We hadden na de reeks nog doping controle en twee en half uur later na eerst 6 a 7 liter water te hebben gedronken kon ik eindelijk het potje vol plassen. Ondertussen heb ik lekker genoten van een lekker vettig pakske friet want dat was wel twee a drie maanden geleden en ik vond dat ik dat nu wel verdiend had.
Nu hebben we twee weken rust en dan op naar de volgende GP in Duitsland.
Greetz Svenson

GP te Gdansk Polen

03.07.2011

Hoi allen,
De GP van Polen was de volgende in de rij.
Zaterdag
In de eerste training hadden we op één van de springbergen ons verkeken en sprongen wij tot op de plattegrond en als wij nog in de lucht hongen dacht ik "niet weer he".
In een fractie van een seconde flitste Kegums door mijn hoofd maar het liep allemaal goed af. Tijdens de prékwalificatie zetten wij de eerste tijd op de klok met meer dan 2 seconden sneller dan de concurrentie.
Bij de start in de manche op zaterdag kwamen wij als 8e uit de start. Het was eigenlijk al een mini GP want er waren maar 27 teams afgereist naar Polen en zo zat iedereen in dezelfde groep en iedereen was verzekert van deelname aan de GP. Het rijden ging heel soepel en we konden makkelijk naar de 1é plaats rijden en zo als 1é ook de manche afsluiten.

Zondag
1é Manche
We kwamen als 3é uit de startblokken en na 1 a 2 ronden hadden we de leidersplaats al overgenomen. (Het rijden ging weer als vanouds, ikzelf had twee mindere weken gekend maar ik voelde zaterdag al dat ik op scherp stond) We reden 36 seconden weg van onze tegenstanders en dat gaf ons weer een super gevoel om naar de tweede manche te gaan.

2é Manche
In de start kwamen we in aanraking met Millard en kwamen zo een beetje inéén te zitten zodat we pas rond de 10é plaats weg waren. Maar een halve ronde later in één van de linkse bochten stond Adriaenssen stil en we dachten dat we er net binnendoor langs konden maar dat was niet het geval, dus wij op onze kant, het zijspan terug recht gezet maar we hongen nog aan elkander. Met 25 seconden achterstand op de koplopers en op een 20é plaats konden we aan de strijd beginnen.
Ik dacht als we nog naar de 4é of 5é plaats kunnen terug komen mogen we tevreden zijn, maar niets was minder waar. We stonden beiden op scherp en we namen elke ronden wel 2 of 3 plaatsen winst. In de tweede helft van de manche reden we op de 5é plaats en 4 ronden voor het einde zaten we in het wiel van Bax en de Jan en de Smeu. Diezelfde ronde konden wij hen beiden een plaats terug verwijzen en kwamen zo op de 2é plaats met nog 10 seconden achterstand op de 1é .In één ronde reden wij het gat dicht en zo kwamen we de twee laatste ronden in het wiel van de koploper maar we geraakten er net niet voorbij.
We hadden het publiek wel laten zien dat we terug op ons oude niveau zitten en dat we beiden terug op scherp staan. We werden 2é en ook in het dagklassement behaalden wij de 2é plaats.
Ik ga met héél veel zelfvertrouwen naar mijn thuis GP toeleven en we zien jullie hopelijk zondag allemaal in Genk waar de club van Neeroeteren organiseert en zoals we allen wel weten zal alles er weer piekfijn in orde zijn .
Dus allen daar heen.
Greetz Svenson

Kijk op www.smxpics.be voor een filmke van de manche in Polen

DK te Dolle

20.06.2011

Hoi allen,

We hebben afgelopen weekend het Duits Kampioenschap gereden te Dolle.
We dachten op een harde baan terecht te komen omdat dat in Duitsland meestal het geval is maar dat was dus niet zo. Het was een zware zandbaan en daar heb ik zeker niet in overdreven.
Tijdens de tijdtraining zetten wij de eerste tijd neer met 3 seconden en 17 tienden sneller dan de Daiders.
1é Manche
De eerste manche gingen we op kop van start en dat konden we zo houden tot op de finish.

2é Manche
De tweede manche gingen we weer op kop van start en dat konden wij een achttal ronden vast houden. Toen kwamen de Daiders ons voorbij, we reden constant 2 a 3 seconden achter de Daiders tot we een 3 a 4 tal ronden voor het einde het rustig aan deden.
We gingen als tweede over de finish en in het dagklassement waren wij ook tweede.
Zondag betwisten wij het WK te Polen.
Greetz Svenson

Grand Prix in Brou

15.06.2011

Hoi allen,

Zondag hadden we onze trainingen en een korte manche en op maandag werden de wedstrijden verreden.
Zondag
De eerste training moesten we er nog inkomen want we hadden blijkbaar te weinig op de motor gezeten de afgelopen weken door die zware crash in Emmen.
" Vorige week hadden we even in Genk gereden maar dat was de moeite niet en daar kwam dan nog bij dat ik daar mijn enkel goed had omgeslagen.
Maar met dank aan mijn osteopaat Koen J.uit Deurne voor de goede zorgen en Jöel Smets en een goede brace heb ik het toch klaar gespeeld om er terug te staan,
wel niet voor de volle 100% want ik had de voorbije drie weken niet veel kunnen trainen door al die ellende."

In de prékwalificatie konden wij de eerste tijd op de klok zetten met net geen seconde sneller dan de Jan en de Smeu.
Tijdens de manche op zondag gingen we op kop van start maar na drie rondenging mijn spatbord aan het zijspanwiel kapot en dat belemmerde dan om in de rechtse bochten te gaan hangen,maar al bij al ging het rijden nog een beetje. Alleen kreeg ik het de twee laatste ronden in mijn rug...ik dacht "ja dat kan er ook nog wel bij", maar we konden de manche toch nog winnend afsluiten.

Maandag
1é Manche
De eerste manche gingen wij als negende van start. Bij de eerste doortocht lieten wij de zevende plaats optekenen. Dat bleef zo'n tweetal ronden ongewijzigd en daarna hebben we Joris een plaats terug verwezen. Dan was Rozehnal aan de beurt en Bax was vooraan weg gevallen dus dat werd ons zo in de schoot geworpen. Dan achter de Daiders aan die we dan ook passeerden maar die ons een ronde later weer voorbij gingen doordat wij een foutje maakten. We gingen te ver naar buiten in een bocht en kwamen zo in de blubber terecht en zo verloren we weer onze plaats aan Daiders maar een ronde later hadden we dat alweer recht gezet en bemanden wij de derde plaats.
Eén a twee ronden later konden we Sherbinin zijn tweede plaats afsnoepen en hadden we alleen nog de Jan en de Smeu in het vizier.
Op één van de afdalingen zijn we hen voorbij gegaan en zo zaten we op kop in de wedstrijd. Maar die laatste vier of vijf ronden waren er deze keer teveel aan voor mij.
In Emmen had ik na de crash erg afgezien maar maandag ben ik ook twee keer heel diep moeten gaan doordat ik zo weinig getraind had, maar we hebben de manche toch winnend kunnen afsluiten en daar was ik verdomd blij mee. Maar er ging nog een manche komen en dat zag ik eigenlijk niet zo goed zitten en dat is niet van mijn gewoonte ,het was niet met zoveel zelfvertrouwen als gewoonlijk. Ik moet wel zeggen dat ik met een beter gevoel naar de tweede manche ging dan naar de eerste manche.

2é Manche
De tweede manche gingen wij als tweede van start en zijn wij ook als tweede afgevlagd. Het was voor mij wel een hele zware manche en ik was dus ook tevreden met de tweede plaats. We wonnen de GP en dat in zo'n slechte omstandigheden en dat geeft natuurlijk weer de extra motivatie om er weer zo rap mogelijk top fit te staan.
We vergroten onze voorsprong in de WK tussenstand met twee extra punten en dat maakt van een mindere goede dag toch nog een goede dag.

Greetz Svenson

ONK in Emmen

23.05.2011

Als ik dit verslag aan het schrijven ben zou ik liever in mijn broek pissen van de pijn dan het verslag verder te schrijven,maar ik weet dat mijn trouwe fans erop zitten te wachten,dus heb ik toch maar even op mijn tanden gebeten.
De training was oke,we hadden de tweede tijd neer gezet achter Bax.
1é Manche
We gingen opkop van start. Daan reed de eerste twee ronden heel gemakkelijk en rustig rond en dat rijd dan eens zo makkelijk op zo'n zware ondergrond. Toen zijn we het tempo maar wat op gaan drijven en konden we de eerste manche makkelijk naar onze hand zetten om deze winnend af te sluiten.

2é Manche
We kwamen rond de zesde a zevende plaats uit de startblokken en na één ronde bij de start opkomen namen wij de binnenbocht en Visscher ging iets meer naar buiten maar toen kwamen zij ook wat meer naar binnen en stonden wij met ons voorwiel bij Visscher in de bak en toen we ervan af schoten ging het volledig mis. Ik weet nog dat ik door de lucht vloog en het volgende dat ik ervan weet is dat ik Huub hoorde zeggen '" wees voorzichtig ,denk aan zijn rug" en dat ik op Daan zijn schoot lag.
Wat er tussenin is gebeurt weet ik niks meer van. Toen zeiden enkele omstaanders pas op want hij spuwd bloed en dat bracht bij sommige mensen wat paniek teweeg maar ik had op mijn tong gebeten. Ik moet wel zeggen dat ze mij daar wel even gekraakt hebben. De dokter vroeg "ga je nog rijden" en ik zei meteen "natuurlijk" maar ik dacht "ik zou het beter niet doen want ik had zoveel pijn aan mijn schouder echt niet normaal".

( Maar ja de legendarische woorden van Peter Steegmans in Mill uitgesproken in 1996 "het is geen sport voor mietjes" was hier wel op zijn plaats )
Herstart
Tijdens de herstart namen we na één bocht al de leiding maar na één ronde werd het weer afgevlagd omdat er weer iemand zwaar gevallen was.
2é Herstart
Marcel Willemsen nam de leiding maar op de tweede springberg sprongen we hem voorbij en namen we de leiding in handen. Ik heb nog nooit zoveel afgezien.

( Dat is ook niet waar want in 2006 zijn we in Tongeren in de tijdtraining zijn we er ook eens héél hard af gegaan. Toen was ik nog harder gekraakt )
Ik denk dat Daan na een tijd wel gek werd van mijn gezucht en gekuch heel de reeks maar ik kon er ook niets aan doen. Rechts gaan hangen ging nog wel maar links was niet normaal hoeveel pijn ik had.
Maar twee ronden voor het einde zag ik Rene teken doen "nog 12 seconden voorsprong" en toen we de laatste ronde ingingen waren dat nog zes seconden. Maar we waren rustig aan het rijden om mij te sparen maar met nog een halve ronde te gaan riep ik op Daan "komaan maat" want ik hoorde ineens een Zabel aan ons achterwiel en hebben we nog even de registers moeten opentrekken we hadden aan de meet toch nog drie a vier seconden voorsprong en konden we de manche winnend afsluiten.

Ik was wel echt gekraakt maar het moto is sporten is gezond. En vamorgen kwam ik bij mijn kinisist en die zei "hier begin ik niet aan voor je foto's hebt laten maken". Ik ben dan vlug foto's gaan laten maken (alléé "vlug"is wat anders) maar de dokter zei dat er niets gebroken wasen dat mijn sleutelbeen een beetje naar voren was gekomen maar vanavond kan ik nog terecht bij mijn specialist dokter Claes en dan zal ik vlug weten hoe de vork juist in elkaar steekt.
Ik hou jullie zeker op de hoogte eventueel via het gastenboek.

Greetz Svenson

GP te Oekraïne

09.05.2011

Hoi allen,
Vrijdagmorgen rond de klok van 7.00 uur ben ik met de supporters van 'de Jan en de Smeu' vertrokken richting Oekraïne. Dus dat zat al goed want dat is altijd plezier en lachen geblazen als ge met die mannen onderweg bent. Met de tussenvlucht hadden we drie uur vertraging. Als we dan uiteindelijk in Chernovtsy aankwamen met een klein vliegtuigje van amper 100 personen hebben we er meer dan twee uur over gedaan om door de douane te komen.
Het was niet normaal het was net of we nog in de Middeleeuwen zaten. Om negen uur s'avonds zijn we dan aangekomen op het circuit en konden wij ons rustig gaan voorbereiden op wat ging komen dat weekend.
Zaterdag morgen...de eerste training was goed meegevallen en het gevoel zat meteen goed. De tweede training zetten wij de eerste tijd neer met bijna 2 seconden sneller en konden we met een goed gevoel naar de wedstrijd toeleven.
Tijdens de kwalificatiereeks gingen wij als tweede van start en hielden wij een 15 tal minuten deze positie vast toen werd het tijd om door te stoten naar de eerste plaats en de manche al winnend af te sluiten.

Zondag
Tijdens de start van de eerste manche gingen we in de eerste bocht al aan de leiding om deze niet meer af te staan. Het rijden ging echt weer super en gemakkelijk.
Met het winnen van deze reekszege behaalde Sven zijn 50é reeksoverwinning met Daniël . Dankzij Dick Wentink werden wij hiervan op de hoogte gebracht door het bij houden van zijn statistieken is hij overal goed van op de hoogte
De tweede manche gingen we als derde van start en konden wij in de eerste ronde Adriaensen naar de derde plaats verwijzen. Vanaf toen hebben we een dikke 20 minuten op de tweede plaats gereden en als we in het wiel van de koplopers kwamen hebben we hen meteen met een megasprong naar de tweede plaats verwezen en hebben wij ze niet meer terug gezien.
We konden de reeks als eerste afsluiten en staan nu op de eerste plaats in het wereldkampioenschap met 10 punten voorsprong op de tweede en 11 punten op de Jan en de Smeu.

Greetz Svenson

1 Willemsen - Verbrugge
2 Hendrickx - Liepins
3 Hendrickx - Smeuninx

GP te Frauenfeld

27.04.2011

Hoi allen

We zaten in Zwitserland te Frauenfeld. Op zaterdag zijn we de eerste training er rustig ingekomen.
Op het einde van de tweede training en tijdtraining hadden we er ons is goed voor gezet en we klokten een tijd die maar liefst 3 seconden sneller was dan die van de Daiders,dus trokken we met heel veel zelfvertrouwen naar de reeks van zaterdag. In de start ging het een beetje mis.
Bax reed er bij ons van achteren op en we kwamen vast te zitten aan elkander en we waren pas als twaalfde weg. Maar na één rondezaten we al op de vijfde plaats en na drie ronden namen we de leiding in handen en kwamen we ook als eerste over de meet.
Zondag was er een rustdag voorzien en dat is altijd goed voor "een ouwe man" hihi.

Maandag konden wij ons gaan opmaken voor de twee manche's.
1é Manche
We gingen als derde van start maar in de eerste bocht namen we Adriaensen al te grazen en twee bochten later gingen we vol buitenom in een linkse bocht Joris Hendrickx voorbii en toen was de reeks eigenlijk al gereden voor ons want we hebben heel de manche op kop gereden.
We namen elke ronde 1 a 2 seconden meer voorsprong op onze achtervolgers en konden met een 20 seconden voorsprong de 1é manche afsluiten.
2e Manche
De start van de tweede manche namen we meteen kopstart en heel de manche hebben we op kop gereden. Het was weer lekker rijden zonder stress en we konden de ideale lijnen rijden, het ging echt weer allemaal vanzelf. Gewoon fantastisch om zo rond te rijden.
Ik zelf heb deze GP veel beter verteerd dan de vorige week want toen was ik toch echt wel diep gegaan. De eerste keer weer op een hard circuit zat daar wel voor iets tussen maar daar zijn we weeral doorheen. Volgende week hebben we geen wedstrijd en de week later trekken we naar Oekraïne.
We zijn nu tot op één puntje van de Jan en de Smeu gekomen en we hopen om volgende GP aan de leiding te komen. Maar we zien wel wat het word.

1 Willemsen-Verbrugge
2 Hendrickx-Liepins
3 Hendrickx-Smeuninx

Greetz Svenson

GP te Castelnau de Levis

18.04.2011

Hoi allen

De tweede Grand Prix is in ieder geval beter verlopen als de eerste. Nogthans zag het er in de reeks van zaterdag na een halve ronde er niet naar uit.

De eerste training was nog aanpassen voor ons om de eerste maal weer op de harde te rijden en ze hadden veel te veel water op het circuit gezet maar dat is voor iedereen hetzelfde natuurlijk,maar wel zonde van zo'n mooi circuit dat daardoor maar één spoor te bereiden was.

De tweede training reden we eerst nog wat rondjes voor het goede gevoel te krijgen om er dan is vol voor te gaan en dat was dan ook meteen raak.
We waren opdat moment zes seconden sneller dan de rest van het deelnemersveld. Maar Jan had ook nog niet aangezet en hij kwam tot op 2,5 seconde van ons verwijderd. Dus we konden als eerste oprijden voor de reeks van zaterdag.

We namen een slechte start en waren rond de zevende plaats weg en halverwege de eerste ronde sprongen we vanachter op Bax en gingen we eraf. En zodoende waren we als allerlaatste weg en ik dacht " daar gaan we weer " een slechte plaats voor morgen maar dat was verkeerd gedacht want we hebben daar een reeksje uit onze mouw geschud om " u " tegen te zeggen. We zijn gewoon iedereen terug gaan halen en als eerste over de meet gekomen. Het had wel veel energie gekost maar het was gewoon een zalig gevoel.

1é Manche
Sherbinin ging als eerste van start maar bij de eerste springberg sprongen wij hen al voorbij en namen we al meteen de leiding in handen en hebben we de ganse reeks aan de leiding gereden. We konden dan ook zonder problemen de reekszege binnenhalen.

2é Manche
De tweede manche was de kopstart weggelegd voor Hendrickx-Liepins maar ook weer op die eerste springschans tijdens de eerste ronde namen we de leiding over. Het werd een replica van de eerste manche want ook nu reden we zonder problemen naar de reekszege.
We haalden dus het maximum van de punten binnen en zijn op onze drie grootste concurenten tien punten ingelopen.
En we staan daardoor nu op de vierde plaats in de tussenstand van het WK.
We deden dus een goede zaak.
Het was zalig om nog eens rond te knallen op mijn lievelingscircuit en dan nog met de bloemen huiswaarts keren dat is gewoon helemaal perfect. De moto stuurt gewoon perfect en het klikt 100´% tussen mij en Daan.
Ook de mecano's hadden alles piccobello voor elkaar het was een geslaagd weekend.

Wij wonnen dus de tweede GP van het seizoen op de tweede plaats eindigden de Daiders en drie werden de Jan en de Smeu.
Volgend weekend staat de derde Grand Prix op het menu te Frauenfeld in Zwitserland.

Greetz Svenson

ONK te Sint-Isidorushoeve

11.04.2011

Hoi allen

We reden voor de eerste keer met ons nieuw WSP frame.
Na twee a drie ronden zijn we even de pits ingereden om een paar kleine dingetjes bij te stellen en vanaf toen ging het echt super. Het frame stuurde nog scherper en fijner dan het vorige en we konden dat ook meteen merken tijdens de tijdtraining.
We reden meer dan drie seconden sneller rond dan de rest.

1é Manche
De eerste manche gingen we als vierde van start maar gingen we buiten om al direct naar de tweede plaats. Maar in de tweede bocht hadden ze de sporen weer gewoon dicht geduwd met los zand en Grondman kwam daarin tot stilstand,Daan ging er net langs maar ik hong al uit met gevolg dat ik vol achter in het achterwiel van Grondman vloog en ik vast kwam te zitten met mijn voet in zijn achterwiel.
En Grondmann maar gas geven en Daan ook.
Ik dacht dat ik in twee getrokken ging worden maar toen Grondman vertrok schoot mijn voet gelukkig los maar lag ik wel meer naast de bak dan in de bak. Vlug er weer in en we konden weer aanvatten vanaf de twaalfde plaats.
In één ronde reden we naar de vierde positie en nog een ronde later namen we de tweede plaats in en in de derde ronde lagen we op kop en hebben we nog een 25 tal seconden weggereden van de rest.
Het rijden ging weer als vanouds.

2é Manche
De start van de tweede manche was echt niet normaal. We reden half de start toen de motor gewoon recht omhoog ging staan maar inplaats van het gas af te gaan bleef Daan gewoon verder op het achterwiel rijden.
Dat was pas echt kicken omdat hij op het einde van de start begon te slingeren.
Maar we kregen hem mooi onder controle en gingen als eerste de eerste bocht door. In de tweede bocht was ik nog steeds aan 't lachen , de kick van de dag was er wel weer geweest...niet normaal. We waren dus op kop weg en zijn nog een dikke halve minuut van de rest weggereden.
We kwamen aan en iedereen die iets zei was over de start bezig, ik denk dat de meeste mensen dat niet goed zagen komen. Maar alles was onder controle...Hihi .

Volgende week rijden wij de tweede Grand Prix van het seizoen op mijn favoriete circuit van Castelnau de Levis in Frankrijk.

Greetz Svenson

GP te Oss!

05.04.2011

Hoi allen

Training op zaterdag
Het is een heel bewogen weekend geweest. De eerste twee trainingen waren goed verlopen en we hadden beiden een goed gevoel op de motor. De reeks op zaterdag vertrokken we opkop maar de eerste helling omhoog slipte de koppeling al en kwamen we binnen gereden na de eerste ronde om de koppeling bij te stellen maar er was weining verschil te merken en dan zijn we zo terug beginnen rijden en konden we toch nog van een tiende naar de vierde plaats oprukken maar toen hield de motor ermee op en dat werd dus "last chance'.
Daar zetten wij meteen de eerste tijd neer met 5 seconden sneller maar Daan wou nog een rondje knallen en dat hebben we dan ook letterlijk gedaan want we reden er maar liefst nog eens vier seconden af. Maar ondanks dat wou het nog wel zeggen dat wij op zondag pas als 25e naar de startbaar mochten.

Zondag
1e Manche
De eerste manche gingen we dus van de tweede rij van start maar we gingen vol buiten om en doken als vierde de bocht in. En op dat moment wist ik dat het wel goed ging komen. We reden op twee ronden naar de tweede plaats en na een ronde of vier vijf achter de broertjes Visscher gehangen te hebben namen we de kop over en dan was het nog de laatste rondjes afmalen.
Maar als we de laatste ronde ingingen sputterde de motor even en Daan begon direct op ralantie te rijden om toch nog het einde te halen. Maar met nog een halve ronde te gaan hield de motor ermee op. Daan sprong meteen van de motor en liep naar de camper om benzine te halen en kwam helemaal leeggelopen terug bij de motor aan. Vlug bij tanken en weer weg. En zodoende kwamen wij nog als negende over de streep. Maar niemand minder dan ' Kristers Sergis' had foto's van heel dit gebeuren genomen en was daarmee naar Joris gegaan en die waren er natuurlijk als de kippen bij om klacht neer te gaan leggen.

Ik snap Kristers daar niet in. Ik zie hem nog staan toen wij in 2003 de motor juist niet boven kregen geduwd en dat we de motor terug naar beneden lieten bollen na eerst ons vijf minuten leeg geduwd te hebben en Kristers zijn helm afzette om de electriciteit na te kijken en zag dat er een fiche los zat, hij stak die op zijn plaats en we reden nog over de finish maar we werden door de Letse bond gediskwalificeerd omdat hij zijn helm had afgezet. Ik zie hem daar nog staan met tranen in zijn ogen.
Ik snap niet wat er door zo'n man zijn hoofd gaat maar hij heeft het wel mooi gezien een ander team op te stoken en die trappen daar natuurlijk met hun beide pootjes in en zijn eigen team dat hij begeleid komen er natuurlijk ook mooi mee weg. Maar swat...genoeg erover ,het zijn kleine kinderen en het zullen kleine kinderen blijven.
Maar mensen die zoiets doen houd wel in dat ze bang van ons zijn want anders zouden ze zoiets niet doen .

2e Manche
De tweede manche gingen we weer van de tweede rij van start en reden we op drie a vier ronden naar de koppositie. Maar de derde ronde zagen we dat de benzine uit de tank liep en zodoende was Daan meer naar de tank aan t' kijken dan te rijden. Om zeker te zijn dat we weer niet zonder benzine zouden vallen. Een ronde of vier voor het einde zakten we terug naar de tweede plaats en twee ronden voor het einde hebben we nog een pitsstop gemaakt om nog bij te tanken en gingen we weer de baan op als derde en konden we de Jan en de Smeu nog een plaatsje terug verwijzen. Zo kwamen we nog als tweede over de eindstreep.
De Jan en de Smeu wonnen de openings GP van het seizoen , op de tweede plaats de Daiders en drie werd Visscher.
Aanstaande weekend rijden we het ONK in Sint- Isidorushoeve.

Greetz Svenson

Sven start zondag in Valkenswaard!

22.03.2011

Hoi allen

Beter laat dan nooit he. Mijn eerste wedstrijd terug samen met Daan is goed verlopen. In de tijdtraining waren we een 3 tal seconden sneller dan de rest en het rijden voelde ook meteen goed aan.

1e Manche
De eerste manche gingen we als tweede van start en konden we net voor we de tweede ronde ingingen de leidersplaats overnemen doordat team Bax die net voor ons zaten niet goed wisten waar ze naar toe moesten ,waar wij mooi gebruik van maakten om meteen door te stoten naar de koppositie.
En dat konden we tot halverwege de wedstrijd mooi houden tot dat onze motor er mee ophield. Daniël probeerde hem terug aan de praat te krijgen en toen dat lukte viel hij na een paar meter verder terug stil. Een beetje met de electriciteit bezig geweest en hij ging weer terug in gang en konden we vanaf de twaalfde plaats weer verder. Het werden nog enkele inhaalronde's om zo in het wiel van de vierde man te eindigen bij de finishvlag.

2e Manche
De tweede manche waren we als vijfde weg en konden we de tweede plaats al innemen net voor we de tweede ronde ingingen. Eén ronde later konden we de eerste plaats overnemen en reden we elke ronde een beetje verder weg van de concurentie en konden we de tweede manche al winnend afsluiten.

Jan Hendrickx en de Smeu wonnen de wedstrijd.
Daan en ik werden tweede en Bax- van Deutekom die door een enkelblessure van Ben genoodzaakt was om met een andere bakkenist te starten werden derde.

Aanstaande zondag staat de eerste GP op het programma in het Nederlandse Oss...

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

BK te Genk!

21.03.2011

Hoi allen

Het is heel lang geleden dat jullie van mij nog een verslagje hebben gekregen. De meesten onder jullie weten natuurlijk dat ik vorig jaar een dubbele kuit en scheenbeenbreuk had opgelopen en dat ik daardoor een zevental maanden heb moeten revalideren,
Er waren er al een hoop die" dien ouwe" nu wel hadden afgeschreven maar hij staat erweer. En ik zit weer vol adrenaline om er een schitterend seizoen van te maken. Ik heb zondag tijdens het BK te Genk voor de eerste keer weer een cross gereden met Christian Corthouts.
We zetten in de tijdtraining de zevende tijd neer en daar was ik al aangenaam verrast door.

1é Manche
De eerste manche gingen we als tweede van start en ik dacht dat we die positie zo één of twee ronden zouden kunnen vasthouden,daar zou ik al heel tevreden mee zijn geweest.
Maar nee hoor mijn maatje had er zin in en kon het zes ronden lang volhouden,toen kwamen er een viertal rijders over en op de zesde plaats rijdend blokkeerde onze achterrem en zijn we nog als twaalfde aangekomen.

2é Manche
De tweede manche gingen we als vijfde van start en zijn we afgezakt naar de elfde plaats. Ik had nog eens lekker gereden en die eerste zes ronde's van de eerste manche hadden mij verdomd goed gedaan...en die ouwe is back.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

Verslagen 2010

DK te Geisleden

26.07.2010

Hoi allen,

We zaten te Geisleden te Duitsland voor het Duits Kampioenschap. De trainingen verliepen fijn en we konden met een goed gevoel naar de tijdtraining toeleven. We zetten meteen de eerste tijd neer maar dat was geen superronde. We hebben dan een 15 tal ronden gewacht en juist voor we weer aanzetten kwam Happich naar de eerste plaats...we zetten ons dus nog eens schrap voor een goede ronde.
En die ronde verliep echt super en we zetten de eerste tijd op de tabellen met één seconde en één tiende sneller dan Happich.
Eerste manche
We gingen als derde van start de eerste twee a drie ronden waren we precies aan het slapen maar dan werden we toch wat wakker en reden we het gat dicht op Walter - Weiman. We konden hen meteen een plaats achter- uit verwijzen en we konden meteen een gaatje slaan en ik dacht dat we voor de tweede plaats konden rijden want Happich had een grote voorsprong , enkele ronden later begon de motor raar te doen en hebben we ongelooflijk veel geluk gehad dat we nog drie ronden met precies ne knikkerbak aan het rond rijden waren en dat we nog als derde zijn binnengekomen.
Tweede manche
De tweede manche gingen we als tweede van start en konden we meteenMarcel Willemsen naar de tweede plaats verwijzen.Happich vloog ook meteen voorbij Marcel Willemsen en zo kon het gevecht voor de eerste plaats beginnen. Maar we konden een gaatje slaan van een viertal seconden en dat bleef zo tot we twee gedubbelden voor ons kregen die niet opzij gingen en Happich van de situatie kon profiteren om in ons wiel te komen en ons voorbij te gaan maar twee bochten verder namen we hen meteen terug en konden dan voorgoed afstand nemen en de manche winnend afsluiten.
We verliezen twee punten in het kampioenschap maar we staan nog 12 puntjes voor. In het dagklassement waren we tweede en we staan op scherp voor de twee eerst volgende Grand Prix te Estland en Letland.

Greetz Svenson

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Terwijl Peter en Sven het Duits Kampioenschap betwisten in Geisleden stond er in Hasselt een Belgisch Kampioenschap op het programma. Op zaterdag kon iedereen die dat wou een stapje in het zijspan zetten. Onze eigen fotograaf Chris Blockhuys bekeek het dit keer eens van een andere zijde en stapte in het bakje...Chris is weer een ervaring rijker en weet nu ook ineens hoe zwaar de bakkenistenstiel is.

Gepost door Carine   

WK te St. Mamet

20.07.2010

Hoi allen,

We reden onze 9é GP te Frankrijk in St-Mamet. De trainingen verliepen normaal en er was geen reeks op zaterdag omdat er maar 30 zijspannen aanwezig waren. In onze tijdtraining zetten we maar een 13e tijd neer en dat was verre van goed. Maar ik zelf zag het nog wel zitten omdat ik weet dat ook al is het dat we op een slechte plaats staan dat we toch nog goed zullen starten en ik had gelijk ook.
De eerste manche kwamen we als zesde uit de startblokken en de 1e lange rechtse bocht die we tegen kwamen namen we Rozenthal te grazen en op één van de afdalingen namen we de binnenkant en konden we Bigand ook te grazen nemen en zaten we op de 4e plaats...
die konden we vasthouden tot een 3 a 4 ronden voor het einde en daar waren de Daiders broertjes die onze een plaatsje terug verwijsden. In de allerlaatste ronde kregen we Rupeiks-Stupelis in ons wiel en vier bochten voor het einde kwamen ze langs buitenom voorbij maar de volgende bocht deed hij de deur dicht aan de binnenkant maar wij kwamen van de buitenkant en konden hem er mooi van buiten naar binnen tussenzetten en zo sprongen we terug naar de 5é plaats. En daar waren we heel tevreden mee.

De tweede manche waren we als 4e weg en dat konden we een 3 a 4 ronden houden toen kwam Rupeiks-Stupelis ons voorbij en die moesten we laten gaan. Een paar ronden later kregen we Brown-Peters in ons wiel. Die heeft een paar keer een wiel aan mijn rugprotector proberen te slijpen en "dat koste weeral een shirt" . Maar na een paar ronden had hij dan toch een goed gaatje gevonden en konden zij ons toch passeren. En die moesten we ook laten rijden.
De laatste 3 ronden kwam Rozenthal aan ons wiel hangen maar die heeft wel een paar keer heel dicht geweest maar was niet echt een bedreiging en we konden de manche op de 6é plaats afronden en in het dagklassement namen we de 5é plaats mee huiswaarts.
We staan nog steeds op de 10e plaats in het de WK stand met nog 1 puntje verwijderd van Cermak-Cermak en 17 van Adriaenssen-Van Gaalen en 19 van Bigand-Bigand.

Volgende week strijden we weer voor het Duits Kampioenschap.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

WK te Strassbessenbach

13.07.2010

Hoi allen,

We hadden het WK in Strasbessenbach in Duitsland. De eerste training verliep oke...het circuit was redelijk veranderd, het was niet meer zo vermoeiend want ze hadden al het korte werk eruit gehaald. In de tijdtraining zetten wij de vijfde tijd op de tabellen. In de korte manche gingen we als vierde van start maar konden we meteen Joris Hendrickx -Kaspars Liepins een plaats terug verwijzen maar halverwege de eerste ronde kregen we de rode vlag er was een zware crash geweest in de start waarbij er twee gekwetsen op het circuit bleven liggen. Brustmann was er erg aan toe hij werd met de MUG helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Met meer dan een uur vertraging kon er weer gestart worden. We gingen als tweede van start met voor ons Joris en Kaspars. Halverwege de manche kwamen de Jan en de Smeu ons voorbij en de laatste ronde hadden we onze vrienden Bax- van den Boogaert in ons achterwiel hangen maar ze konden ons niet voorbij geraken zodat wij onze manche op de derde plaats konden afsluiten.

1é Manche
De eerste manche gingen we als tweede van start achter Willemsen-Eggink. Na een paar ronden kwamen Hendrickx- Liepins ons voorbij en halverwege de manche kregen we de Daiders broertjes op bezoek. Maar ze konden ons niet paseren. In de laatste ronden probeerden Bax-van den Boogaert ons nog voorbij te komen maar ook zij konden ons niet te grazen nemen. We stonden terug op het podium met een derde plaats.

2é Manche
Ook tijdens de start van de tweede manche kwamen we als tweede uit de startblokken. Onze vrienden Bax-van den Boogaert hadden de kopstart genomen. Al in de eerste ronde pakte Willemsen-Eggink ons al beet en een paar ronden later kwamen Hendrickx-Liepins ons op dezelfde plaats voorbij en bemanden wi de vierde positie maar een viertal ronden voor het einde viel er wat vermogen uit het blok en konden we niet vermijden dat we nog drie plaatsen prijs moesten geven,we finischten als zevende. In het dagklassement werden we vierde en in de WK stand zijn we de top 10 binnen gekomen.

De volgende GP te Saint Mamet te Frankrijk staat volgend weekend op het programma!

Greetz Svenson

Gepost door Carine

>

WK te Genk

06.07.2010

Hoi allen,

We hadden onze thuis Grand Prix te Genk. De training op zaterdag verliep normaal en in de tijdtraining zetten wij de derde tijd op de tabellen. En daar waren wij best tevreden mee. De korte manche op zaterdag gingen wij op kop van start maar op het einde van de eerste ronde werden we al een plaats terug verwezen door Willemsen.
We konden de tweede plaats tot iets over de helft van de manche vasthouden en toen kwam Joris ons voorbij maar we konden de manche mooi op de derde plaats afsluiten. En zo mochten we zondag als vijfde oprijden naar het starthek.
1é manche
We gingen als vierde van start en konden de eerste ronde Bigand al een plaatsje terug verwijzen en zo kregen wij de derde plaats in handen.Het rijden ging perfect en we konden onze rondjes goed afmaken. Iets over half weg wedstrijd kregen we bezoek van Bax en we moesten alle zeilen open trekken om ze voor te blijven. Want op één plaats op het circuit was het altijd even wreed spannend want daar kwamen ze altijd heel hard opzetten.
Maar we konden onze derde plaats veilig stellen. Maar nog geen 100 meter voor de finish zagen we ineens Joris en Kaspar te voet de motor duwen...we konden hen dus nog net voor de finish te grazen nemen en zo werden we mooi als tweede afgevlagt en daar waren we héél blij mee.
We stonden beiden op scherp voor de tweede manche want we wilden onze prestatie van de eerste manche nog eens over doen of misschien nog beter .Ik wist dat de laatste ronde's zwaar gingen worden voor Willemsen.
2é manche
We gingen als vijfde van start en konden de eerste ronde de Visscher broertjes al een plaats terug verwijzen en wij hadden de vierde plaats in handen maar in de tweede ronde sloeg het noodlot al toe...
we kregen een steen tussen de ketting en het tandwiel en de ketting liep eraf en kwam dubbel te zitten en we kregen ze er niet meer tussenuit en we moesten met pijn in ons hart toekijken...en als je dan zag wat er vooraan allemaal nog gebeurd is dan word je pas echt gek want dit had misschien wel eens"onze GP" kunnen zijn.
Maar as is verbrande kool hé !En zoals ik al meerdere keren gezegt heb dit jaar "het mag gewoon niet zijn dit jaar".
We laden ons weer op voor de next Grand Prix aankomend weekend in Duitsland.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

DK te Reutlingen

01.07.2010

Hoi allen,

We zaten te Reutlingen voor het DK.Het rijden op zaterdag ging perfect en we zetten ook de snelste tijd neer in de tijdtraining. De vrije training op zondagmorgen ging weer lekker en we konden weer de snelste tijd neerzetten en het gevoel was bij ons beide echt super.
We stonden beiden op scherp en we zouden en moesten twee reeksen winnen want we moesten aan die 14 punten achterstand werken. Voor de eerste manche vroeg Peggy of ik in mijn handkappen ging aandoen omdat er veel stenen lagen en ik zei dat dat niet nodig was omdat ik het volste vertrouwen in mijn maatje had. En dat hij maar twee kopstarten moest nemen.
1é manche
We gingen als een speer uit de startblokken en konden als eerste de heuvel oprijden met Happich in ons wiel we konden elke ronde een beetjeweg rijden en half de reeks waren we al 12 seconden voor en we konden de manche winnend afsluiten met 21 seconden voorsprong.
2é manche
Ook nu namen we kopstart (dus mijn maatje had woord gehouden dat hij twee kopstarten ging nemen). Met Marcel Willemsen in ons wiel. We konden meteen afstand nemen en drie a vier ronden al een 7 seconden voorsprong maar ineens werd er van achter op het parkoer hevig met de gele vlag gezwaaid en ik dacht dat Happich er was afgegaan maar was niet zeker dus ik vroeg aan Peter "was dat Happich?" en hij antwoorde "ja", dus het eerste wat ik terug zei "denk nu maar goed na deze manche.
We hielden er een strak tempo op na en we konden onze ronde soepel en vlot afwerken en konden ook deze tweede manche met een lekker gevoel op de eerste plaats afwerken en het allerbelangrijkste...door de pech van Happich hebben we onze 14 punten achterstand omgezet in 14 punten winst.
Maar we blijven wel rustig want we hebben nog 3 DK "s te gaan en er kan nog van alles gebeuren maar het gevoel zit weer in de goede richting en de moto liep ook goed dus het totaalpakket zit goed en we kunnen met een goed gevoel toeleven naar onze thuis Grand Prix te Genk. En laat ons hopen dat het daar ook lekker loopt.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

WK te Chernivtsi

28.06.2010

Hoi Allen,
We waren aan het 6e WK toegekomen te Oëkraine. We hadden alleen een tijdtraining omdat er zich maar 30 spannen hadden aangemeld. We zetten de 12e tijd neer.

1e Manche
We gingen als vierde van start en op één van de springschansen in de eerste ronde kwamen we net neer en ik zag een span twee a drie meter boven mij hangen en ik was zo geschrokken dat ik keihard riep '' WWhhoooooooooooooooooooo'' en ze landen net naast ons. Het waren de Jan en de Smeu.
( Als we s'avonds aan het napraten waren zeiden de Jan en de Smeu dat ze mij hadden horen roepen...dat was wel even lachen natuurlijk.) Na een paar ronden kwamen de Daiders Brothers ons voorbij en een paar ronden later kwamen de Jan en de Smeu ons ook voorbij. De rest van de reeks hadden we Rupeiks en daarna Bax achter ons hangen maar die konden ons niet meer verschalken. We konden op de zesde plaats afsluiten.

2é Manche
Wederom gingen we als vierde van start, al is het dat ik dacht dat we als tweede gingen weg zijn want Willemsen sprong zowat bovenop de Jan en de Smeu en zo schoven die beiden rechtdoor in de tweede bocht maar ze konden beiden toch rechtblijven en juist voor ons doorrijden. We konden onze ronde goed afwerken en het rijden ging heel vlot. Al is het dat Peter een zeer gezwollen duim had ,maar hij kon de pijn goed verbijten.
We moesten wel twee plaatsen prijsgeven maar we reden de rest van de manche op de zesde plaats en met nog minder dan één ronde te gaan waren we bijna zeker van de zesde plaats maar onze motor dacht daar anders over want die hield ermee op een halve ronde voor het einde. Het was gewoon om zot te worden maar niets aan te doen . Wat we dit jaar allemaal mee maken is echt niet meer normaal. We werden nog als 15é geklasseerd omdat er nog maar 15 spannen in dezelfde ronde reden.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

WK te Wschowa

07.06.2010

We zaten te Polen voor de 5é WK van het seizoen. De ene helft van het circuit was een zwaar zandcircuit en de andere helft iets harder. De trainingen op zaterdag verliepen normaal en in de tijdtraining zetten we de vijfde tijd neer. Tijdens de manche op zaterdag gingen we op kop van start maar dat koste ons wel weer een shirt want ik ging hangen en er wou er ene zijn voorwiel een beetje aanscherpen op mijnruggeske maar we kwamen er wel goed uit. We hebben twee plaatsen moeten prijsgeven en kwamen op de derde plaats binnen. Daar waren we zeer blij mee. Want zo konden we zondag als 5é oprijden naar het starthek en dat is nog altijd een superplaats voor een goede start.

1é Manche
De eerste manche gingen we als derde van start maar konden meteen Adriaensen voorbij springen maar diezelfde ronde werden we al terugverwezen naar die derde plaats. We konden dit één a twee ronden houden maar dan gingen we elke ronde wel één of twee plaatsen achteruit. Peter had terug veel last van de scheur in zijn bil die hij had opgelopen tijdens de GP van Italie. Zodoende kwamen we pas als 13é over de finish.

2é Manche
Tijdens de start van de tweede manche gingen we als derde van start maar kwamen er ons de eerste ronde al twee voorbij maar we konden toch een vijf a zes ronden redelijk goed meebollen, halverwege de manche kwam Rupeiks ons voorbij en een viertal ronden voor het einde kwam Rozenthal ons ook nog voorbij. Maar de allerlaatste ronde konden we Willemsen nog terug pakken want die moest op rollantie rondrijden want zijn bakkenist was volledig leeg gereden maar dat leverder ons nog de zesde plaats op en daar waren wij uiterst tevreden mee want na de eerste manche hadden we dit niet durven hopen. We schuiven in de tussenstand één plaatsje naar voren en staan nu op de 14é plaats maar we krijgen wel terug aansluiting met de top 10 plaats en nu maar hopen dat dit weekje rust voor Peter goed heeft gedaan en dat we de volgende GP er vol voor kunnen gaan.
En groetjes aan kabouter Plop!!!

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

DK te Schopfheim

07.06.2010

Hoi allen,

Zaterdag hadden we een training en een sprintreeks...dat waren rondjes van 700 meter en we moesten steeds drie ronden rijden en de laatste twee vielen telkens af.
Maar we hebben maar één keer kunnen meerijden want we hadden problemen met het blok.
Zondagmorgen tijdens de eerste training hadden we weer problemen en in de tijdtraining hadden we de eerste ronde de eerste tijd neergezet, toen we voor de tweede keer wilden aanzetten liep het blok helemaal stuk. We moesten een nieuw blok steken en we hadden geen mekanieker bij want die had thuis andere verplichtingen.
Maar we hadden natuurlijk wel Staf bij en "de Steegmennekes" waren ook op het appél en het werd allemaal piekfijn opgelost. Er was wel wat spanning af en toe maar tien minuten voor tijd konden we de moto starten...met een ander blok en de slangen op de juiste plaats gemonteerd liep het blok perfect en hebben we geen problemen meer gekend de rest van de dag.

1é manche
We gingen als tweede van start en we konden Happich al redelijk snel naar de tweede plaats verwijzen. Het had weer heel de nacht geregent en het was voor de verandering weer een slijkcross en er lag een klein steil hellingkje in waar elke ronde wel één,twee of drie zijspannen vast zaten. Wij kwamen elke keer goed naar boven tot de derde laatste ronde...toen kwamen we net niet boven, met man en macht werd er geduwd en gelukkig kregen we hulp van enkele vlaggemannen en konden we terug op de tweede plek vertrekken.
Maar we waren zo gebeten dat we het gat op één a twee ronden dicht reden en ook weer meteen in de aanval gingen en de leiding overnamen. We waren dolgelukkig dat we de reeks winnend konden afsluiten. Met al die ellende die we op zaterdag en zondagmorgen hadden gekend was dit meer dan verdiend.

2é manche
De tweede manche gingen we als vijfde van start en konden op één ronde doorstoten naar de derde plaats daarna hebben we twee ronden achter Marcel Willemsen gehangen en konden we hen voorbij gaan maar Happich had al een goed gat geslagen en we knabbelden elke ronden wel één,twee of drie seconden van onze achterstand af tot we bijna in zijn wiel zaten...we waren iets te gretig en gingen voorover over de kop, de moto rolde wel door zodat hij meteen weer op zen wielen stond en als de dodemansknop terug op zijn plaats stak starte de moto gelukkig meteen en konden wij de tweede plaats toch nog behouden.
We kregen van Peggy door dat we wel 23 seconden achterstand hadden opgelopen, we kwamen nog tot op negen seconden maar moesten genoegen nemen met de tweede plaats en in het dagklassement werden wij ook tweede.
Maar het rijden ging echt goed en het gevoel op de moto zit weer super dus we kijken echt uit naar de GP in Polen en hopen dat het daar is allemaal mag meezitten.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

WK te Cingoli

27.05.2010

Hoi allen,

We zaten in Cingoli te Italie. De training op zaterdag was afgelast omdat er te veel mist was. Het had ook al de hele nacht geregent maar dat was niet de oorzaak dat er niet gereden werd want het parkoer lag er nog steeds hard bij. Alles werd dus naar de zondag verschoven.
Zondag
We hadden één training van 40 minuten en dat was ook meteen de tijdtraining. Onze tijd was niet zo denderend ,met een 12é tijd moesten we het stellen maar daar waren wij niet echt tevreden over.

1é manche
We gingen als vierde van starten de eerste helling namen we Scherbinin al te grazen en konden we doorstoten naar de derde plaats en zaten we in het wiel van Adriaenssen. Maar het had beter geweest dat we niet zo kort op hen hadden gezeten want in één van de haakse linkse bochten spinden ze door en kwamen ze haaks op voor ons te staan en we kwamen zo vast tegen hen te staan en konden pas als 7e of 8é weer vertrekken.
Helemaal boven op het circuit zaten we in de clinche met Scherbinin maar twee bochten verder reed hij met ons naar buiten en kwamen we vast te zitten in de modder als we onze weg weer verder konden zetten zaten we rond de 23é plaats en zijn we nog als 15e gefinisht.

2é manche
Wederom gingen we als vierde van start. Maar meteen na de tweede bocht werden we al een plaats achteruit gezet. Na een paar ronden kregen we Bax op bezoek en die kwamen ons halverwege de manche voorbij.
Een drietal ronden voor het einde kregen we Happich in het wiel maar die konden we niet houden en ze kwamen een ronde later ons dan ook voorbij. Daarna kwamen de Millard brothers in ons wiel en ze namen ons te grazen net op het moment dat een gedubbeld rijder voor ons in de weg reed. Maar tegen die linkse bakken was weinig in te brengen. De allerlaatste ronde kwamen ook de Daiders broertjes ons ook nog voorbij op één van de steile afdalingen. We werden als 9é afgevlagd.

Zondag rijden we het DK in Schopfheim en niet het BK in Westdorpe!

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

DK te Schkölen

11.05.2010

Hoi allen,

Dit weekend trokken we naar Schkölen voor het Duits Kampioenschap. De eerste training was goed verlopen in de tijdtraining hadden we de nodige problemen en zijn we na één ronde binnengereden.
We hadden wel even de snelste tijd op de klok staan maar zijn weggezakt naar de derde plaats.

Eerste manche
De eerste manche gingen we als vierde van start en gingen we meteen over Marcel Willemsen een drietal ronden hebben we achter Igor Rodionov (Rus) gehangen.
Het was redelijk smal maar er zat ook geen vuur in ons rijden we zijn er dan toch voorbij geraakt maar daarna heeft Happich en Rupeiks ons terug verwezen naar de vierde plaats. Het rijden ging gewoon slecht het kon alleen maar beter worden de tweede manche.

Tweede manche
De tweede manche gingen we als vijfde van start en was mijn maatje weer gebeten. We namen meteen Marcel Willemsen te grazen en een halve ronde later namen we helemaal buitenom Rupeiks te grazen. Maar toen we de helling omhoog reden zag ik dat Peter heel de tijd naar beneden keek ,hij riep dat er een grote steen aan onze achterrem zat. Het was niet normaal wat voor een grote klot klei er rond zat te springen net waar de achterrem zat.
Peter vertraagde een beetje en moest al rijdend die klot klei wegnemen en daar kon Rupeiks van profiteren maar nog geen halve ronde later in één van de afdalingen konden we Rupeiks weer buitenom voorbij gaan en zo zaten we terug op de derde plaats.
Eén ronde later namen we Morch op dezelfde plaats waar we Rupeiks voorbij staken en zo stoten wij door naar de tweede plaats en die konden we behouden tot bij de finish. In het dagklassement werden we derde. In de tussenstand blijven we op de tweede plaats staan met een achterstand van 14 punten.

Volgend weekend zijn we te gast in Cingoli in Italie hopelijk stuurt de aswolk geen roet in het eten voor mijn trip naar Italie.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

WK te Plomion

01.05.2010

Hoi allen,

De derde WK wedstrijd stond voor deur in het Franse Plomion. Peter had daar nog nooit gereden maar het rijden ging toch redelijk vlot na de eerste training. De tweede training hadden we de derde tijd op de klok gezet maar we zakten terug weg naar de zesde plaats , we zetten ons dus nog eens scherp voor een snelle ronde, alles verliep vlekkeloos we stoven regelrecht af op een perfecte ronde tot we een lange linkse bocht namen om dan meteen rechts te gaan...ik miste of loste de baar en daar ging ik er in volle snee uit maar voor Peter was dit veel erger want hij ging natuurlijk voluit over de kop met zijspan en al.
Het gevolg van deze crash was dat Peter zijn pols weer goed bezeerd had en ook zijn duim. Ik voelde mij er heel erg rot bij maar iedereen maakt fouten...maar waarom moest ons dit nu net in zo'n goede ronde overkomen...dat kwam bij mij dubbel slecht aan. Maar we moesten verder.
De korte manche op zaterdag gingen we op kop het gat in. Maar Joris Hendrickx kwam ons in het naar beneden rijden al voorbij en Daiders nam ons ook meteen te grazen maar die konden we meteen weer terug pakken maar die zetten zich na een paar ronden vol binnendoor in bij mij en zo moesten we onze tweede plaats aan hen overdragen. Halverwege de manche riep Peter dat hij last kreeg van zijn pols maar het rijden ging toch nog redelijk vlot en we konden als vierde finishen.
Al was het de twee laatste ronden nog wreed spannend want Chermak probeerde ons langs alle kanten voorbij te komen wat hem één keer ook bijna lukte. In een rechtse bocht bleef ik zelf met mijn arm aan zijn stuur hangen , ik had dus één arm los en het ging dan ook nog fel naar boven het schol dus geen haar of ik lag er weer uit. We waren wel tevreden met onze vierde plaats want Peter had toch wel echt veel pijn maar zette toch door tot het einde.

Zondag!
Dat was een heel ander verhaal. Het had zowat heel de nacht geregent in Plomion en het ging zwemmen worden. De training viel al bij al nog goed mee tot dat op het einde van de training er nog een flinke stortbui viel.

Eerste manche!
Ze draaiden het bordje van de 15 seconden om en onze motor begon te sputteren. We dachten eerst dat onze benzinekraan dicht stond maar dat was niet het geval. Bij het omdraaien van het bord naar 5 seconden viel de motor helemaal stil. Ik dacht dat ik gek werd en zei "toch weer niet he". Maar de motor liep nog niet... de ene keer liep hij de andere keer sputterde hij weer dus we reden binnen om nog iets aan het mankement te kunnen verhelpen.
We zijn dan toch terug vertrokken in de hoop dat het beter zou worden maar het was levensgevaarlijk. Eén keer als we boven op de steile helling waren en naar beneden moesten springen viel de motor weg en ik kan u verzekeren dat dat geen goed gevoel is als je zo naar beneden moet springen. We konden toch nog als 19e binnenkomen en hadden nog twee WK puntjes.

Tweede manche!
We gingen als zesde van start. Peter zijn bril ging al na anderhalve ronde stuk. Halverwege de wedstrijd stonden er op twee plaatsen op het circuit waar het heel moeilijk was grip te vinden steeds meer zijspannen stil en zo konden we nog een paar plaatsen goed maken. Zo stonden ook Danïel Willemsen en Rupeiks op één van die plaatsen. Op een gegeven moment stonden er vijf of zes zijspannen in één van die rechtse bochten en wij slalomden en mooi tussendoor.
Het was echt een zalig gevoel om mooi overal tussendoor te komen. Op het laatste van de manche had je gewoon geen grip meer de band was een slick geworden niet normaal. Op één van de steille hellingen werd het steeds moeilijker om boven te komen. Er stonden zelfs heel wat zijspannen beneden te wachten die niet meer durfden te proberen om boven te komen en daar slalomden wij weer tussendoor omdat wij gewoon alléé gewoon was dat niet meer want het was de laatste ronde ook maar nipt dat we bovenkwamen maar het lukte ons nog wel.Het was een kwestie van goede grip te vinden op onze slicks. Eén ronde voor het einde werd de rode vlag uitgestoken en mochten we niet meer door... einde wedstrijd dus.
De één zei dat we vierde waren de ander zei derde maar ik zei meteen dat bij de rode vlag altijd één of twee ronden terug gaan en zodoende werden we als zesde geklasseerd. Die dat tweede en derde op het podium stonden waren al één of twee ronden niet meer doorgekomen maar doordat ze twee ronden terug gingen hadden die toch wel even geluk.

" Toen we het motorblok uit het frame haalden zagen we dat er gewoon één van de hoofd buizen aan ons " WSP " frame volledig weg was dus wij hebben ook geluk gehad dat wij nog zijn aangekomen en niet verongelukt waren. Dat heb ik in heel mijn loopbaan nog nooit gezien dat zoiets gewoon kan. Meer dan de helft weg van zo'n dikke buis."

Volgende week rijden we de volgende wedstrijd in de rij voor het Duits Kampioenschap te Schkölen!

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

DK te Aufenau

25.04.2010

Hoi allen,

We zaten in Aufenau voor het Duits Kampioenschap. We hadden op zaterdag en zondag elk twee trainingen. De tweede training op zondag was de tijdtraining. We konden de 5e tijd op de klok neerzetten en daar waren we halvelings tevreden mee.

Eerste manche
Bij het vallen van het starthek was de eerste meter goed maar toen kwam de bak een beetje omhoog en gingen we even van het gas af en zo was een goede start gaan vliegen. We kwamen als 11e uit de start en konden meteen Rupeiks voorbij gaan maar dan bleven we een vier tal ronden op de 10e plaats hangen. Rupeiks pakte ons terug en een halve ronde later kregen we problemen met het bakwiel...het was lek en we waren net de pits voorbij dus moesten we nog een ronde verder rijden met een lek bakwiel. We reden de pits in om vlug een ander bakwiel te steken. Als we terug de pits uit reden zaten we op de 23e plaats. We konden elke ronde 2 a 3 spannen passeren en ik vond dat het rijden vlot ging. Twee ronden voor het einde reden we op de 10e plaats en zo zijn we ook binnengekomen. Maar Daiders werd van de lijst geschrapt en daardoor schoven wij door naar de negende plaats.

Tweede manche
Het was weer geen superstart...de moto klikte weer een beetje om en we moesten weer een beetje van het gas af en we waren rond de 15e plaats weg. Maar wat we dan de eerste drie bochten goed maakten was niet normaal. We kwamen als 9e aan de pits door. En een ronde verder zaten we in 6e stelling. We reden twee ronden achter Scherbinin en die hebben we mooi gepakt, eerst binnendoor en daarna vol buitenom er voorbij. Het was millimeter werk maar het was wel een knap maneuver ookal zeg ik het zelf. Een ronde later hadden we het gaatje op Marcel Willemsen dicht gereden en we konden hen op één van de hellingen voorbij springen. Zo kwamen we op de 4e plaats en een ronde later hadden we aansluiting bij Happich maar die hield twee ronden lang de deur goed dicht maar toen zagen we binnendoor een gaatje en gingen we hen voorbij en konden we stilaan afstand nemen van Happich. We konden Jan Hendrickx op een paar plaatsen op het circuit zien rijden maar wat we ook probeerden we konden het gat niet dichten. We kwamen als derde over de meet en daar waren we meer dan tevreden mee.

Volgend weekend staat de derde Grand Prix op het menu te Plomion in Frankrijk.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

WK te Langrish

20.04.2010

Hoi allen,

We hadden onze tweede GP te Langrish in Engeland. De wedstrijd werd op een hard circuit verreden met veel stijle hellingen en afdalingen en redelijk veel springen. De eerste training hadden we met een goed gevoel afgewerkt. Tijdens de tijdtraining konden we de derde tijd op de klok zetten en konden we dus als derde oprijden voor de korte manche op zaterdag.

We gingen als zesde van start en konden al meteen een plaats goed maken. Een ronde later konden we Adriaansen een plaats terug verwijzen en zo kwamen we in vierde positie. Twee ronden later wilden we in de aanval gaan op Bigand maar we gingen iets te vlug op het gas en reden van achteren op Bigand en de moto's hingen aan elkaar vast. Ik moest even uit de bak om de moto's weer uit elkaar te krijgen.
Daar kon Jan Hendrickx van profiteren maar we konden wel Bigand voorbij en zo onze vierde plaats behouden.

De training op zondag was een heel ander verhaal. Het circuit was al een stuk zwaarder geworden en we hadden niet meteen het goed gevoel als zaterdag.
De eerste manche gingen we als derde van start maar de eerste klim die we opreden voelden we al direct dat er geen power meer in het blok zat, we werden langs alle kanten voorbij gestoken en verloren elke ronde wel twee of drie plaatsen. Het was net of we twee beginnelingen waren. Na een 15 tal minuten gaf de demper helemaal de geest en zijn we noodgedwongen moeten binnen rijden en hebben we niet meer aangezet omdat het toch geen zin meer had... dus weer zero points.

De tweede manche gingen we weer als derde van start en werden we meteen naar de vierde plaats verwezen. Maar een paar bochten verder konden we terug naar de derde plaats doorstoten toen we Adriaenssen mooi binnendoor paseerden . We hielden de derde plaats een drietal ronden vast en toen kwam Willemsen / Eggink ons buitenom voorbij gevlogen en zaten we op de vierde stek ,maar diezelfde ronde konden we Morch een plaats terug verwijzen en kwamen we terug op de derde plaats te zitten.
Een kleine twee ronden hielden we deze plaats in onze macht maar toen kwamen Jan Hendrickx en Rupeiks er allebij te samen voorbij en werden wij doorverwezen naar de vijfde plaats. Dat bleef zo tot een 5 tal minuten voor het einde maar toen kwam Rozenthal ons voorbij maar die ging één ronde later in de fout dus konden we als vijfde finishen en onze eerste WK punten van het seizoen waren een feit. We hebben nu 16 punten en staan op de 16é plaats.

Volgende week hebben we weer een DK op het programma staan te Aufenau.

Greetz Svenson

DK te Schnaitheim

11.04.2010

Hoi allen,

We zaten afgelopen weekend in Schnaitheim voor een Duits kampioenschap. Om acht uur s'morgens hadden we al onze eerste training veel te vroeg als je het mij vraagt. Er lag weer een megasprong in en ja hoor daar gingen we weer, het was weer de kick van de dag er was niemand anders die het nog probeerde. Voor de rest was de eerste training redelijk vlot verlopen.

Tijdtraining
Tijdens de tijdtraining hadden we eerst de tweede tijd daarna de derde en dan gingen we weer terug naar de eerste tijd daarna zijn we terug gezakt naar de vierde tijd. We mochten dus tijdens de manche's als vierde oprijden naar het starthek.

Eerste manche
Tijdens de start van de eerste manche gingen we als tweede van start, dat konden we een 20 tal minuten vol houden. Toen kwam Rupeiks ons binnendoor voorbij op de start. Het begon ook fel te regenen" en te waaien, zelfs zo hard dat we op die gigantische tafelberg wel twee meter opzij werden geblazen. Het was ook de laatste keer dat we de tafel genomen hebben, we waren er beiden wel even heel stil van geworden".
We hadden ook heel weinig grip. We kwamen over een tafelberg waar het meteen naar rechts draaide en waar het door de regen heel glad was geworden en we kregen een "high sider" de moto zette zich meteen 90 graden dwars en ja daar vlogen we door de lucht.
Ik werd er als een raket afgeschoten maar ik had wel het geluk dat ik toch mooi op mijn voeten neerkwam en ik heb zo toch even het rekord op de tien meter bevestigd met crosslaarzen aan. We zaten redelijk vlug terug op de moto, we zaten nog steeds in derde positie maar alles stond krom van voor, het stuur stond links wel 10 cm naar beneden gebogen maar we konden de wedstrijd toch nog uitrijden en als vijfde over de finish komen. We baalden wel maar we waren toch nog blij dat we de vijfde plaats behaald hadden.

Tweede manche
We gingen als derde van start maar we gingen de Jan ( Hendrickx ) en Marcel ( Willemsen) binnendoor voorbij althans dat dachten we maar terwijl wij Marcel binnendoor voorbij gingen kwam Jan er buitenom voorbij en nam de Jan de leiding over en wij volgden als tweede. We konden de eerste ronde goed ee aansluiten maar toen begonnen we iets af te zakken en gingen de Jan en de Smeu stilletjes lopen . Toen begon het weer te regenen en daardoor kregen we weer de aansluiting.
Toen het weer opdroogde werd het gat weer groter en na 25 minuten wedstrijd kregen we Rupeiks weer op bezoek...ze namen ons te grazen en wij pakten ze weer terug. We reden heel het rechte stuk naast elkaar maar het was toch in het voordeel van Rupeiks.
We konden nog een ronde aanklampen maar moesten dan de twee koplopers laten gaan en konden we de reeks op de derde plaats afsluiten. In het dagklassempent werden wij ook derde.We klimmen hierdoor één plaatsje op in het Duits Kampioenschap en staan nu op de tweede plaats met één puntje achterstand op Happich.

Volgend weekend zijn we te gast in Langrish in Engeland voor onze tweede GP van het seizoen.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

WK te Oldebroek

03.04.2010

Hoi allen,

We hadden onze eerste WK wedstrijd voor de boeg en we hadden er beiden een goed gevoel bij. We staan nog niet op scherp maar ikzelf had toch op een top vijf plaats gehoopt.
Als we vrijdag het circuit gaan verkennen was Peter heel de tijd bezig over de tafelberg, hij vertelde dat hij zoveel spijt had dat hij die vorig jaar niet had gesprongen...ik zei als je denkt dat je er klaar voor bent moet je hem gewoon springen...en ja hoor bij de eerste training zaterdag gingen we ervoor. De vierde ronde sprongen we hem voor de eerste keer.
Ik moet zeggen dat het toch nog altijd een ongelooflijke kick geeft als je daar over vliegt. Maar daar doen we het toch allemaal voor hé! De training was perfect verlopen. Tijdens de tijdtraining konden we meteen een goede ronde neerzetten, hij was niet perfect maar ook zeker niet slecht.
Als we zagen dat we de tweede tijd hadden waren we meer dan tevreden. We reden nog een beetje verder voor de goede lijnen te vinden voor de korte reeks van zaterdag die zo volgde. Tijdens de start schakelde Peter ernaast zodoende ging onze start de mist in. Maar na een bocht of drie vier hadden we al een vijftal plaatsen goedgemaakt en konden we als vijfde binnenrijden.

De Grand Prix werd op maandag verreden.

Eerste manche
Tijdens de start van de eerste manche werden we meteen ingesloten en we kwamen meer duwend en trekkend door de eerste bocht.
Na één ronde kregen we het bordje dat we op de zevende plaats lagen , na 18 minuten reden we nog steeds op de zevende plaats maar toen begaf de koppeling het. Einde wedstrijd dus.

Tweede manche
Tijdens de start gingehn we helemaal buitenom staan.Ik zei nog tegen Peter als je buiten gaat staan moet je niet twijfelen en blijven gaan vol buitenom en ja de start was perfect en ik was er zeker van dat we als eerste in het gat zouden duiken maar Peter ging iets te vroeg van het gas af...ik riep nog maar het was telaat zodoende gingen we zij aan zij met Adriaansen door de eerste bocht heen en zaten we op de vijfde plaats.
25 minuten reden we in vijfde posititie toen wederom de koppeling het begaf. Het was om zot te worden.

Het is heel spijtig voor heel het team en alle mensen erom heen want ik weet dat iedereen er alles voor gedaan heeft om alles tiptop in orde te krijgen en het had een goede WK start kunnen zijn maar het heeft niet mogen zijn.
Jammer van deze nulscore maar het seizoen is nog lang en samen gaan we er weer tegenaan. Tot volgende week op het Duits Kampioenschap.

Langs deze weg wil ik mijn maatje Manuel Priem een hart onder de riem steken en hem héél veel beterschap wensen want hij heeft me wel heel erg laten schrikken met het nieuws dat ik kreeg over hem uit Bulgarije .Al bij al is Priemke er goed vanaf gekomen en heeft hij geen breuk opgelopen aan zijn rug.
"Maatje verzorg u goed zodat we vlug weer samen kunnen gaan trainen"

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

DK te Hänchen

01.04.2010

Hoi allen,

Wij zijn in Duitsland gaan rijden en we zullen het ganse Duits Kampioenschap voor onze rekening nemen. De eerste training verliep vlot het was een zwaar zandcircuit iets wat je in Duitsland niet snel tegenkomt.We zagen het dus als een voorproefje en perfecte voorbereiding voor onze eerste Grand Prix van het seizoen aankomend weekend in Oldenbroek. De tijdtraining verliep de eerste twee ronden niet zoals we hadden gewild en we hadden de ronden dan ook telkens afgebroken maar derde keer goede keer, ondanks dat we nog twee fouten hadden gemaakt konden we toch de snelste tijd op de klok zetten en die werd door niemand meer verbeterd.

1é manche
We gingen als tweede van start achter Marcel Willemsen. De eerste ronde hadden we wel eens naast elkander gehangen maar we geraakten er niet voorbij. We kregen een klein wolkbreukje over ons en iets over half weg de manche moest Peter zijn bril afzetten en kreeg hij ook nog een steen in zijn oog van een gedubbelde rijder. Maar ondanks dat konden we onze tweede plaats vast houden en daar waren we meer dan tevreden over.

2é manche
Net voor de tweede manche was er weer een wolkbreuk boven het circuit losgebarsten en het was echt een verschrikkelijke slijkboel geworden. We namen kopstart en konden dat een vier a vijftal ronden vasthouden, daarna kwam Happich ons voorbij en die reed ronde na ronde een beetje van ons we maar wij hadden dan weer een groot gat geslagen op Marcel Willemsen en wederom was de tweede plaats voor ons weg gelegd. Voor aanvang van de wedstrijd hadden we ons daarover niet uit durven spreken dat we met een podiumplaats huiswaarts zouden keren. In het dagklassement brachten onze twee tweede plaatsen de derde plaats op...Happich en Willemsen hadden elk één puntje meer gescoort dan wij. We waren dus zeer aan elkaar gewaagd en het zal dus hopelijk een spannend kampioenschap gaan worden.

Greetz Svenson

Hopelijk tot maandag in Oldenbroek...zaterdag worden in Oldenbroek de trainingen verreden...zondag is het in de achterhoek "stille zondag" en mogen er geen motoren draaien ...maar op Paasmaandag word het Grand Prix seizoen op gang geschoten in Oldenbroek.

Gepost door Carine

ONK te Oss!

27.03.2010

Hoi allen,

Het was wreed zwaar trekken daar in het zand van Oss. Ze hadden een stuk van het parkoer ingekort omdat het volledig onder water stond. En met en beetje vertraging konden we dan aan de eerste training beginnen. Het was niet zo simpel om rond te komen omdat het echt verschrikkelijk nat lag, maar na het einde van de eerste training verliep alles toch een beetje naar onze zin.

Tijdens de tijdtraining mochten we als eerste oprijden...één rondje rustig aan en dan er vol tegenaan. Het was meteen een goede ronde want niemand verbeterde nog onze tijd, we mochten dus als tweede oprijden naar het starthek tijdens de eerste manche omdat we in de B groep zaten.

1é manche
De eerste manche was de start niet zo goed. Halverwege het startveld werd er langs links en rechts geduwd en ik dacht " Als dat maar goed afloopt " . Maar Peter bleef het gas vol open houden en twee bochten later zaten we toch op de derde plaats. We zakten twee plaatsen achteruit en na een 20 tal minuten reden we ons vast in één van de vele diepe gaten. Toen we terug vertrokken ging na 500 meter de koppeling stuk en het was over en uit.

2é manche
In de tweede manche gingen we op kop van start maar in de eerste klim omhoog reed Marcel Willemsen ons al voorbij maar die kreeg even later problemen met zijn frame en hij moest de wedstrijd staken. We reden er nog een beetje tegenaan maar we konden onze weg toch nog verder zetten en reden we terug op de eerste plaats maar voor de ronde voorbij was kwam Bax-Van Den Bogaart ons mooi binnendoor voorbij gevlogen en zaten wij terug op de tweede plaats. We gingen nog een twee tal plaatsen achteruit en na 25 minuten reden we ons terug vast en wederom ging de koppeling er weer doorheen. En was het terug Zero Points.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

ONK te Lochem!

13.03.2010

Hoi allen,

Tijdens de eerste training waren we nog op een hard parcour aan het trainen want de ondergrond was nog bevroren. We hadden heel de training af gewerkt zonder te stoppen. En het gevoel zat niet verkeerd. Beide hadden we veel last van bevroren vingers.

Tijdens de tijdtraining konden we als eerste op rijden dus konden we er vol voor gaan. Het was een perfecte training tot de laatste bocht...daar lag nog geen goed spoor het spoor dat er lag liep tot tegen de opstaande kant en we reden er vol tegen aan. We kregen de motor eerst terug recht maar dan kregen we nog een valse bots te verwerken. En zo doende rolde we over de meet en zette we toch nog en 2de tijd neer op de klok. Er waren nog twee spannen achter die onze tijd verbeterde en zodoende konden we de vierde plaats veilig stellen.

Eerste manche
Enkele ronden later sloot Etienne Bax aan en ik voelde meteen aan dat de druk hoog laag en ze van plan waren om de aanval in te zetten. We konden nog een paar aan vallen in ons voor deel houden. Even later namen ze ons mooi binnen door te grazen. De derde plaats konden we wel veilig stellen.

Tweede manche
Gingen we als zevende van start. Maar de eerste lange rechtse bocht reden we buitenom om er ene te pakken en dat kwam ons ten goede want op dat moment was er een kleine opstroping aan de binnenkant en zo doende maakten we in een keer vier plaatsen goed en reden we in een keer op de 3de plaats rond. Een ronde later viel de Jan en de Smeu voor ons uit met problemen. Zo kregen wij de tweede plaats in de schoot geworpen. Maar halverwege was het vat af. In één keer kwam er ons drie man voor bij gevlogen. Twee ronden later kwam Adriaansen ons nog voorbij zodat wij op de zesde plaats de reeks afsloten. Er is nog een beetje werk aan de winkel maar het grote werk begint pas op 5 april, we hebben dus nog paar weken om er te staan. In de einstand werden wij nog tweede in Lochem.

Greetz
Svenson

Gepost door Carine

Verslagen 2009

GP te Rudersberg

14.09.09

Hoi allen,

Het was alweer de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma. Daarvoor trokken we naar het Duitse Rudersberg. Tijdens de eerste training op zaterdag verliep alles normaal. De tweede training konden we de eerste tijd op de klok zetten en dat wou zeggen dat we alweer als eerste konden oprijden voor de korte manche op zaterdag. We namen meteen kopstart en konden een beetje wegrijden maar halverwege de manche kwam Brown opzetten. Hij nam ons heel even te grazen maar we gingen meteen terug in de aanval en namen de koppositie terug over, we moesten wel allert blijven want hij liet ons niet los. We wisten de manche toch winnend af te sluiten.

Zondagmorgen...tijdens de training ging het weer niet echt soepel. Daan had veel last van zijn lies en kwam niet echt op gang. Maar ik dacht dat zal wel anders zijn als het hek valt voor de eerste manche.

Bij het vallen van het starthek gaan we als tweede van start net achter Joris Hendrickx en Kaspar Liepins maar we konden niet direct een aanval op de koppositie in zetten, Daan had al een paar keer iets geroepen maar ik verstond het niet. Ik dacht dat we een probleem hadden met het achterwiel of de band maar achteraf gebleken was de achterrem stuk (maar swat) als je je dan op de wedstrijd richt en niet altijd met armen en benen zit te zwaaien dan kan je nog de tweede of derde plaats binnen halen. Maar nee...iedereen moest het weer weten. Rupeiks ging ons voorbij en zodoende gingen wij naar de derde plaats en op het moment dat Rupeiks ons voorbij gaat vliegt er een steen achter het achterwiel weg die net op mijn linkerduim terecht kwam. De pijn was even hevig maar dan is de adrenaline nog aanwezig zodat je de pijn eigenlijk direct vergeet. Maar voor Daan ging weer niets goed en hij maakte maar van zijn toren. Hij riep ''moet ik stoppen???'' ik zei dat hij moest doen wat hij niet laten kon. En zodoende is hij uit de wedstrijd gereden...ik wil wel één ding zeggen ,Daan was niet op de hoogte van wat er met mijn duim aan de hand was en dat het zeker niet de reden was waarom hij gestopt is.
De tweede manche zijn we niet meer gestart omwille van mijn duim.

Maandag ga ik naar dokter Claes en zodra ik meer weet over de blessure hou ik jullie op de hoogte.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

WK te Saint Jean d'Angély

08.09.09

Hoi allen,

Met nog twee Grand Prix voor de boeg trokken we naar Saint Jean d'Angély in Frankrijk. Tijdens de tijdtraining konden wij de eerste tijd neerzetten zodat we als eerste mochten oprijden naar het starthek voor de verkorte manche op zaterdag. We namen meteen kopstart en konden de koppositie houden tot aan de finish zodat we ook op zondag als eerste naar het starthek mochten.

De eerste manche namen wij het holeshot en konden een 8 tal seconden wegrijden van de Jan en de Smeu maar toen liet Daan de motor afslaan en we kregen hem niet meteen meer gestart, nadat Daan een drietal keer had getrapt sloeg de motor weer aan, op dat moment kwamen de Jan en de Smeu ons juist voorbij, dus moesten wij in de aanval gaan. Een ronde later namen we een springschans te kort en de klap was zo heftig dat ik met mijn harnas op de beugel terecht kwam en zo doende in mijn keel terecht kwam en ik er achterover uit ging. De slag was zo hevig dat ik dacht dat mijn adamsappel vanachter in mijn keel zat. Ik kon zelfs niet spurten om terug in de kar te springen ik ging gewoon in gangpas naar de kar. Ik was even helemaal van de kaart en een beetje dizzy, ik stapte toch meteen weer in het bakje en zei tegen Daan "doe het even rustig aan", maar twee rechte stukken verder riep ik dat hij er terug voluit kon voor gaan maar hij versnelde niet meer. Daan had zichzelf ook bezeerd en geraakte niet meer in het juiste ritme, zodoende gingen we nog drie plaatsen achteruit en kwamen we op de vijfde plaats binnen.

De tweede manche was het holeshot wederom voor ons en alles verliep vlotjes. Op een bepaald moment lagen we 16 seconden voor op de gebroeders Daiders en zo konden we onze laatste twee ronden iets rustiger afwerken en mochten we de dag afsluiten met een manchezege. En daar waren we beiden zeer tevreden over. En ik zeker want mijn keel deed nog altijd verdomd zeer.Donderdag of vrijdag had ik een goede verkoudheid opgelopen en het was toch een iets zwaardere wedstrijd dan normaal voor mij.
We mochten als afsluiter nog in het potje gaan plassen...we hadden dus dopingcontrole. Maar dat is niet zo simpel om 100cc te plassen vlak na zo'n zware inspanning. Meteen na de manche kregen we te horen dat we naar de dopingcontrole moesten en ik ben meteen na de aankomst veel beginnen te drinken, ik had vier flessen van 1,5 liter opgedronken en ook nog een zes a achttal flesjes van een halve liter en net iets voor 20.00 uur kon ik dan eindelijk mijn plasje doen. Er zaten er achter mij nog twee te wachten die ook hun plasje nog niet hadden kunnen plegen. En dan vertrek je naar huis en moet je elke 10 minuten stoppen om te plassen potverdorie...maar swat we waren in het dagklassement nog derde geeindigd en we staan op scherp om hopelijk de overwinning van de laatste Grand Prix dit seizoen in het Duitse Rudersberg op onze naam te schrijven.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

WK te Straßbessenbach

20.07.09

Hoi allen,

We hadden een Grand Prix wedstrijd op de flanken van Straßbessenbach in Duitsland. Met een start recht omhoog en gigantisch lang. De trainingen verliepen goed en we waren al wat beter op elkander ingesteld. We stonden beiden op scherp voor de manche van zaterdag en die konden wij als tweede afwerken. We hadden dus een goede startpositie op zondag.Zondagmorgen konden wij dan als vierde oprijden naar het starthek en dat was wel heel belangrijk. Zondagmorgen was het terug wat schuiven door de vele regen die er s'nachts was gevallen, maar we reden vlot rond en we waren er klaar voor.

De eerste manche kwamen we als derde uit de start,na 1 ronde moesten we stilletjes de koplopers laten gaan maar na drie ronden riep Peter dat hij geen koppeling meer had ik dacht dat ik zot werd, zo'n goede plaats en dan geen koppeling meer,daar ging ons mooi resultaat dacht ik...maar op sommige plaatsen reden we weg van de tegenstanders en op sommige plaatsen waar er korte bochten waren kwamen ze dan weer terug in ons wiel.Het was dus heel de manche wreed spannend,tot de laatste bochten.Een drietal ronden voor het einde zaten de Jan en de Smeu in ons wiel en die zetten met nog drie bochten te gaan voor de finish een bijna geslaagde aanval in,maar ze kwamen er net niet en we hadden onze derde plaats veilig kunnen stellen en daar waren wij meer dan tevreden mee.

De tweede manche kwamen we bovenop het startveld rond de tiende plaats maar we gingen meteen buitenom en maakten ineen keer drie of vier plaatsen goed en in het naar beneden gaan maakten wij ook nog een plaatsje goed zodat we op de vijfde of zesde plaats lagen.We konden deze plaats een ronde of vijf houden en toen riep Peter weer dat hij problemen met de koppeling had. Een ronde later kwamen de Jan en de Smeu ons mooi binnendoor voorbij in één van de afdalingen en ze moesten alles op alles zetten om de bocht nog te halen. Maar het was een mooi maneuver. Een ronde later probeerden ze Rozenthal zo ook voorbij te gaan en gingen samen naar de bocht maar Rozenthal moest naar buiten en wij zeiden "dank u wel" want wij konden er ook mooi van profiteren en lagen zo terug op de vijfde plaats.Als we geen koppelingsproblemen hadden gehad denk ik dat we voor de tweede plaats hadden kunnen rijden, want als we in het wiel van onze concurenten hadden gezeten voor we de helling opreden hadden we ze één voor één op de helling kunnen voorbij gaan,maar as is verbrande kool. Maar al bij al was ik tevreden met het resultaat en konden we onze tweede manche afsluiten op de vijfde plaats en waren wij vierde in het dagklassement.

Ik sta nu met Daniël op de vierde plaats in het WK op 11 punten verwijderd van de koplopers de Jan en de Smeu,al bij al hebben we de schade kunnen beperken maar nu zal alles afhangen van wanneer alles terug in orde is met Daan zijn blessure.

Volgende week sta ik aan de start voor de next Grand Prix in Slagelse in Denemarken.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

WK te Genk

11.07.09

Hoi allen,

Het was een bewogen week maar ik heb zeker geen spijt van mijn beslissing. Dus zaterdag stond ik tijdens de training aan de start aan de zijde van Peter Steegmans. De eerste training verliep vlot maar de tweede training ging nog iets beter het gevoel zat nog niet perfect maar we hadden er beiden wel een goed oog op dat we de reeks op zaterdag tot een goed einde zouden brengen. En met die derde plaats waren we dik tevreden en dat was meer dan we hadden durven hopen.

Zondagmorgen was er wel wat slijk doordat er in de nacht heel wat water uit de hemel was gevallen maar ondanks dat viel het nog mee. We hadden ons goed los gereden en we waren beiden klaar voor het echte werk.

De eerste manche doken we als zesde de eerste bocht in, maar we hielden heel kort de binnenkant en zo konden we meteen drie plaatsen goed maken en zo lagen we de tweede bocht al op de derde plaats. Het rijden ging redelijk vlot we moesten wel Happich en Bax laten gaan, misschien hadden we nog wel twee ronden in hun wiel kunnen blijven volgen maar dan hadden we ons misschien leeg gereden. Peter nam meteen een goed tempo aan en dat hebben we tot op de meet kunnen houden.We hadden wel de hete adem van de Jan en de Smeu in onze nek maar we konden ze er toch mooi achter houden.

Na de eerste manche zei ik door de micro dat ik in mijn opzet geslaagd was om punten van de Hendrickxen af te snoepen... en dat dat op het einde van het seizoen voor mij en Daan wel eens heel belangrijk kon zijn. Dat was bij vele mensen in het verkeerde keelgat geschoten, maar die mensen vergeten dat ik ook nog meerijd voor de wereldtitel en zo snel Daan terug oke is en we weer samen aan de start staan des te minder punten we moeten goed maken des te meer kans hebben wij nog om misschien toch de titel binnen te halen. De kans zal zeer klein zijn maar je weet nooit.

De tweede manche gingen we als vijfde van start en konden we een tweetal ronden de aansluiting houden maar dan moesten we een beetje lossen maar we hadden er wel een goed tempo inzitten. Brown zat al een lange tijd in ons wiel en dat heb ik gevoeld ook, in één van de rechtse bouden zette hij hem flink in mijn rug maar we zullen maar denken dat dat erbij hoort zeker. Halverwege de wedstrijd kregen we Happich in ons vizier en twee ronden later hadden we hen te pakken en konden we een plaatsje opschuiven. De laatste ronde's reden we als een trein over het circuit met de Jan en de Smeu in ons wiel maar twee ronden voor het einde viel de druk weg doordat ze mechanische problemen kregen en konden we onze reeks op de derde plaats afsluiten.We waren dus meer dan tevreden met ons behaalde resultaat. Peter had eigenlijk geen wedstrijdritme in het benen maar we hebben het toch maar eventjes gedaan.Met twee keer een derde plaats in de manche's mochten we mee het podium op voor de derde plaats in de eindstand.

Ik blijf met Daan aan de leiding staan met 27 punten voorsprong op Jan Hendrickx en Tim Smeuninx en dat is veel meer dan we hadden durven hopen.

Volgend weekend sta in wederom met Peter Steegmans aan de start in de Duitse Grand Prix in Strasbessenbach.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

Wk te Varsseveld

09.06.09

Hoi allen,

De thuis Grand Prix stond op het programma in het Nederlandse Varseveld.Lekker dicht bij huis dus en dat is natuurlijk altijd mooi voor de fans. We waren klaar voor een mooi weekend tegemoet te gaan. Als we op zaterdag de eerste ronde van de vrije training aangingen was het alsof we op een hard circuit reden,maar we hadden al snel door dat dat niet het geval was, de vrije training verliep vlotjes. Tijdens de tijdtraining zetten Daan en ik de snelste tijd neer dus mochten we als eerste oprijden naar het starthek voor de kwalificatiereeks op zaterdag. We gingen als snelste van start en konden onze rondjes mooi afwerken zonder problemen en wonnen de reeks van zaterdag. Dat was dus al een goede voorbereiding op wat nog komen zou.

Zondagmorgen...alles goed losgereden en we waren er klaar voor om te proberen wat verder weg te lopen van onze tegenstrevers.

De eerste manche gingen we als vijfde van start maar we draaide heel kort zodoende dat we al meteen de vierde plaats bemanden en op één van de volgende springschansen stoten we door naar de derde plaats door een "megasprong" te maken. We konden ons schrap zetten om Ben Adriaansen van de tweede plaats te stoten en dat lukte ons ook meteen op één van de rechte stukken naar van achteren in het bos waar wij hen mooi binnendoor voorbij gingen. Het was heel close maar het ging net en juist voor we de tweede ronde ingingen konden we de koppositie al overnemen en reden wij voor de rest van de manche aan de leiding om met meer dan een halve minuut voorsprong te winnen.

De tweede manche kwamen we als derde uit de startblokken en konden we meteen doorstoten naar de tweede plaats. We gingen meteen in de aanval voor de eerste plaats maar Jan en Tim gaven geen krimp, we waren er een paar keer langs geweest maar het lukte ons telkens niet. Maar na drie ronden konden we ze op de start mooi voorbij gaan en reden we een tiental seconden weg. En dat konden we zo houden tot aan de finish. De 50 punten waren binnen.Ik moet toegeven dat dit tot hier toe de twee zwaarste manche's van het seizoen waren, misschien een beetje de extra druk omdat de GP in Nederland was en natuurlijk de zware gaten in het circuit. Maar het rijden ging weer super. We konden dus terug kijken op een geslaagd weekend. We vergroten onze voorsprong in één keer met 25 punten extra en we staan nu 38 punten voor op Joris Hendrickx en 58 punten op Jan Hendrickx.

Ik heb ook een stukje geschiedenis geschreven want ik heb nu 32 Grand Prix overwinningen en dat heeft niemand me voor gedaan...Artis Rasmanis had er 31 op zijn naam staan. In Nederland had ik al vijf Grand Prix overwinningen en stond ik op gelijke hoogte met Frits Kiggen maar daar ben ik nu ook voorbij gegaan want na Varseveld heb ik nu zes Nederlandse Grand Prix's gewonnen.

De allereerste Grand Prix won ik in 1994 in Lierop met Gunther Govaerts het was ook de eerste Grand Prix zege uit mijn carriere en dat uitgerekend op mijn verjaardag.

De tweede Nederlandse zege behaalde ik samen met Daniel in Oss, ik fungeerde als invaller voor Marcel die met blessureleed te kampen had. Ik reed toen bij VLM en werd voor één wedstrijd weggehaald ,we wonnen beide manche's en staken zo meteen de Grand Prix zege op zak ,dat was wel even kicken na heel het jaar een beetje rond gehuppeld te hebben bij de VLM , even invallen voor een GP en meteen met de eindoverwinning huiswaarts keren, dat was echt super.

De derde in de rij was in 2003 met Kristers Sergis in Markelo.

De drie overige Nederlandse Grand Prix overwinning behaalde ik met Daan in 2005 in Halle in 2006 in Oss en in 2009 in Varseveld.

Ik heb dus op één dag twee records verbroken.

Voor deze statistieken dank aan Dick Wentink.

We hebben nu drie weken geen wedstrijd en zijn dan weer paraat in Mill voor het ONK.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

ONK te Lichtenvoorde

02.06.09

Hoi allen,

In Lichtenvoorde stond er weer een wedstrijd voor het ONK op het programma. We hadden een achterstand van 3 punten goed te maken en waren vast besloten de leiding in handen te nemen. De eerste training verliep goed. De tijdtraining liep echt super met 4 seconden sneller dan Steegmans-Verhaegen de leiders in het ONK konden we ons opmaken voor de eerste manche.

De eerste manche namen we meteen kopstart, Daan en ik hadden er duidelijk zin in, het rijden ging heel vlot en ronde na ronde vergroten wij onze voorsprong op onze achtervolgers. Bij de zwart wit geblokte vlag hadden we dan ook een voorsprong opgebouwd van 1 minuut en 4 seconden op Steegmans -Verhaegen en onze achterstand in het ONK was hiermee ook weer goed gemaakt.

De tweede manche gingen we als tweede van start, bij de eerste springberg sprongen we al meteen naast leider Grondman, de daarop volgende schans hadden we ze al te pakken en waren we de nieuwe leiders in de wedstrijd. Ook nu verliep het rijden weer soepel en vlot. De tweede manche leek wel een replica van de eerste, ook nu wonnen we met een ruime voorsprong van 54 seconden de tweede manche. We zijn ook nu in het ONK de nieuwe leiders en zijn vastbesloten dit niet meer uit handen te geven. De wedstrijd in Lichtenvoorde was in ieder geval een goede voorbereiding op de Grand Prix aanstaande zondag in Varseveld.

We verwachten een massale opkomst van onze supporters voor de Nederlandse "thuis" Grand Prix in Varseveld, kom ons allen aanmoedigen en naar de overwinning toe schreeuwen zodat we onze voorsprong in het WK kunnen uitbouwen....see you there!!!.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

WK te Chernivci

23.05.09

Hoi allen,

Vrijdagmorgen om 9 uur 's morgens vertrokken we richting Oekraine waar we om twee uur s'nachts zijn aangekomen. Die Oekrainse wegen dat is echt niet normaal.Om 14.00 uur waren we geland maar voor we van het vliegveld weg waren was het ondertussen al bijna 19.00 uur. We hadden nog een kleine 300 KM voor de boeg. Omstreeks 21.00 maakten we een pitsstop om wat te gaan eten maar dat bleef daar maar duren voordat we ons eten hadden. We waren met 9 man en dat waren ze precies niet gewoon,het was al 23.00 uur als we daar weg reden en we arriveerden pas om 2 uur 's nachts op het circuit...ik was kapot. In de auto kon je niet slapen want die wegen zijn zo slecht dat je van hier naar daar botst...echt niet normaal meer.

De eerste training op zaterdagmorgend was ik echt nog niet wakker, ik sliep nog op de motor, het circuit lag er wel perfect bij en gelukkig kwamen we rustig op gang getrokken en zo verliep de eerste training al bij al vlot. De tweede training begon ik echt wakker te worden en konden we ons stilaan op scherp gaan zetten om ons klaar te maken voor de tijdtraining. De tijdtraining verliep perfect en we konden de eerste tijd op de klok zetten,twee seconden sneller dan Joris Hendrickx.(Op zaterdag werden er geen kwalificatiereeksen verreden omdat er maar 28 karren aanwezig waren)

De eerste manche gingen we als tweede van start en konden na twee ronden mooi binnendoor naar de eerste plaats schuiven en zodoende reden we aan de leiding en konden we onze rondjes rustig afwerken.Het rijden ging weer soepel en gemakkelijk. Het was tof om elke ronde de finish te passeren want daar hadden ze een podium gemaakt en elke ronde als we daar passeerden werden de toeschouwers zowat zot voor we over de springberg kwamen het gaf elke ronde weer een kick omdat publiek uit hun dak te horen gaan wanneer we daar passeerden...echt kicken was dat!

De start van de tweede manche was iets minder,als achtste of negende gingen we de eerste bocht in maar in de tweede bocht waren we al zesde en nog een bocht verder bemanden we de vijfde plaats. Maar we hadden wel een probleem, ze hadden het circuit onder water gezet, het was niet meer normaal zo nat.Het was net of we door een stortbui aan het rijden waren. De beugel was zo glad dat het net was alsof ik groen zeep vast had?Maar we konden er ons toch goed doorheen slalommen want een halve ronde later reden we al op de tweede positie. Twee ronden later gingen we Joris Hendrickx voorbij op de start maar we gingen iets te ver naar buiten zodat Joris ons terug voorbij kwam.Een paar bochten verder namen we de leiding in handen en konden we onze rondjes verder gaan afwerken om voor de tweede maal die dag als overwinnaars over de meet te komen. De 50 punten waren weer binnen.

Het klinkt misschien een beetje afgezaagd maar het rijden gging gewoon weer super. Het is echt niet normaal...ik ken Daan niet meer terug ,hij rijd zo strak en hard maar zonder stress, het gaat allemaal zo gemakkelijk en we hebben zelfs tijd om onder het rijden aan elkaar te vragen of alles oke is en soms ook een grap naar elkander te roepen onder het rijden. Ik heb echt nog nooit zoveel plezier gehad aan het rijden en ik hoop dat we de lijn zo kunnen doortrekken!!!

Heel het team verdiend een grote pluim want zonder die mannen zouden wij het ook niet kunnen en ook bedankt aan alle sponsors die dit voor ons mogelijk maken,want ook zonder hen kunnen wij niet. Ook bedankt aan Joep Dankers die mij overal goed ter plaatse bracht.

Aanstaande zondag rijden wij te Lichtenvoorde een ONK en gaan we proberen om onze achterstand van drie puntjes weg te werken en zo ook in het ONK aan de leiding te komen want ook daar hebben we een nul score gehad.

Allen tot zondag.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

WK te Gdansk

18.05.09

Hoi allen,

Ik ben vrijdagmiddag tesamen met Joep Dankers afgereist naar Gdansk in Polen.we namen het vliegtuig en na ongeveer twee uurtjes van de grond geweest te zijn kwamen we weer op de begane grond.Rond de klok van 18.00 uur waren we op het circuit.Op het eerste zicht zag het er een Micky Mouse parkoer uit maar al bij al viel het nog mee.

De 1e training op zaterdag verliep rustig en we konden het tempo rustig opbouwen er lag wel een gigantische afstap in en na een ronde of vijf waren we er klaar voor om om hem voor de eerste keer te nemen.Daan reed de eerste keer nog extra ver naar buiten in de bocht ervoor om er dan volop op af te stevenen,ik dacht bij mezelf "die gaan we veel te ver springen",maar nee de timing was perfect en de eerste kick van het weekend was weer binnen...voor de rest ging ook alles weer goed.In de tijdtraining verliep ook alles vlot en we konden in onze groep de eerste tijd neerzetten.We konden ons gaan klaarmaken voor de korte manche van zaterdag.Als vierde gingen we van start en konden redelijk vlot naar de eerste plaats rijden en de eerste reeks van het weekend was binnen.Het was op het einde van de manche beginnen regenen en het was niet meer gestopt tot dat we gingen slapen.

Zondagmorgen...de eerste training was niet normaal het was net of we waren aan het zwemmen inplaats van crossen,er waren ook maar enkele zijspannen aan het trainen zondagmorgen maar ik was content dat we toch gereden hadden want zo waren de oude knokken wat los gemaakt.

De eerste manche gingen we als tweede van start en konden we al na een paar bochten de leiding overnemen van de Jan en Smeu en van toen af konden we elke ronde meer en meer uitlopen.Het parkoer lag er héél verradelijk bij er was weinig aan het circuit gedaan.We konden onze rondjes goed afwerken en kwamen als eerste over de finish en de manche was binnen.We kwamen zo op de tweede plaats te staan in de tussenstand van het WK.

Ook de tweede manche gingen we weer als tweede van start en Daan liet de koploper Joris Hendrickx eerst een rondje rijden en toen vond hij het welletjes geweest en zette hij de aanval in en in de tweede of derde bocht was het prijs en konden we mooi binnendoor naar de leiding doorstoten en elke ronde konden we een twee a drie seconden uitlopen op de concurrentie,zelfs de voorlaatste ronde liepen we nog meer dan 5seconden uit en konden we met ruime voorsprong de manche winnend afsluiten en ook de leiding in het WK overnemen.We hebben nu 3 puntjes voorsprong op de Jan en de Smeu en we hadden eigenlijk gedacht dat we hier een drietal GP's voor nodig zouden hebben om onze achterstand weg te werken maar het is vlotter gegaan dan we verwacht hadden,dus we hadden weer een perfect weekend achter de rug,het klikte weer perfect en onze mecaniekers hadden ook weer alles piekfijn voor elkaar.Ik sta al te trappelen om naar Oekraine te vertrekken voor de next Grand Prix aankomend weekend.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

WK te Wohlen

03.05.09

Hoi allen,

Hier zijn we weer.Ik heb er twee jaar op moeten wachten maar het deed toch deugd om nog eens op die hoogste trede te staan van een WK podium.Het was de 30 e WK overwinning uit mijn carriere en ik kan gerust zeggen dat ik daar verdomd fier op ben dat ik er nog eens kon staan.

We reisden donderdag af naar het Zwitserse Wohlen waar voor Daan en mij een Grand Prix op het programma stond.De eerste dit jaar voor ons samen.Ons doel was om de volle buit binnen te rijven om zo onze achterstand in te korten.

De training op zaterdag...deden we rustig aan.We bouwden het tempo elke ronde op zodat we rustig in het goede gevoel terecht kwamen en dat was op het einde van de training al zeker aanwezig.Tussen de eerste en de tweede training overliepen we nog eens het parkoer en bespraken we waar we misschien nog profijt konden uithalen en zodoende konden wij ons gaan klaarmaken voor de kwalificatietraining waar wij meteen de snelste tijd op de klokken zetten om dan nog wat rustig rond te rijden,we hebben ons dan nog eens schrap gezet voor nog een betere tijd op de klok te zetten en dat was ons aardig gelukt want we verbeterde onze tijd met 1.2" sneller en zodoende waren we net geen 2 seconden sneller dan de tweede mannen in onze groep.We zaten beiden goed in ons vel en hadden een supergevoel om de manche aan te vatten op zaterdag.Juist voor de manche vroeg ik aan Daan..."heb ik mijn handkappen nodig voor de stenen ?" want het was niet normaal hoeveel stenen er op het circuit lagen,maar Daan zei vol zelfvertrouwen..."laat ze maar in de kast liggen want we nemen kopstart."En zogezegd zo gedaan,want we namen kopstart en we zagen onze achtervolgers pas na 20 minuten en 2 ronden terug...we wisten een voorsprong van 37 seconden op te bouwen op Rupeiks-Kurpnieks.Het zelfvertrouwen zat er dus bij beiden goed in en dat was super voor de wedstrijd op zondag.Zondagmorgen was er nog een vrije training,deze verliep ook oke en we waren er klaar voor.

Daan zat nog steeds vol zelfvertrouwen want hij zei dat ik mijn handkappen maar in de kast moest laten liggen...en ja hoor we namen ook nu kopstart en we reden gewoon een perfecte manche.We reden elke ronde meer en meer van onze tegenstanders weg en hadden zo meer dan 35 seconden voorsprong op de leiders in de WK tussenstand Joris Hendrickx-Kaspars Liepins.De top drie mochten nog een extra ereronde rijden,het is gewoon zalig als al die menigte mensen zo uit hun dak gaan en dan denk ik bij mezelf "Awel Sven al dat werk door de week is toch niet voor niets geweest,want alles wat je er door de week voor doet om op zondag een topprestatie neer te zetten dat vergeten er veel dat je dat niet voor niets krijgt maar swat de reeks was binnen en ook de 25 punten.

Na de eerste manche even relaxen en de tweede manche diende zich weer aan.

Ik had nu niets meer aan Daan gevraagd over de handkappen maar ik had het beter wel gedaan.We gingen als tweede van start maar Daan was slim genoeg om een beetje afstand te nemen op de plaatsen waar er veel stenen lagen en halverwege de eerste ronde trok Daan even alle registers open en na twee a drie bochten verder zaten we in het wiel van Rupeiks en ik wist nu gaat het gebeuren(je voelt dat gewoon aan) en ja hoor...we kwamen een springschans over met meteen een lange rechtse bocht om dan een gat in te springen en ik dacht daar op die schans gaat hij het wagen maar nee hoor in de rechtse bocht zette hij gewoon halverwege nog eens wat scherper aan en we hadden ze al te pakken voor de schans.Het was gewoonweg een super maneuver.De volgende linkse bocht riep ik nog ...''Sjiek gedaan maatje"en Daan riep terug..."vond ik ook" ,van toen af reden we weer elke ronde wat verder weg tot op een 30 tal seconden we zijn dan gewoon onze tijd in t' oog gaan houden dat het elke ronde zo rond de 13 seconden bleef.De laatste ronde riep Daan dat we nog 1 ronde te gaan hadden en ik zei nee dit is al onze laatste ronde...toen hebben we van de laatste halve ronde al een ereronde gemaakt .Zalig gewoon ,al die mensen die langs de zijlijn staan en kompleet zot lijken te worden door onze prestatie dat geeft echt een enorme kick en dat geeft je de motivatie om er hard voor te blijven trainen.Het gevoel zat echt weer super en het klinkt misschien afgezaagd maar het gaat allemaal zo soepel en makkelijk het is gewoon niet normaal en ik hoop maar 1 ding ...dat we die lijn kunnen doortrekken ...maar deze Grand Prix overwinning neemt niemand mij nog af.

EN NOG EEN DIKKE PROFICIAT VOOR HET GANSE TEAM!!!

Volgend weekend nemen wij een weekendje rust om ons optimaal voor te bereiden op de volgende Grand Prix op het programma in Polen.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

DK te Aufenau

26.04.09

Hoi allen,

Vrijdag reisden we af naar het Duitse Aufenau waar we een wedstrijd mee reden voor het Duits Kampioenschap.Het was prachtig weer in Aufenau.Op zaterdag stonden er twee trainingen op het programma.Ook op zondagmorgen werd er nog een vrije training en een tijdtraining verreden.Het rijden verliep weer vlekkeloos zowel op zaterdag als zondag.In de tijdtraining verliep ook alles perfect en zetten wij de eerste tijd neer met meer dan twee seconden voorsprong op Rupeiks.We konden dus weer met een goed gevoel naar de eerste reeks toeleven.Het totaalpakket zat weer goed inéén!

Tijdens de eerste manche gingen wij als tweede van start...Happich nam de kopstart maar na een halve ronde gingen wij hen binnendoor voorbij en lag de weg open naar de reekszege maar zo simpel was het niet,want na een twee a drietal ronden kregen wij door dat de Jan en de Smeu op de tweede plek lagen,dus moesten wij alle registers open trekken om het verschil te maken maar we konden elke ronde zowat 1,5 seconden weglopen zodoende dat we op de finishlijn nog een halve minuut voorsprong hadden opgebouwd.Het rijden ging wederom lekker en vanzelf al was het dat we nog niet samen gereden hadden op een hard circuit,toch was het precies als of we nog niets anders gedaan hadden dit jaar.

De tweede manche gingen we op de vijfde plaats van start maar na 3 bochten namen we Pulincx binnendoor te grazen.En zodoende lagen we op de vierde plaats en na bijna 1 ronde vielen de Daiders broertjes weg,dat was er weer één minder om voorbij te steken. Rupeiks lag opkop en Hendrickx op de tweede plaats en wij op drie.In de tweede ronde hadden we al eens langs Jan en de Smeu gehangen maar we kwamen er niet meteen voorbij.Maar in de derde ronde konden we dan toch een gaatje vinden om ze voorbij te schieten en konden wij ons opmaken om de eerste plaats te gaan bestoken.De eerste aanval die we plaatsten was meteen prijs.We konden Rupeiks ook mooi binnendoor voorbij schieten en zo reden wij op de koppositie en konden wij onze voorsprong verder gaan uitbouwen. We konden nog een voorsprong van 14 seconden bijéén rijden op de Jan en de Smeu en we hadden onze dubbele reekszege opzak.We hadden de laatste ronde het scherpst van de snee eraf gelegd.We hadden de drie laatste ronden op een heel soepele manier afgewerkt.

We kunnen ons nu gaan opmaken voor onze eerste Grand Prix samen (dit jaar).Daan en ik hebben beiden een supergevoel op de motor,tot nu toe lukt alles en gaat ales vanzelf laat ons hopen dat het zo verder zal gaan maar we hebben er beiden een goed oog op en we staan beiden op scherp om af te reizen naar Wohlen voor de Zwitserse Grand Prix.

Greetz Svenson.

Gepost door Carine

ONK te St-Isidorushoeve

20.04.09

Hoi allen,

Ik had een scenario in gedachten voor de wedstrijd in St.-Isidorushoeve maar het is niet uitgekomen.Ik dacht (hoopte!) we winnen zondag twee reeksen en Steegmans word twee keer derde en wij staan terug opkop in het ONK,maar Steegmans heeft de tweede en derde plaats behaald dus zullen wij nog even geduld moeten hebben...we staan nu 3 puntjes achter.

We hadden dus een doel voor ogen...zo vlug mogelijk die leidersplaats in onze handen weten te krijgen.De vrije training verliep goed en ook in de tijdtraining liep alles gesmeerd en konden wij al meteen de snelste tijd neer zetten,daarna hebben we nog een keer aangezet en ookal konden we de tafelberg niet meer springen door een gedubbeld rijder die voor ons lag,toch konden wij nog iets van onze tijd afdoen en konden wij met een goed gevoel naar de eerste manche toeleven.

De eerste manche...mijn maatje Gerrit van aan het begin van het jaar had eigenlijk kopstart maar Daan hield de gas er net iets langer op zodoende dat wij halverwege de eerste bocht de kop al overnamen en heel de manche opkop reden.Het rijden ging echt lekker,we vonden de ideale lijnen en we konden elke ronde meer en meer uitlopen het rijden ging heel soepel en vanzelf en zelfs zonder stress,het is echt zalig om terug in de bak te staan bij Daan en tot hiertoe liggen wij op één lijn,heel het team zit gewoon perfect in elkaar en ik heb het gevoel dat we die lijn zo zeker kunnen doortrekken.EUHHH...sebiet ga ik er nog verliefd op worden...HAHA.

Tijdens de tweede manche was het bijna hetzelfde scenario als de eerste manche,buiten het feit dat Steegmans-Verhaegen nu kopstart hadden genomen en dat we nu echt alle zeilen moesten bijtrekken om er nog halverwege de eerste bocht voorbij te gaan maar het zou natuurlijk Daan niet zijn als we dat toch niet klaar zouden kunnen spelen,Daan liet hem nog iets langer openstaan zodat we vol de eerste bocht ingingen en redelijk ver naar buiten gingen en zo konden wij ons er netjes voorzetten en we namen heel de manche voor onze rekening op de koppositie .Het rijden verliep weer vlekkeloos,alleen konden we de springschansen niet meer voluit nemen omdat het circuit daarvoor te zwaar was komen liggen maar we hadden toch weer een prachtige reekszege en de daarbij horende ONK puntjes met een super gevoel binnen gehaald en misschien zeg ik dit niet dikwijls maar onze mekaniekers hadden ook weer prachtig werk geleverd ,want zonder die mannen kunnen wij natuurlijk ook niet...wij zijn één team.

Onze twee reekszege's bracht ons vanzelfsprekend de eindzege op maar ook 100 punten die ons nu op drie punten van de leiders scheid in de tussenstand van het ONK.

Ik laat jullie voor woensdagavond weten via het gastenboek weten waar wij aanstaande zondag gaan rijden want dat staat nog niet vast.

Greetz Svenson.

Gepost door Carine

ONK te Oldebroek

14.04.09

Hoi allen,

We hadden op Paasmaandag een wedstrijd voor het ONK te Oldenbroek op onze kalender staan.Het circuit lag er perfect bij en bij ons eerste trainingsrondje voelde ik meteen dat alles goed zat.We hadden van in het begin plezier aan ons rijden,in Oldenbroek ligt een enorme tafelberg in en na een rondje of drie voelde ik aan Daan dat hij er klaar voor was om de volgende ronde die tafelberg te springen…en ‘’ja hoor’’ de ronde later ging het gas er gewoon niet af en vlogen we er vol over…niet normaal hoe hoog en ver wij gingen…ik denk dat ik nog nooit zo’n afstand heb overbrugt met het zijspan…het was echt kicken daar hoog in de lucht,als ik eraan terug denk krijg ik er nog kippenvel van.De eerste training was dus goed verlopen en ook in de tijdtraining ging alles vlotjes en zetten wij de 1e tijd neer en konden met een super gevoel naar de eerste manche toe.

De eerste manche vertrokken we aan kop en gingen dan meteen rechts om om dan op die gigantische tafelberg af te stevenen waar we meteen vol over vlogen en het gat op de achtervolgers was al geslagen ,na een halve ronde hadden we een 30 a 40 meter voorsprong…het rijden verliep echt super we konden overal meteen de goede lijnen vinden en wonnen de reeks met een halve minuut voorsprong.

De tweede manche namen we wederom ‘’het holeshot’’ en het rijden ging weer super…we hadden al een mooie voorsprong bijéén gereden maar toen ging het even mis…we namen een linkse bocht en Daan riep’’kort’’dus we zetten de moto uit het spoor kort naast de touwen maar op het einde van die flauwe linkse bocht lag er een valse bots op het karwiel en gingen we bijna op onze zijde maar ik sprong nog vlug naar rechts maar het voorwiel schoot net over de wal in de volgende rechtse bocht en zodoende gingen we in slowmotion over de kop.We zetten de moto meteen weer recht en terwijl Daan begon te trappen stak ik de dodemansknop in maar de motor wou niet meteen starten,alvorens we onze weg verder konden zetten waren we al naar de 9e plaats verwezen…we wisten wat ons te doen stond…nog een 3 a 4 tal ronden vlammen en dat hebben we dan ook maar gedaan.Het was net of er niemand op de baan was,alles wat we probeerden ging en lukte en overal waar we de aanval inzetten gingen we er langs links of rechts voorbij of door de lucht.We pakten Derks op de lange tafelberg dat was nog het meest kicken .Met de laatste ronde kregen we van onze mekanieker door dat we nog 9 seconden achter lagen op Steegmans en op de finishlijn gingen we zij aan zij over de meet maar wel in het voordeel van Steegmans. Daan en ik werden drie.

’’Ondanks een foutje dat we hadden gemaakt konden we nog héél wat recht zetten’’.

Ik had het gevoel de laatste ronden dat we terug reden als vanouds en onze conditie is ook perfect want die laatste ronden waren echt op het scherpst van de snede.

In het dagklassement leverde onze eerste en derde plaats toch de eindoverwinning op voor Rupeiks -Kurpnieks op de tweede plaats en Steegmans-Verhaegen werden derde.

Volgende week rijden Daan en Ik het ONK in Sint-Isidorushoeve…tot dan!

Greetz Svenson.

Gepost door Carine

ONK te Oss

05.04.09

SVEN EN DAAN TERUG SAMEN VOOR HET SEIZOEN 2009!!

Hoi allen,

Zoals de meesten wel zullen weten heb ik zondag terug met Daan gereden tijdens het ONK Te Oss.Zaterdagmiddag zijn wij eerst nog gaan trainen op het circuit van Halle. Er waren heel veel solorijders zodoende moesten wij zig zag 'end langs de solo's doorrijden en dat was niet altijd even makkelijk maar dan voel je elkander al meteen goed aan(of niet goed aan),maar het klikte meteen weer en we hadden beiden een zeer goed gevoel op de motor en dat beloofde voor zondag.

De eerste training verliep vlot,ook de tijdtraining ging vlotjes en we konden de eerste tijd neerzetten op de klok en met een goed gevoel konden we toeleven naar de eerste manche.

Bij het vallen van het starthek in de eerste manche kwamen we als zesde of zevende weg. We konden elke ronde wel een paar spannen inhalen en zodoende lagen we tegen de vierde doortocht opkop en konden wij een mooie voorsprong opbouwen.Maar een drietal ronden voor het einde sloeg het noodlot toe en vielen we uit met een gebroken ketting.Dat was jammer maar niets aan te doen.

De tweede manche namen wij meteen kopstart en konden wij heel de manche de leiding in handen houden,maar er lagen kapers op de kust...de Daiders broertjes bleven ons goed volgen en plaatsten twee ronden voor het einde nog een aanval op onze koppositie...ze kwamen even langszij maar konden er net niet voorbij,zo konden wij de manche winnend afsluiten.

Na de reeks heb ik met Daan nog een goed gesprek gehad.We hadden beiden zowel op zaterdag als zondag een zeer goed gevoel op de motor en we hebben besloten dat wij samen het seizoen gaan afmaken.

Greetz Svenson

PS.Op 2e Paasdag rijden wij het ONK Te Oldenbroek en wij zullen zeker aanwezig zijn!

Greetz Svenson.

Gepost door Carine

Zondag start ik in Oss met Daniel Willemsen.

Met pijn in mijn hart heb ik Gerrit medegedeeld dat ik zondag in Oss niet aan zijn zijde zal staan.

De drang naar de top is sterker dan ik dacht. Zondag in Oss zal ik samen met Daan achter het starthek staan.

Greetz Svenson.

Gepost door Carine

WK gaat van start in Castelnau-de-Lévis !

30.03.09

De eerste Grand Prix stond op het programma zo’n 1100 km hier vandaan in het Franse Castelnau-de-Lévis. Donderdagavond vertrokken wij rond de klok van 22.00 zodat we na een nachtje doorrijden vrijdagmorgen om 10.00 uur aankwamen in Castelnau-de-Lévis.

Zaterdag…

De eerste training zaterdag verliep vlotjes en we konden met een goed gevoel aan de tijdtraining beginnen. De behaalde plaats in de tweede training bepaald de positie om naar het starthek te komen voor de wedstrijd op zaterdag. ,een wedstrijd van 20 minuten plus twee ronden..Daar moesten we dus 10 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig zijn en ik had het al een drie of viertal keer gezegd maar er was blijkbaar nog tijd genoeg.

Maar toen we beneden kwamen stond er al een span voor ons dat ook niet binnen mocht voor de reeks. We waren 30 seconden te laat en het verdict was hard.We stonden daar met zes spannen die niet mochten meedoen maar gelukkig was er nog "de last chance" en daar zetten wij de vierde tijd neer dus konden we zondags als 28é oprijden naar het starthek.

Zondag…

De eerste reeks starten wij van op de tweede startrij en waren we bij de laatsten bij het doorkomen van de eerste bocht.Toch konden wij de eerste ronde héél wat goed maken en lieten we bij de eerste doortocht een 18e plaats noteren.. Een tweetal ronden verder bemanden wij de 16e positie en dat hielden we een tweetal ronden vol maar daarna ging het tempo een beetje naar beneden en werden we elke ronde een plaatsje terug gewezen en zodoende kwamen we als 21e over de finish…dus net geen WK puntjes. Maar er komt nog een tweede manche.

In de start van de tweede reeks denk ik dat we de eerste bocht als allerlaatste door kwamen. ,maar we gingen volledig naar buiten en konden op de eerste helling er in één keer wel tien passeren denk ik en net voor we boven kwamen zaten er aan die kant een paar spannen op elkaar en konden wij er net mooi tussendoor slalommen..Dat hadden we netjes gedaan en zodoende kwamen we de eerste ronde als 19e over het startveld en konden we nog een paar plaatsen goed maken,daarna reden we een standvaste reeks en dat bracht ons de 15e plaats op met daarbij de 6 eerste WK puntjes.

We waren dus weeral tevreden en konden heelhuids terug naar huis afrreizen. Aanstaande zondag hebben we de tweede wedstrijd in het ONK op het programma staan in Oss.

Ik zie jullie daar !

Greetz Svenson

Gepost door Carine

BK gaat van start in Genk

24.03.09

Hoi allen,
De eerste wedstrijd voor het BK stond op de kalender.De training in het BK is een gewone training en tijdstraining in één.Dus na twee rondjes circuitverkenning is het al meteen tijd om een tijd neer te zetten.Toen we aanzetten voor een tijd neer te zetten ging het halverwege die ronde goed fout,het was een linkse bocht die we door kwamen maar Gerrit schoot met zijn voet van zijn voetsteun en daar door draaide we nog een beetje verder door naar links,ik hing opdat moment al helemaal uit en trok mij op om terug te komen maar toen ging het helemaal fout en gingen we er redelijk spectaculair af.Na bekomen te zijn konden we onze weg verder zetten en konden we toch een 12e tijd neerzetten waar we best wel tevreden mee waren.

 

Tijdens de eerste manche gaan we rond de 15e plaats van start en konden die eerste ronde al een paar plaatsen goed maken maar we verloren er ook weer twee door naar buiten te schieten in één van de rechtse bochten en we kwamen achter de wal terecht,van dan af konden we een standvaste reeks rijden en hebben wij nog een twee a drie plaatsen weten op te schuiven,een drietal ronden voor het einde kwamen we in het wiel van Vischer en ik had het gevoel dat we die nog gingen pakken maar dat is niet meer gebeurd.We finishten op de 11e plaats.

De tweede manche waren we heel slecht weg in de start en werden langs alle kanten bestookt,eerst kregen we een tik langs links daarna langs recht en daarna werden we even gesandwicht .We waren dus de start af en we hadden al heel wat moeten corrigeren.''Maar daarvoor zijn we aanwezig in het bakje hé.''We hebben een paar plaatsen weten goed te maken en halverwege de manche reden we rond de 13e of 14e plaats.We gingen Derks voorbij maar ik denk dat zijn bakkenist een probleem had ofzo want de rijder zag er precies niet zo gelukkig uit.Het zag er in ieder geval een redelijke discussie uit tussen die twee.De twee laatste ronden zijn er nog twee linkse spannen voorbij gekomen.

Het was niet zo'n super prestatie als in Lochem maar we hadden ons toch weer vermaakt en we gingen met een goed gevoel huiswaarts.En nu gaan we ons volledig opladen voor het eerste WK.We hopen dat we ons kunnen kwalificeren en dan zien we wel wat er uit de bus valt.

Tot in Castelnau-de-Lévis

Greetz Svenson

Gepost door Carine

ONK in Lochem

09.03.09

Hoi allen,
Zondagmorgen tijdtraining.We zetten de eerste ronde tijd neer en kwamen toen binnen in de paddock en ik zag iemand teken doen dat we de eerste tijd op de klok hadden gezet.Ik keek achterom om te zien of Willemsen of iemand anders achter ons was maar nee het waren wel degelijk wij die héél even de eerste tijd achter onze naam hadden staan,Danïel Willemsen verbeterde onze tijd nog maar wij bleven op de tweede plaatst staan,ik kon mijn ogen niet geloven (we waren zelfs 2 seconden sneller dan Pulinx) De rondjes gingen lekker maar het was voor mijn gevoel niet echt super,maar met die 4takt heb je het gevoel dat je niet snel gaat maar dat ding maakt meters en natuurlijk niet te vergeten Gerrit...nou die heeft mij wel verbaast .We hadden samen twee keer getraind vooraf aan deze wedstrijd en dat liep niet echt slecht maar man wat kan die Gerrit nog sturen zeg.Ik wist niet wat er gebeurde in de tijdtraining ,zo fanatiek en strak als hij reed,ik dacht dat is maar één rondje maar toen kwam de eerste reeks.

We gingen als vierde van start en we kwamen achter op het stortgedeelte en we reden daar allemaal een beetje naar buiten in de blubber maar Marcel Willemse stak mooi binnendoor af en kwam ons voorbij maar reed meteen terug naar buiten om de volgende S bocht mooi te kunnen aansnijden.Maar op de springschans sprongen we hem gewoon weer voorbij dat was wel even schrikken voor Marcel denk ik dat wij er zo vlug terug voorbij kwamen.Eén ronde verder vielen we in een diep gat en gin ik er even voorover af,Marcel Willemse kwam over mij heen gereden maar kon daar niets aandoen omdat hij zo kort op ons zat.Ik moest toen een klein sprintje trekken om terug in de bak te komen.Daarna kwam Schrijver naast ons te hangen maar kon er net niet voorbij geraken,ik dacht nu zullen de aanvallen van overal gaan komen maar nee ik keek achterom en we reden van hen weg,van al dat jonge geweld.Het gaf mij wel een zalig gevoel''die oldies deden het toch maar''.Een paar ronden voor het einde werd er aangegeven dat we op de derde plaats reden en dacht dat we nu wel zouden gaan afzakken,maar nee Gerrit bleef gewoon strak rond rijden en de prachtige lijnen rijden gewoon zalig om mee rond te rijden.We finishten op de derde plaats.

De tweede manche gingen we als zesde van start ,de van Duynhoven's zaten net voor ons maar die konden we de eerste ronde al voorbij steken en zo reden we op de vijfde plaats.Een drietal ronde verder kregen we Marcel Willemse terug in ons vizier en die konden we een ronde later ook verschalken.Ik wist niet wat ik zag,met nog twee ronden te gaan zag ik Steegmans voor ons rijden en we kwamen nog tot op een derigtal meter maar de laatste halve ronde hebben we dan toch op safe gereden want we konden ze toch niet meer bijhalen.Als vierde kwamen we over de finish en dat was goed voor de derde podiumtrede.Vreuge alom dus.

Tot slot wil ik er toch nog wel even op drukken dat wij nu niet denken dat wij elke week zo'n wedstrijd gaan rijden maar dit neemt niemand ons af en ze zullen toch af en toe nog eens rekening moeten houden met de oude garde...Hahahaaaaaaaaaaaa En we blijven met onze beide voetjes op de grond staan hoor en we hebben als moto

''Plezier moet op de eerste plaats komen en niets moet maar alles mag''

En Gerrit,nog eens bedankt voor de schitterende zondag en het fijne rijden samen.

Volgende wedstrijd staat gepland voor 22 maart tijdens het BK in Genk maar mocht het Belgische weer ons in de steek laten opteren wij voor een training in Frankrijk of Italie als voorbereiding op de eerste Grand Prix.

Greetz Svenson

Gepost door Carine

Verslagen 2008

Mekaniekerscross te Ravels
Mx of Nations Side Car Cross Genk
VLM wedstrijd te Wommelgem
VLM wedstrijd te Wommelgem
VLM wedstrijd te Paal-Beringen
VLM wedstrijd te Grobbendonk
VLM wedstrijd te Ranst
Verslag Olmen VLM
Grand Prix te Oekraïne
Grand Prix te Jinin -Tsjechië
ONK Te Lichtenvoorde
Reims-Frankrijk
Wachtersbäch-Duitsland
Openings Grand Prix te Oss
ONK te Varseveld
Airvault Frankrijk
Eerste BK proef te Beaumont
Podiumplaats tijdens ONK in Lochem