Dubbele reekszege in Genk!

10.04.2016

Hoi allen , Zondag reden Christian en Sven een wedstrijd op de mooie Horensbergdam in Genk,daar hun concurrenten afgezakt waren naar de GP van Oss hadden ze geen tegenstand , er kwamen 22 teams aan de start. Ook van Duitse zijde , ze zagen het als een training en voorbereiding op de IMBA in het Zwitserse Wohlen dat volgend weekend word verreden. 1 manche Ze namen kopstart en maakten meteen meters op hun achtervolgers, ronde na ronde werd hun voorsprong vergroot . Onderweg had Sven nog tijd om zijn kunstjes te tonen. Na de verstreken wedstrijdtijd hadden ze bij de finisch meer dan 40 seconden voorsprong opgebouwd. 2 Manche De tweede manche was zowaar een kopie van de eerste...ook nu kwam er geen strijd aan te pas met de overige deelnemers en wonnen ze ook vlotjes de tweede manche. Zondag trekken we naar het Zwitserse Wohlen waar de eerste IMBA wedstrijd op het programma staat.
Greetz Svenson

Gepost door Carine

Volle winst in Vollezele!

03.04.2016

Hoi allen , Na een weekje rust wederom een BK op het programma in Vollezele, een mooi natuurlijk circuit met mooie aangelegde springschansen. Tijdens de training zetten Christian en Sven vlotte rondjes neer en kunnen ze met een goed gevoel naar de eerste manche toeleven. 1 Manche Christian en Sven nemen kopstart en lopen elke ronde weg van de achtervolgers. De Janssens kwamen nog uit vijfde stelling naar de tweede plaats maar vormden geen bedreiging voor de reekszege. Ons jongens reden vlot en soepel en het gaat elke manche beter en beter. 2 Manche Bij het ingaan van de eerste bocht zijn het de gebroeders Janssens die als eerste de bocht induiken gevolgd door Christian en Sven. Wat we helemaal niet verwachten was al in de eerste halve ronde dat Chritian een aanval plaatse op de koppositie. Hij draaide de gashendel helemaal open en zette buitenom een geslaagde aanval in . Tot vreugde van de supporters namen ze de leiding over wat dan volgde was een ware thriller. De broers Janssens deden menige pogingen er langs te komen , ze zaten vaak meer naast dan achter elkaar...bloedstollend was het van de eerste tot de laatste seconde. Maar Christian en Sven hielden de boot af en zegevierde ook weer in deze manche. In het dagtotaal gingen ze voor de volle winst. Volgende week rijden ze te Genk Greetz Svenson

Gepost door Carine

Eerste BK te Veulen!

20.03.2016

Hoi allen, De eerste BK wedstrijd stond op het programma in het Limburgse Veulen.Christian en Sven hadden nog niet veel samen gereden daar de beslissing pas laat is gevallen me wie Christian zou gaan rijden maar deze twee ouwe rotten kennen elkaar door en door dus dat voelde meteen goed aan. 1 Manche Bij het vallen van het starthek nemen ze een raketstart met meer dan een motorlengte voorsprong duiken ze de eerste bocht in. Het rijden gaat soepel en vlot. Naar het einde van de manche steken de Janssens broeders hun neus aan het venster maar ze komen er niet langs. Christian en Sven winnen de eerste manche en halen zo de volle winst binnen voor de BK puntjes. 2 Manche Als het starthek valt is er een kleine hapering en daardoor missen Christian en Sven een goede start. Maar al meteen nemen ze de tweede plaats voor hun rekening en maken ze het de Janssens niet makkelijk. Menige keren proberen ze er langs te komen. Dit keer moeten ze vrede nemen met de tweede plaats. De BK punten zijn dus gelijk verdeeld voor deze wedstrijd. Het beloofd een spannend seizoen te worden.

Greetz Svenson,Carine

Sven terug in het bakje!

.01.03.2016

Hoi allen, Na twee jaar zelf het stuur in handen te hebben gehad heeft Sven de keuze gemaakt om in 2016 weer terug in het bakje plaats te nemen en dat aan de zijde van zijn oude maatje Christian Corthouts. Deze week heeft Christian beslist met wie hij dit jaar zou aantreden en het is Sven geworden. Sven ziet dit helemaal zitten, ze gaan buiten het VMCF kampioenschap ook deelnemen aan de IMBA wedstrijden en enkele BKs. Voor een ouwe rot als Sven is IMBA hoog genoeg en ze gaan dan ook hun uiterste best doen om mee te dingen voor de ereplaatsen. Als de omstandigheden het toelaten zullen ze zondag aantreden tijdens het BK in Genkdie wedstrijd zullen ze dan opnemen als een training en voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris

Nieuw jaar

07.01.2016

Hoi allen,

Een succesvol en sportief 2016

 

 

 

 

 

 

 

Ook in 2016 kan je weer de conditietrainingen opnemen met Sven Verbrugge, ook nu zal weer flink getraind kunnen worden en dit elke dinsdag te Lichtaart . van 19.30 u TOT 21.30 u Zowel voor mannen als vrouwen , beginners of gevorderden.

 

 

 

 

 

 

 

Wenst u meer info over deze conditietrainingen dan neem je contact op met Sven per e-mail via sven.verbrugge@gmail.com

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris nbsp;  

Nieuws uit het Pepa team

15.11.2015

Hoi allen, Eind afgelopen week heb ik met Pascal rond de tafel gezeten en hij heeft mij mede gedeeld dat het Pepa zijspanteam de handdoek in de ring gooit !
Voor al diegene die nu gaan zeggen ' Zie je nu wel, we hebben het toch gezegt dat hij ging stoppen zouden niet geweten hebben waarom. Pascal heeft deze beslissing pas het vorige weekend genomen en dat was geen makkie! En van zijn eerste woorden in ons gesprek Sven iedereen mag weten dat gij de meest respectvolle man bent geweest die ik in mijn team gehad heb , dit heeft mij het extra moeilijk gemaakt deze beslissing te nemen! Hij had er normaal gezien nog zeer graag n jaar bij gedaan, Maar zijn jongste dochter Nissa begint zich steeds meer toe te leggen op het paardrijden dat hij daarom heeft besloten om te stoppen met het zijspan gebeuren , zodat hij zich meer kan gaan bezig houden met het paardrijden van zijn dochter.
Er waren veel mensen die Pascal niet begrepen waarom hij zijn geld in iemand anders stopte maar zijn hobby is sleutelen daar is hij bezeten van , hij zorgde ook dat alles altijd piekfijn in orde is en het was ook altijd zo., hij wou ook zelf de touwtjes in handen hebben vandaar een eigen team zodat hij zelf de beslissingen kon nemen ,telkens na overleg tussen hem en mij zorgde er voor dat altijd alles in orde verliep , hij was de teambaas. Hoe hij het altijd voor elkaar kreeg dat alles elke week weer piekfijn klaar stond tegen zondags en dan ook nog een bedrijf runnen ( Pepa Montage ) toch stond de zijspan er altijd in spik en span bij!! Daarom wil ik dit nu ook zelf naar de buitenwereld brengen. In de MX1 zijn het allemaal teams met een teambaas en daar word niks over gezegd en over het PEPA team werd er heel wat af geroddeld. ( Waar niet trouwens ?) Maar ik weet uit de grond van mijn hart dat dit Pascal zijn passie is en dat zijn hart altijd voor een groot deel in de zijspansport en het Pepa Team zal blijven liggen .
Ik wil Pascal en Peggy dan ook heel erg bedanken voor de twee schitterende jaren dat ik van hun de gelegenheid heb gehad om mijn grote droom waar te maken en ik zelf heb kunnen ervaren een zijspan te besturen.
Vorig jaar in mijn allereerste seizoen als piloot zelf ben ik 3 geworden in het IMBA kampioenschap en 2 in het VMCF Belgische kampioenschap , Ik weet nog mijn eerste cross dat iedereen met mij lachte en zeiden ' wat komt jij hier doen' . Maar hoe meer het einde van het eerste seizoen naderde zaten de meesten al te blijten en zeiden wat kom jij hier nu doen, ga naar de GP's , dat waren wel diegene die mij in het begin uitlachten. Ik weet dankzij Pascal dat ik een grote droom heb kunnen waarmaken en dat ik twee schitterende jaren , seizoenen heb beleefd en dat ik voor altijd twee vrienden bij heb .
Pascal en Peggy nog eens bedankt voor alles!
Wat ik volgend jaar ga doen daar zijn er blijkbaar al die het weten maar eerlijk gezegd weet ik het zelf nog niet. Misschien kruip ik wel weer terug een jaartje in de bak als ik nog een aanbieding krijg want ik word nu echt wel nen ouwe he ! We zien wel. Alles is nog mogelijk.
Met Tobias gaat het ook steeds beter het is zeker nog niet oke maar hij is afgelopen zaterdag in Lille komen kijken toen ik met mijn solo ben gaan rijden en daarna is hij bij mij thuis komen eten...hij zag er goed uit en ik ben blij dat het weer stilletjes de goede kant op gaat...stap voor stap komt hij er wel weer. Normaal zou er in januari of februari een operatie uitgevoerd worden om al het ijzer uit zijn bekken te halen en dat zou dan nog een verbetering moeten brengen in Tobias zijn herstel want op het moment is er nog een spier die over het metaal wrijft en daardoor werkt zijn linkerbeen nog niet voor de volle 100 procent.
Greetz Svensson.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

Sven terug in het bakje!

29.09.2015

Afgelopen zondag waren velen verrast Sven weer terug in het bakje te zien. Na twee jaar de zijspan zelf bestuurd te hebben nam Sven de job van bakkenist weer ter hand en dat aan de zijde van zijn vroegere maatje Christian Corthouts. Zonder enige voorbereiding begaven de twee zich naar Reet . Tijdens de training voelden ze beiden dat het nog goed zat en dat ze zeker niet moesten gaan onderdoen. Ze zetten een tweede tijd op de klok die maar een fractie trager was dan de beste tijd.
1 Manche
Bij het vallen van het starthek gingen ze als 3e van start , in de tweede ronde moesten ze hun naaste achtervolgers laten passeren en kwamen ze op de 4 plaats terecht. Deze 4 plaats konden ze goed behouden . En werden dan ook als 4 afgevlagd.
2 Manche
Ook nu kwamen Christian en Sven als 3e de eerste bocht door . Na twee ronden wedstrijd maakten ze een stuurfoutje waardoor ze naar de 6 plaats werden verwezen. Daar bleven ze een tweetal ronden zitten en gingen ze opzoek naar het a achterwiel van Mans en verwezen hen naar de 5 plaats. Het volgende slachtoffer was Van Der Veken ook zij moesten hun plaats prijsgeven en zo kwamen Christiaan en Sven op de 4 plaats. Met nog drie ronden te gaan was het niet meer mogelijk om bij de drie koplopers te komen. Twee keer een 4e plaats bezorgde ook in het dag klassement de 4e plaats. Ze hadden zich beiden nog eens goed geamuseerd . Natuurlijk werd er druk gespeculeerd over dat Sven wel of niet terug in het bakje zou gaan plaats nemen volgend seizoen.... Christian wou graag rijden en zag in Sven zijn ideale bakkenist. Dus het was een wedstrijdje om Christian verder te helpen. Maar ja met Sven weet je maar nooit...Hihi.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Sven terug in het bakje!

29.09.2015

Afgelopen zondag waren velen verrast Sven weer terug in het bakje te zien. Na twee jaar de zijspan zelf bestuurd te hebben nam Sven de job van bakkenist weer ter hand en dat aan de zijde van zijn vroegere maatje Christian Corthouts. Zonder enige voorbereiding begaven de twee zich naar Reet . Tijdens de training voelden ze beiden dat het nog goed zat en dat ze zeker niet moesten gaan onderdoen. Ze zeiden een tweede tijd op de klok die maar een fractie trager was dan de beste tijd.
1 Manche
Bij het vallen van het starthek gingen ze als 3e van start , in de tweede ronde moesten ze hun naaste achtervolgers laten passeren en kwamen ze op de 4 plaats terecht. Deze 4 plaats konden ze goed behouden . En werden dan ook als 4 afgevlagd.
2 Manche
Ook nu kwamen Christian en Sven als 3e de eerste bocht door . Na twee ronden wedstrijd maakten ze een stuurfoutje waardoor ze naar de 6 plaats werden verwezen. Daar bleven ze een tweetal ronden zitten en gingen ze opzoek naar het a achterwiel van Mans en verwezen hen naar de 5 plaats. Het volgende slachtoffer was Van Der Veken ook zij moesten hun plaats prijsgeven en zo kwamen Christiaan en Sven op de 4 plaats. Met nog drie ronden te gaan was het niet meer mogelijk om bij de drie koplopers te komen. Twee keer een 4e plaats bezorgde ook in het dag klassement de 4e plaats. Ze hadden zich beiden nog eens goed geamuseerd . Natuurlijk werd er druk gespeculeerd over dat Sven wel of niet terug in het bakje zou gaan plaats nemen volgend seizoen.... Christian wou graag rijden en zag in Sven zijn ideale bakkenist. Dus het was een wedstrijdje om Christian verder te helpen. Maar ja met Sven weet je maar nooit...Hihi.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Steun Tobias!!!

18.09.2015

Tobias kwam 13 september zwaar ten val in het Nederlandse Meijel tijdens een IMBA wedstrijd. Na het ongeval werd hij overgebracht naar het ziekenhuis van Weert. Nadien werd hij overgebracht naar Maastricht waar hij ondertussen reeds 2 operaties achter de rug heeft. Wanneer Tobias stabiel genoeg is om gerepatrieerd te worden zal hij naar een ziekenhuis in Duitsland overgebracht worden. De zware kosten die deze repatriring met zich mee brengen zullen naar alle waarschijnlijkheid niet gedekt worden door de verzekering. Om Tobias en zijn familie een hart onder te riem te steken heb ik (Carine) besloten om iets te ondernemen waardoor we hopelijk de financile kosten voor een stuk kunnen opvangen. In overleg met zijn familie hebben wij een rekeningnummer geopend waar iedereen die Tobias een warm hart toedraagt een vrije storting kan doen. De rekeningnummer is geopend op naam van Vanessa zodat zij dit kan beheren terwijl Tobias nog in het ziekenhuis verblijft.

Groot of klein alle beetjes helpen!

Vele van jullie willen bij Tobias op bezoek komen of vragen wat jullie kunnen doen voor hem. Momenteel moet Tobias nog veel rusten en is bezoek niet van zelfsprekend. In de plaats van vele bloemen, pralines en fruit kunnen wij hem enorm helpen door met zijn allen een bijdrage te storten.

Vanessa Wendeler
IBAN: DE12 3845 2490 0100 1755 61
BIC: WELADED1WIE
ADRES: gewoon Duitsland aanklikken
MEDEDELING: STEUN TOBIAS

Wij rekenen op jullie!
Carine

Gepost door Chris   

For Sale Te Koop

07.09.2015


WSP - bouwjaar mei 2015 met of zonder motor voor meer info contacteer Pepateam 0474 26 81 94.


Gepost door Chris   

Een kaartje voor Tobias!

16.09.2015


Ik krijg van vele mensen prive berichten hoe het met Tobias nu gaat. Of ze een kaartje kunnen sturen of een bezoekje brengen. Het is onbegonnen werk om iedereen persoonlijk te antwoorden. We hebben ook nog andere dingen te regelen ivm verzekeringen en dergelijke. Daarom zullen we geregeld een update plaatsen over de toestand en het herstel en revalidatie van Tobias. Een bezoekje is voorlopig voor de naaste familie , Tobias moet nu vooral heel veel rusten. Later kan een bezoekje na contact zodat ook niet iedereen ineens op bezoek komt. Daar Tobias hoogst waarschijnlijk zodra het mogelijk is overgebracht word naar een ziekenhuis in Duitsland kan een kaartje gestuurd worden naar Vanessa zij zal ze dan aan Tobias bezorgen.

Vanessa Wendeler
Oder schassburgergasse 8
51674 Wiehl
Tav Tobias Lange

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Zware crash in Meijel!

14.09.2015

Zware crash voor Sven en Tobias tijdens IMBA finale in Meijel!

De laatste IMBA finalewedstrijd in het Nederlandse Meijel stond op het programma. Het zou tevens de laatste wedstrijd worden voor Sven en Tobias om het seizoen 2015 mee af te sluiten. De vrije training verliep heel goed en onze jongens hadden een fijn gevoel op de motor. Kort daarna volgde de tijdtraining en daar liep het mis. Sven zetten zich vooraan in het rennerspark zodat hij niet teveel rijders voor hun had om al in de eerste ronden proberen een goede tijd neer te zetten. Maar in de tweede ronde van de tijdtraining ging het fout bij de springschans bij de start. Sven en Tobias gaan voor de berg al dwars en worden zo over de berg gekatapulteerd. De twee eerst komende achtervolgende teams kunnen Tobias niet meer ontwijken en springen boven op hem. Sven die al rechtstond kan nog net n stap opzij doen en zo konden ze hem ontwijken. Tobias lag roerloos op de grond na enkele minuten was hij weer bij. De hulpdiensten brachten hem weg waar en er werd een gespecialiseerde ziekenwagen opgeroepen. Het duurde allemaal wel wat lang. Sven is even later ook naar het ziekenhuis van Weerd gereden waar ze de eerste vaststellingen deden. Later is Tobias overgebracht naar Maastricht waar hij vandaag geopereerd zou worden. De diagnose van Tobias zijn blessure zijn het bekken is op vier plaatsen gebroken , hij heeft twee gebroken ribben, van de onderrugwervels L1 en L5 zijn de topjes afgebroken en een gekneusde nier. Zodra er meer nieuws is van Tobias houden wij jullie op de hoogte. Er zijn gisteren de wildste verhalen rond gegaan ik zou willen vragen een beetje begrip te hebben voor zijn familie en vrienden en de betrokken personen.
Hier treft niemand geen schuld.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

11-09-2005 11-09-2015

11.09.2015


Vandaag is het precies 10 jaar geleden dat Sven voor het eerst Wereldkampioen werd en dat aan de zijde van Daniel Willemsen...Nadien volgde nog twee Wereldtitels maar die eerste blijft toch altijd wel iets speciaal.

 

 


Uit het archief van de Volkskrant
In de zijspancross kan Willemsen met elke passagier winnen
Danil Willemsen is een fenomeen in de motorsport. De Nederlandse coureur lijkt in het teamwerk van de zijspancross met elke passagier uit de voeten te kunnen....
Van onze verslaggever 12 september 2005, 00:00
De samenwerking met Verbrugge dateert al van 1997. Toen was de ervaren Belg de vervanger van broer Marcel Willemsen die bij een ongeluk in de Grote Prijs van Duitsland ernstig gewond was geraakt. Daarna kwam Verbrugge in de jaren 2000 en 2001 als vaste bakkenist in het team van Danil Willemsen. De eerste zijspanwereldtitel, met broer Marcel, was toen al binnen voorde oudste Willemsen. In 1999 behaalde het Lochemse tweetal, sinds 1981 samen actief in de motorsport, voor het eerst het wereldkampioenschap voor driewielers. Hun vertrouwde samenwerking verbrak bruusk toen in 2000 in Itali Marcel ernstig gewond raakte. Hij was enkele weken zelfs totaal verlamd nahet breken van een ruggenwervel en keerde later terug als coureur. Het werk van bakkenist kon hij niet meer aan. Danil Willemsen ging driftig door met Verbrugge. Gisteren herinnerde hij aan de twee jaren dat hun samenwerking niet meer dan de vice-wereldtitel opleverde. Het was reden om te breken voor het seizoen 2002.Na een rampjaar met een viertal passanten in de bak, sloot Willemsen in 2003 een verbond met een jonge Let, Kaspars Stupelis.


De coperatie Nederland-Letland bleek een gouden combinatie. Twee jaar op rij werd deconcurrentie verslagen. Voor 2005 moest Willemsen op zoek naar een nieuwe maat en hij koos voor Verbrugge. Hij had er meer vertrouwen in dan de rest van de motorsportwereld, die de Nederlander graag herinnerde aan de mindere momenten van samenwerking. Willemsen ('met een Belg is het makkelijker communiceren') wees liever op de zeventien jaar ervaring die Verbrugge had in te brengen. Gisteren had de Nederlands-Belgische combinatie al zijn routine nodig om in de GP van Frankrijk de wereldtitel binnen te halen. Willemsen en Verbrugge moesten na motorpech in de eerste manche de tweede heat minimaal op de zesde plaats eindigen om, n Grand Prix voor het eind van de WK-cyclus, de lauwerkrans binnen te halen. Zij slaagden net aan voor deze opgave.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

VMCF Finale kampioenschap Kersbeek

07.09.2015

Sven en Tobias behalen 2 plaats in het Belgisch Kampioenschap!


Hoi allen,
De laatste wedstrijd voor het VMCF Kampioenschap stond op de kalender daarvoor trokken wij naar Kersbeek , de kampioenen waren al gekend en Sven en Tobias waren zo goed als zeker van hun 2 plaats. Op zaterdag had het best flink geregend maar zondag was daar nog weinig van te merken tijdens de wedstrijd. De training verliep goed. 1 Manche
Sven en Tobias komen goed weg en duiken als 2 de bocht om in het wiel van "deJanssens". Een viertal ronden kunnen Sven en Tobias het tempo van Nick en Glenn bij houden maar moeten dan stilaan lossen op de koplopers. Ondertussen hebben ze ook een ruime voorsprong op de rijders op de 3 plaats opgebouwd en vormen deze geen bedreiging voor de 2 plaats. Sven en Tobias maken hun rondjes mooi af en worden op de 2 plaats afgevlagd.
2 Manche


Tijdens de start van de tweede manche komen Sven en Tobias de eerste meters goed weg maar dan gaat hun voorwiel de lucht in ook het bakwiel gaat van de grond af en zo scheuren Sven en Tobias meters over het startveld. Het publiek zie je allemaal wegspurten uit angst dat de zijspan zijn eigen weg richting publiek zou zoeken maar Sven En Tobias houden het recht en komen als 3 uit de start. Op De Beeck-Van Roy namen kopstart gevolgd door Nick en Glenn Janssens. Sven en Tobias staan hevig en gaan de eerste ronde al over de Janssens. Maar die blijven aan Sven zijn achterwiel kleven. De eerste drie ronden waren bloedstollend . In de derde ronde nemen ze terug revanche en verwijzen Sven en Tobias naar de 3e plaats maar Sven en Tobias jagen terug op de 2 plaats maar die is nu in handen van Op De Beeck-Van Roy , Sven en Tobias zetten de aanval al in na de afsprong en zetten hem mooi in de binnenbocht en nemen de tweede plaats terug in handen. De koplopers kunnen ze niet meer achterhalen maar toch rijden ze weer een mooie wedstrijd en worden ook nu als 2 afgevlagd.
In het dagklassement worden Sven en Tobias eveneens 2 en ook behalen ze de 2 plaats in het Belgische Kampioenschap in de VMCF rangen.
Tobias die de ganse week ziek was geweest had ondanks dat mooi werk geleverd.
Volgende week staan Sven en Tobias aan de start in de IMBA finalewedstrijd in het zanderige Meijel.
Supporters allen op post.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

VMCF te Huldenberg

03.09.2015


De voorlaatste proef voor het Belgisch Kampioenschap stond op het programma op het mooie natuurlijke parkoer van Huldenberg. Sven en Tobias staan tweede in de tussenstand en deze plaats willen ze dan ook behouden. Ze hadden er beiden zin in. De training verliep vlotjes. Sven en Tobias raken steeds meer op elkaar ingespeeld en ze voelen elkaar goed aan.
1 Manche
Sven en Tobias gaan als 4 van start , in de eerste ronde worden ze verrast door Coen die hen naar de 5 plaats verwijst. Vier ronden lang blijven ze op de 5 plaats hangen maar krijgen dan een kadootje van Coen en De Scheermaecker , De Scheermaecker valt stil en Coen rijd erachter op en Sven en Tobias gaan er mooi langs en boeken in n klap twee plaatsen winst. Als Sven en Tobias wat later De Scheermaecker op een ronde wil zetten blijft deze in de weg rijden een bocht of vier vijf blijft hij wringen ookal zit hij op een ronde. In de laatste ronde knalt Van Leeuw op een stil staande rijder en daardoor komen Sven en Tobias in de slotfase op de 2 plaats. Janssens winnen de eerste manche voor Sven en Tobias.


2 Manche
Bij het vallen van het starthek komen Sven en Tobias het eerst over de helling maar De Scheermaecker zet zich er nog voor beneden in de bocht. In de eerste ronde gaan ook Op De Beeck - Van Roy voorbij Sven en Tobias zitten op de 3 plaats met de hete adem van de Janssens in hun nek. De kersverse kampioenen nemen de 3 plaats over van Sven en Tobias.Ze weten terug door te stoten naar de 3 plaats door Op De Beeck voorbij te gaan. Tot in de voorlaatste ronden bemannen ze de 3 plaats. In de voorlaatste ronde krijgen Sven en Tobias een kadootje van De Scheermaecker die door koppelingsproblemen stil komt te staan , zo worden onze jongens oooook deze manche weer 2. Op het podium mogen ze ook de tweede plaats beklimmen. Volgende week rijden ze de laatste proef voor het VMCF Kampioenschap in Kersbeek.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Spannende BK wedstrijd te Attenhoven!

24.08.2015


Er stond een BK proef in het Limburgse Attenhoven op het programma. Sven en Tobias konden nu voor het eerst onder normale omstandigheden hun wedstrijd betwisten. Vorige week reden ze voor het eerst samen in het Duitse Ohlenberg maar daar lag de snelheid zeer laag door dat het circuit onder water stond. De training verliep goed, ze reden een tweede tijd.
1 Manche
Sven en Tobias reageren het snelst bij het vallen van het starthek maar net voor het ingaan van de eerste bocht komen De Scheermaecker Mans van buiten om voorbij. Van Leeuw Delveux profiteren mee van deze situatie. Sven en Tobias zitten bij de eerste doortocht op de 3 plaats. Een zestal ronden blijft deze situatie ongewijzigd maar dan ziet Sven zijn kans om een aanval in te zetten op Van Leeuw Delveux en houd het gashendel volledig open maar kan niet tijdig afdraaien en gaat rechtdoor de touwen in, ze zetten hun achtervolging in op de 5 plaats ze hebben hierdoor twee plaatsen verloren. Ook Janssens die hun start gemist hebben gaan hen voorbij. Toch weten Sven en Tobias nog twee plaatsen goed te maken eerst passeren ze Van Calster Vaes en in de voorlaatste ronde moet ook Van Leeuw- Delveux hun 3 plaats afstaan aan Sven en Tobias. Jammer van het foutje want er had meer in gezeten maar wie niet waagt niet wint.
2 Manche
Sven en Tobias komen als 3 de bocht uit . Na de eerste bocht kregen onze jongens links en rechts nog een stomp en kwamen ze bij de eerste doortocht als 6 door. Coen-Schinnertz waren de eerste waarbij Sven en Tobias in de aanval gingen. Een ronde later zijn de rollen weer omgedraaid . Maar dan is het weer de beurt aan Sven en Tobias om de 5 plaats in te nemen . Sven en Tobias weten ook de 4 plaats in te nemen , 5 ronden bleven ze op de 4 plaats hangen om dan door te stoten naar de 3 plaats door Op De Beeck Van Roy voorbij te springen. Dan gaan onze jongens op jacht naar de 2 plaats die in handen is van De Scheermaecker Mans Sven zet al aan op het lange stuk voor de jurybus , in de bocht komen ze zowat zij aan zij door , Sven en Tobias zetten zich schrap en springen De Scheermaecker Mans voorbij tot vreugde van de aanwezige supporters . Sven en Tobias nemen meteen het hazenpad maar de vogel voor de overwinning is gaan vliegen die lag in handen van Nick e Glenn Janssens die twee manches wonnen in Attenhoven. Met hun 3 en 2 plaats mogen Sven en Tobias het tweede podiumtrapje op. We kregen een mooie en spannende wedstrijd te zien , Sven en Tobias lieten samen een mooie wedstrijd zienAls deze twee gedreven mannen nog wat meer op elkaar in gewerkt zijn gaan we nog mooie dingen te zien krijgenJammer dat het seizoen op ze einde loopt. De sfeer zit goed en Sven is zeer tevreden over Tobias , zijn conditie zit goed , de snelheid zit goed, dus op naar de volgende volgende week in Huldenberg.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Wederoptreden van Sven in Ohlenberg!

18.08.2015

Na de pinkblessure van een drietal weken geleden had Sven er weer zin in om deel te nemen aan een wedstrijd . Daarvoor zakte hij af naar het Duitse Ohlenbergen voor de gelegenheid reed hij ook met de jonge Duitse bakkenist Tobias Lange. Ohlenberg is een smal maar mooi circuit met natuurlijke hoogtes en laagtes. Maar door de vele regenval was het circuit om getoverd tot een modderbad.
Een 18 duo"s waren aanwezig maar een 6 tal keerden al huiswaarts voordat de trainingen van start gingen waaronder ook drie Belgische teams. We hadden niet voor niets om en bij de 250 kilometer gereden dus werd er gereden door Sven en Tobias.
12 teams probeerden een tijd neer te zetten eerst was er 6 minuten vrije training waarna de tijdtraining van start ging. Sven en Tobias zetten de 3 tijd neer in de derde ronde maar het systeem werkte niet perfect Sven en Tobias reden zeker en vast nog een snellere ronden maar dat gaf de monitor niet meer waar er ontbraken ineens meerdere teams op het scherm. Maar met een 3 tijd waren ze zeer tevreden. Om kwart voor drie zou de eerste manche van start gaan maar dat was ondertussen al een uur uitgelopen?
1 Manche
12 teams begaven zich naar het starthek. Sven en Tobias gaan als 3 van start. In de tweede ronde komen Sven en Tobias op de tweede plaats doordat Knubben - Lange vast komen te zitten. Bij het opkomen van het startveld zet Sven de aanvalin op Goedlen - Itenen nemen bij het ingaan van de derde ronde de leiding over. Ronde na ronde liepen ze verder uit en namen geen risico's . Sven en Tobias bouwden een voorsprong op van 30 seconden. Tussen de reeksen in bleef de regen maar aan houden het parkoer kwam helemaal onderwater te staan maar het ging gewoon door met heel wat vertraging. Rond de klok van 19 uur was het dan eindelijk zover dar de tweede manche van start kon gaan.
2 Manche
Nog 5 teams boden zich aan ...Maar bij de verkenningsronde kwam er n al tot stilstand en kon zijn weg niet meer verder zetten. Sven en Tobias namen kopstart en reden de juiste sporen. Ze bouwden een mooie voorsprong op na twee ronden waren er nog maar twee zijspannen in wedstrijd. Met nog drie ronden voor de boeg werd de klok op nul gezet en kregen ze het bordje van de laatste ronde. Met n minuut en 40 seconden voorsprong sloten Sven en Tobias de tweede manche winnend af; ondanks het slechte weer werd het toch nog een geslaagde wedstrijd dag voor Sven en Tobias. Het gevoel zat goed tussen hen twee .

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Sven heeft zijn keuze gemaakt

17.08.2015


Een paar weken geleden reed Sven een wedstrijd met Dagwin Sabbe . Ze hadden nog geen vaste plannen met elkaar , Sven zag het wel ziitten om met Dagwin dit seizoen af te maken ; Dagwin genoot eerst van zijn vakantie en daarna zouden we wel zien. Maar bij Dagwin waren er toch nog twijfels. Hij liet Sven weten dat zijn vriendin het niet zag zitten ook omwille van de kinderen en dat ze toch liever had om voor een rijder te kiezen in de MCLB rangen. Sven wil ook zekerheid en een bakkenist voor 2015 mee af te maken. En niet de dag voor een wedstrijd te moeten horen dat hij niet komt. Sven reed gisteren met Tobias Lange een jonge Duitse bakkenist. Tobias wil het jaar graag met Sven afmaken en daarom heeft Sven de knoop doorgehakt en zal hij met Tobias Lange het seizoen afmaken. Zondag zullen zij samen aan de start staan in Attenhoven voor een BK proef.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Training te Genk

30.07.2015

Sven en Dagwin niet aan de start in Scherpenheuvel.

Ter voorbereiding op de proef in Scherpenheuvel trokken Sven en Dagwin afgelopen donderdag naar het circuit van Genk. Sven en Dagwin reden eerst een tiental minuutjes los, na een korte rustpauze zetten ze aan voor een eerste trainingssesie van 20 minuten en 2 ronden...Althans dat was de bedoeling. Sven en Dagwin reden snelle rondjes op het harde circuit van Genk. Het zag er perfect uit tot plots bij het uitkomen van de bocht het bakwiel in de wal kroop enkele meters verder hield de wal plots op en kantelen ze om. Sven zat klem tussen de harde ondergrond van het circuit en zijn stuur. Dagwin maakte ook contact met de harde ondergrond. Toen Sven zijn handschoen uit deed zag ik meteen dat het niet goed zat met Sven zijn pink. Die was helemaal opengespleten. Toen ik Dagwin vroeg of het met hem ging zei hij ja hoor wat schaafwonden denk ik. Maar ik zei hem dat is wel meer dan een schaafwond ... heel zijn crosstrui zat bij de elleboog onder het bloed. Ze reden op eigen houtje terug naar de bus waar we de opgelopen blessures van naderhand gingen bekijken. Sven had heel veel pijn...Ronny van amc Genk diende bij Sven de eerste zorgen toe , terwijl ik de wond van Dagwin bekeek en het rondom wat proper maakte. Nadien kreeg ook Dagwin de eerste zorgen toegediend door Ronny. De mensen waren zeer behulpzaam waarvoor onze dank. Sven reed meteen door naar zijn dokter die hem toch door verwees naar spoed omdat hij dacht dat het ook onderhuids gehecht moest worden. Het verhakelde vel werd wat recht geknipt en de pink werd gehecht, bij het maken van de foto"s zag men ook dat het bovenste kootje van de pink gebroken was. Sven werd niet onderhuids gehecht en heeft veel geluk gehad de zenuw lag bloot maar is niet geraakt. Dagwin was meteen naar het ziekenhuis van Genk gereden waar ze de vleeswonde in zijn elleboog gehecht hebben . Een zeer spijtig voorval. Onze jongens zijn genoodzaakt weerenkele weken langs de zijlijn toe te kijken. Maar daarna gaan onze jongens er weer tegenaan. Dagwin gaat eerst ook nog genieten van een wel verdiende vakantie . En daarna zullen ze weer samen achter het starthek staan. De proef in Scherpenheuvel als ook de IMBA proef in Duitsland moeten ze forfait geven.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

BK te Wachtebeke

20.07.2015


Na de opgelopen blessure drie weken geleden in Genk moest Sven op zoek naar een andere bakkenist en die bood zich zelf aan. En niet zomaar iemand... Dagwin Sabbe ,de man die net als Sven naast veel GP toppers had gestaan. Toen bekend werd dat Sven met Dagwin ging rijden werden er vele wenkbrauwen gefronst. Sven voelde na drie weken rust zich weer klaar om achter het starthek te gaan staan. Er stond een proef op het programma voor het Belgisch Kampioenschap die wou Sven dan toch graag proberen te rijden. Het was voor Sven en Dagwin hun vuurdoop te samen in Wachtebeke want tijd om van te voren met elkaar te gaan trainen was er niet geweest door Sven zijn schouderblessure.
Tijdens de training lag het circuit er nog vrij nat bij maar het gevoel tussen Sven en Dagwin zat goed. Ze konden hun gaan voorbereiden op hun eerste manche.
1 Manche
Bij het vallen van het starthek kwamen Sven en Dagwin als 6 de eerste bocht door. In de eerste ronde wisten ze al twee plaatsen goed te maken eerst werd Op De Beeck-Van Roy gepasseerd en wat meters verder waren Vaes -Martens aan de beurt. Ze zochten het achterwiel van Coen-Schinnertz in de tweede ronde wisten ze ook deze combinatie voorbij te gaan. Dan op jacht naar de volgende. Ook de Scheermaecker-Maas gingen ze vlot voorbij. Sven en Dagwin hadden het blijkbaar naar hun zin samen. Na drie ronden hadden ze de 2 plaats in handen. De broers Janssens waren te ver weg om nog in te halen . Sven en Dagwin maakten hun manche vlotjes af op de tweede plaats. Daar waren ze beiden zeer tevreden mee.
2 Manche
Ondertussen was het parkoer wel wat opgedroogd maar het lag er op vele plaatsen echt heel gemeen bij. Sven en Dagwin namen nu een iets betere start en doken als 4 de eerste bocht in. Op De Beeck-Van Roy werden meteen verwezen naar de 4 plaats en ook met De Scheermaecker-Maas hadden Sven en Dagwin geen moeite om ze voorbij te gaan. Al bij de eerste doortocht zaten ze op de tweede plaats. Nick en Glenn Janssens hadden na hun kopstart al meteen een gaatje weten te slaan. Sven en Dagwin werkten hun manche mooi af op de tweede plaats. Zo was een hun eerste wedstrijd samen een feit en werd deze bekroond met een mooie tweede podiumplaats.
Beiden waren ze zeer tevreden over hun eerste wedstrijd samen. Voor Sven was het na drie weken niet op de moto gereden te hebben na zijn blessure nog even niet voluit gaan. Ook de conditietraining stond door die blessure op een zeer laag pitje maar daar kan nu weer volop aan gewerkt worden. Ook voor Dagwin was het een zeer leuke ervaring om aan de zijde van zijn ' groot rivaal' te staan maar het was hem heel goed bevallen. De sfeer in het team zat goed zowel op de baan als naast de baan en meteen kwam ook het respect voor elkaar naar boven nu ze zo zij aan zij hebben gestaan.
Sven zijn commentaar na de wedstrijd was " ik heb lekker gereden met mijne grote dikke vriend ".
Sven is dan ook zeer tevreden over Dagwin .
Hij is alert en staat op de juiste moment op de juiste plaats.
En hij voelt wel dat dat een groot verschil is .
Samen gaan deze twee ouwe rotten nog vele mooie dingen laten zien.
De komende weken heeft Dagwin nog andere verplichtingen en ook de vakantie staat nog voor de deur . Maar daarna zullen jullie nog meerdere malen mooie dingen gaan zien van Sven en Dagwin. Ze zijn beiden erg gemotiveerd en het is mij wel duidelijk het zit goed tussen die twee zowel in als naast het circuit. We kijken dan ook al uit naar hun volgende wedstrijd samen.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Nieuwe bakkenist

09.07.2015

De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Een nieuwe bakkenist voor Sven.
Sven die opzoek was naar een nieuwe bakkenist heeft niet lang moeten zoeken er waren meerdere kandidaten beschikbaar die graag bij Sven in het bakje zouden staan. Zodra Sven zijn blessure weer in orde is , hopelijk tegen de volgende VMCF kampioenschapsproef in Wachtebeke komt Sven aan de start met niemand minder dan" zijn grote vriend " Dagwin Sabbe !!! Voorlopig rijden Sven en Dagwin n wedstrijd en als het rijden tussen hen beiden en het team klikt dan zullen zij ook verder het seizoen met elkaar afmaken. Dat ze samen voor vuurwerk zullen gaan zorgen is een feit, allebei zijn ze gedreven om het beste van zich zelf te geven in deze sport.

Veel succes jongens.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

GP te Genk

28.06.2015

WK Te Genk ...een weekend om vlug te vergeten!
Sven en Hantje stonden op de deelnemerslijst van onze Belgische Grand Prix in Genk. Hun doel was zich te kwalificeren hiervoor maar daarvoor moet alles mee zitten en onze jongens kregen weer de nodige portie tegenslagen.
Zaterdag
Op zaterdagochtend werd eerst de vrije training verreden onze jongens zaten in de B groep en zetten tijdens deze verkenning een 15 tijd op de klok. Wat later volgde de Pre -kwalificatie die bepaald hoe je je aan het starthek mag opstellen voor de kwalificatiemanche. Sven en Hantje zetten daarin een 9 tijd neer maar werden tien plaatsen terug gezet doordat Sven blijkbaar niet de regels had gevolgd bij een vlagsituatie met het rode kruis op. Sven was niet de enige , maar de GP rijders werden blijkbaar door de vingers gezien en mochten deze situatie wel negeren, de vlag stak al drie ronden uit de persoon in kwestie zat zelf gewoon aan de kant ik vind het dan toch meer aangewezen dat die persoon het circuit verlaat als er niets ernstig aan de hand is, Sven moest immers nog een tijd zetten en de klok tikte door, maar swat zo erg was dit nu ook weer niet want zo moest Sven geen plaats nemen aan de buitenkant van het starthek maar kon hij zich op de tweede rij nestelen achter een topper.
Sven en Hantje plaatsen zich op de tweede rij achter het starthek voor de kwalificatiereeks. Om op zondag te kunnen deelnemen aan de GP is het aangewezen dat ze bij de 12 besten zijn die zijn rechtstreeks geplaatst voor de GP. Sven en Hantje gaan als 15 van start elke ronde weten ze een winst te boeken zodat ze in de vierde ronde de 12 plaats in handen hebben , in deze vierde ronde valt voor hen Cermak weg en zitten Sven en Hantje op de 11 plaats...Sven is op dat moment niet bewust in welke positie ze vertoeven...ze komen verkeerd in een spoor en slaan na de bult over de kop. Weg rechtstreekse kwalificatie....ze komen nog als 14 binnen maar worden verwezen naar de last chance.
Heel jammer ...Had Sven geweten dat hij met de ronde ingaan op de 12 plaats had gezeten had hij zeker geen risico meer genomen en save de wedstrijd uit gereden.
De last chance laat nog zes teams doorgaan om deel te nemen aan de Grand Prix. Alle hoop was daarop gevestigd. De tijd ging op en af ...Sven en Hantje zetten aan en Hantje krijgt een steen op de arm Hantje roept auwwww en Sven dacht dat hij riep gassss...Dus Sven op het gas en Hantje had zich niet helemaal goed vast en ze sloegen dwars...nadien lukte het niet meer om hun tijd nog te verbeteren ...Een 9 tijd op de klok betekende einde verhaal voor de Grand Prix...Het zat allemaal heel kort op elkaar .
Maar niet getreurd ze konden op zondag nog deelnemen aan de supportrace.
Sven en Hantje zetten de tweede tijd op de klok. Ze kwamen binnen gereden in de mecanic zone en overlegden...Ze waren tevreden met de tweede tijd. Ze reden nog enkele rondjes voor de lijnen te verkennen .
Tijdens de eerste manche gingen Sven en Hantje als tweede van start de ganse reeks bleven ze onbedreigd in tweede positie. En kwamen als tweede onder de zwart wit geblokte vlag. Ook hier mochten weer 15 teams van naar de finale reeks.
Finale support clase
Sven en Hantje reageren goed bij het vallen van het starthek. Maar halverwege het startveld komt een rijder helemaal van de buitenkant en schept Sven zijn voorwiel op. Hantje word weg gekatapuleert en vliegt letterlijk verder over het startveld hij word ook meerdere malen aangereden. Ook Sven word er af gegooid maar de andere richting in. Beide blijven ze liggen maar dan komt Sven toch overeind...Hantje blijft heel stil liggen...De arts is meteen bij hem Sven neemt meteen zen arm vast en weet zelf al hoe laat het is ...Zijn schouder is er niet beter van gewiorden. Hantje word op de schep gelegd en word afgevoerd naar de rode kruis unit, Sven gaat op eigen houtje. De arts onderzoekt Sven en zegt dat de schouder uit de kom is hij duwd ze er weer in maar zo zegt de dokter' ze wandeld er weer uit' de dokter vreest voor een gescheurde pees. Yves Demeulemeester regelt voor Sven dat hij nog langs het ziekenhuis in Herentals kan diezelfde avond en ook Hantje gaat mee om zich te laten onderzoeken. Ze kregen beide een pijnstiller toegediend in Genk van de arts. In Herentals aangekomen worden er van beiden foto s gemaakt de diagnose voor Sven is dat het nog wel mee zou kunnen vallen en niet de pees is , de schouder is uit de kom geweest. hij moet op maandag terug komen voor een CT scan...Hantje 's foto's wezen uit dat hij twee zij ruggewervels had gebroken.
Een bewogen weekend om heel snel te vergeten.
Sven rijd de komende twee weken zeker niet dus de IMBA in Frankrijk moet hij aan zich voorbij laten gaan. Ook moet hij opzoek naar een andere bakkenist nu Hantje heeft besloten de handdoek in de riing te gooien. We houden u op de hoogte zodra er meer nieuws is over de blessure van Sven en eventuele nieuwe bakkenist.

Startcrash voor Sven en Hantje in Genk.
Update van de blessure...
Sven is vandaag op bezoek geweest bij dokter Toon Claes in Herentals waar ook een CT scan van de schouder is genomen zoals al ...eerder bekend is de schouder uit de kom geweest ...De schouder staat iets hoger dan in zijn normale stand ...Dokter Claes gaf Sven de raad om langs zijn osteopaat te gaan om de schouder goed te laten in tapen ....Hij mocht meteen langs komen en heeft de schouder nu terug ingepakt zodat hij in de juiste stand staat dit moet Sven zo drie dagen aanlaten ....Hoelang Sven buiten strijd is daar gaf dokter Claes geen exact antwoord op ....Sven kennende zei hij zou dat wel eens sneller kunnen gaan dan verwacht. Zondag geen IMBA voor Sven en Hantje en verder wachten we dus nog af.
Sven en Hantje zijn vandaag tijdens de wedstrijd in Genk er hard af gegaan tijdens de start van de finale reeks. Hantje bleef stil op de baan liggen en werd met de brancard afgevoerd Sven is op eigen houtje naar de rode kruis unit gestapt. Daar werd voor Sven meteen de diagnose gesteld dat het sleutelbeen uit de kom is geweest de dokter probeerde het terug te plaatsen maar het kwam er terug uit daardoor vreesde de dokter dat de pees zou afgescheurd zijn. Ze kregen beiden een pijnstiller toegediend en Sven 's vriendin Evija heeft hen zelf naar het ziekenhuis van Herentals gevoerd. Sven kreeg daar te horen dat het misschien nog zou meevallen en heeft morgen namiddag een afspraak voor een CT scan en een afspraak met dokter Toon Claes; daarna weten we meer over het verdere verloop van de blessure. Voor Hantje wezen de foto s uit dat hij twee zij ruggewervels heeft gebroken .Beiden hebben ze het ziekenhuis ondertussen weer verlaten ook al hadden ze Hantje graag een nachtje willen houden ter observatie.
We houden jullie op de hoogte

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

VMCF te Zemst

23.06.2015

BK Te Zemst
Er stond op de VMCF kalender een proef voor het Kampioenschap. Met 20 punten achterstand op de leiders trokken we dus richting Zemst De training verliep vlot.
1 e Manche
Bij het vallen van het starthek kwamen we in de eerste bocht niet goed ik hield compleet de binnenkant en we kwamen als derde de tweede bocht door. In de volgende bocht werden wij naar buiten geduwd en werden we naar de vierde plaats verwezen. In de twee daarop volgende ronden verliep alles vlot en reden we naar de koppositie en deze hebben we niet meer uit handen gegeven. De eerste manche sloten we winnend af.
2 Manche
De Janssens broers namen kopstart we volgden hen op de voet en beten ons vast in hun achterwiel. Maar we konden hen nergens voorbij geraken . In de twee laatste ronden maakten wij nog twee kleine foutjes waardoor we de aansluiting kwijt raakten . Maar het rijden was super en we kijken er al naar uit om over twee weken de GP kwalificatie in Genk op zaterdag tot een goed einde te brengen en hopelijk kunnen we ons kwalificeren en kunnen we zondag eens tussen de grote kanonnen hangen . Maar dat weten we pas zaterdag na de kwalificatie .
Na een weekje rust zouden we er klaar voor moeten zijn

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Chris   

Oldtimers te Kester

08.06.2015


Hoi allen,
Sven was uitgenodigd om deel te nemen aan de oldtimer zijspan wedstrijd in het kader van 50 jaar Kesterheide. Dit deed hij nog eens als bakkenist, in een linkse zijspan nogwel!! De piloot van deze oldtimer zijspan was Francis Peetroons.Aan de foto's te zien had Sven er wel zin in.

Greetz Svenson,Chris

Gepost door Chris   

IMBA te Genk

20.05.2015

Hoi allen,
IMBA in eigen landOp de Horenbergsdam in Genk!
Na de nulscare en een blessure van Sven in het Zwitserse Wohlen waren Sven en Hantje weer klaar om de strijd aan te gaan voor het Europees Kampioenschap. Op zaterdagavond vond in de feesttent de voorstelling van de deelnemende teams plaats zodat dat op zondagmiddag niet meer moest gebeuren in het overvolle programma. Tijdens de vrije training verkennen Sven en Hantje rustig het circuit en bekijken de juiste lijnen. Kort daarna volgt de tijdtraining in het begin weten Sven en Hantje de derde tijd neer te zetten naar gelang de training vordert worden ze naar de zevende plaats verwezen maar ze halen het onderste uit de kan en zetten een mooie vijfde tijd op de klok.
1 Manche
Bij het vallen van het starthek komen Sven en Hantje heel goed weg , ze nemen kopstart tot na de eerste bocht daar schieten Janssens en Janssens en van Keulen-van de Wiel er onderdoor doordat Sven en Hantje te ver naar buiten gaan. Ook van Duijnhoven-van der Putten profiteren van deze situatie. Sven en Hantje komen de eerste ronde door op de vierde plaats met achter hen een vijftal teams die elkaar geen duimbreed toegeven. Als van Keulen-van de Wiel door van Duijnhoven-van der Putten naar de derde plaats verwezen worden willen Sven en Hantje niets liever dan hen passeren. Sven en Hantje blijven aan hun wiel kleven maar van Keulen-van de Wiel geven geen krimp. Als Sven en Hantje dan toch een gaatje zien aan de binnenzijde zetten ze weer een aanval in maar ook nu is van Keulen-van de Wiel als eerste door de bocht. De Engelse combinatie Etheridge-Schott komen ronde na ronde naar voren in de voorlaatste ronde zit hij aan het wiel van Sven en Hantje en neemt hen te grazen. Het was een mooie eerste manche. Sven en Hantje komen als vijfde onder de zwart wit geblokte vlag. Even tijd om wat te rusten en klaar te stomen voor de tweede manche.
2 Manche
Het starthek valt maar meteen zien we dat het een mindere start zal wordenSven en Hantje zitten helemaal buitenom maar kunnen het nog redelijk redden en passeren op de negende plaats. Als we onze jongens aanmoedigen schud Sven steeds nee Wat is eraan de hand? Je ziet ook dat ze niet kunnen aanklampen bij de kopgroep voor henJammerZe moeten tevredenzijn met de negende plaats Krieg-Strauss komen nog tot op een seconde maar ze kunnen hen er achter houden. Wat de oorzaak was werd meteen duidelijk , Sven EN Hantje hadden al van in de tweede ronde geen rem meer de klauw was helemaal los gekomen Waarschijnlijk heeft er in de start iemand tegenaan gereden. Het is dus nog knap dat ze zonder voorrem de manche hebben uitgereden zeker op een circuit als Genk is dat niet evident. Alles werd weer in gereedheid gebracht voor de derde manche op het kleine uurtje tijd dat de mecanos hadden.
3 Manche
Spannend wat de laatste manche ons zou brengen. Het hek valt en Sven en Hantje nemen geen al te beste start zowat middenin het pak . Voor hen gebeurt er wat en daardoor worden ze ook opgehouden, in de derde bocht komen Sven en Hantje tot stilstand. Als voorlaatste gaan ze weer van startHet word een immense inhaalrace. De eerste doortocht komen ze door op de 26 plaats. Dat zijn toch al aardig wat plaatsjes winst. De daarop volgende ronde boeken ze 5 plaatsen winst en zitten ze op de 21 plaats , als ze zo door blijven gaan gaat er nog een mooi resultaat uit de bus komen. Sven en Hantje vliegen over het circuit en ronde na ronde weten ze hun plaats te verbeteren ze zetten een mooi resultaat neer en komen tot op een 10 plaats. Dat had niemand durven denken na zon start.
In de eindstand behaalden ze nog mooi de 5 plaats en haalden ze ook hun eerste IMBA punten binnen. De volgende IMBA wedstrijd is op 5 juli in Frankrijk.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VLM te Kasterlee

12.05.2015


Hoi allen,
Teleurstellend weekend tijdens thuiswedstrijd in Kasterlee!
Sven werd door de organisatie gevraagd om in zijn woonplaats Kasterlee deel te nemen. Het was een VLM wedstrijd en aangezien het nog niet zeker was dat VMCF wel of niet een wedstrijd voor zijspannen op de agenda had staan werd er voor alle zekerheid een aanvraag gedaan die goed gekeurd werd zodat Sven in eigen dorp kon starten. Tijdens deze wedstrijd deed Sven beroep op Dennis Van Den Bulck . Hantje had eerder al aangegeven dat hij dit weekend andere verplichtingen had en aangezien het geen belangrijke wedstrijd was was dat geen probleem. Tijdens de tijdtraining zetten Sven en Dennis dan ook vlotjes de snelste tijd op de klok. Ondanks het kleine rondje wisten ze bijna twee seconden sneller te zijn .
1 Manche
Sven en Dennis gaan als vierde van start. Maar ongeduldig als ze zijn nemen ze er zowat drie tegelijk te grazen maar koplopers Van Der Veken-Mans zijn het daar niet mee eens en gaan even terug voorbij. Maar het was maar van korte duur want Sven en Dennis zetten de aanval weer in en namen de leiding in handen. Vanaf dan word hun voorsprong ronde na ronde verder uitgebouwd . Met een ruime voorsprong winnen Sven en Dennis de eerste manche.
2 Manche
Bij het vallen van het starthek komen Sven en Dennis rond de vijfde plaats weg maar dan worden ze nog voor ze de bocht in gaan de lucht in gekatapuleerd . De rijders voor hen gooien zich voluit in de remmen alvorens ze de bocht in duiken en Sven houd het gas voluit open en daar vliegen ze. Sven en Dennis komen overeind en lopen naar hun span ze vertrekken als voorlaatste met een ruime achterstand . In de vierde ronde komen ze door op de achtste plaats . Dan is het even een gat dicht rijden alvorens ze naar de zevende plaats door stoten. Als ze weer kunnen aansluiten maken ze nog enkele plaatsen goed en komen Sven op een knappe vijfde plaats over de streep. Sven en Dennis lieten het publiek een mooie inhaalrace zien , jammer van de startcrash Sven en Dennis werden derde totaal met 41 puntjes ook de tweede man had 41 puntjes en de winnaars net 1 puntje meer.
Volgende week zal Sven weer aantreden met Hantje tijdens de IMBA wedstrijd in Genk .

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VMCF te Vollezele

06.05.2015

Hoi allen,
Sven ging na de crash in Zwitserland weer voor het eerst van start . De wond was mooi genezen en daar ondervond Sven geen hinder van. Het Pepateam zakte af naar het Pajottenland met name naar Vollezele. Het was een mooi overzichtelijk circuit . De training verliep vlot en Sven en Hantje voelden zich goed op de motor. De strijd om de kampioenschapspunten kon beginnen. De tegenstand was te verwachten van de Janssens broers.
1 Manche
Sven en Hantje gingen als derde van start in het wiel van Nick en Glenn Janssens die meteen de kop namen , Sven en Hantje klampten aan en wisten dat ze deze jonge snaken niet mochten laten gaan. Sven en Hantje gingen meteen in de aanval en namen meteen de leiding over maar Nick en Glenn Janssens losten niet. Het was een mooie wedstrijd vooraan tussen deze twee teams er werd fel gestreden. Na een viertal ronden zette Nick en Glenn een geslaagde aanval in op de afdaling naast de start. Nick zette zijn span nog nipt voor dat van Sven de bocht in . Een mooie en zuivere aanval. Sven en Hantje losten een beetje en zo reden de Janssens broers naar de overwinning . Sven en Hantje werden mooi tweede met een zeer ruime voorsprong op de derde mannen in wedstrijd.
2 Manche
Ondertussen waren er enkele regenbuien gevallen en daardoor was het circuit enig sinds veranderd . Sven en Hantje plaatsen zich helemaal aan de binnenkant , bij het vallen van het starthek reageert Sven supersnel en ze nemen kopstart met in hun achterwiel Nick en Glenn Janssens. Het ging vooraan hard tegen hard . Voor de toeschouwers was het een mooi staaltje spektakel. Ronde na ronde raasden deze twee teams over het circuit. Meermaals probeerde Janssens een aanval in te zetten. Halverwege de wedstrijd slaagden de Janssens broertjes in hun opzet en zo kwamen Sven en Hantje op de tweede plaats. Ze bleven elkaar partij geven even lieten Sven En Hantje een gaatje vallen maar naar het einde toe werd het nog erg spannend toen Sven en Hantje het wiel het wiel weer gevonden hadden van hun voorgangers. Sven en Hantje gingen zij aan zij door de laatste bochten met Nick en Glenn , het werd een close finish maar jammer voor Sven en Hantje ging deze mancheoverwinning ook naar de broers Janssens.
Volgend weekend zal Sven waarschijnlijk aantreden tijdens de VLM wedstrijd in zijn woonplaats Kasterlee.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

IMBA te Wholen

06.05.2015

De eerste IMBA van het seizoen stond op de agenda in het Zwitserse Wohlen. Sven en Hantje hadden er zin in. Ze waren er van bewust dat de derde plaats van 2014 niet makkelijk te evenaren zou zijn met al die sterke concurrentie die er was bij gekomen maar ze hadden besloten er voor te gaan en eruit te halen wat erin zit. De tijdtraing verliep goed en Sven en Hantje lieten een 6 tijd klokken. Daar waren ze tevreden mee.
1 Manche
Bij het vallen van het starthek komen Sven en Hantje goed weg en snijden ze de bocht aan in 5 positie. Maar dan loopt het gruwelijk fout. Hantje blijft vast te zitten aan een span dat net een halve motor naast hun zit. Daardoor word het zijspan zowat stuurloos. Als Sven aan wil zetten word hij rechtdoor gekatapuleerd en gaat er keihard af in het hekwerk. Even is hij het noorden kwijt en word hij afgevoerd door de toegesnelde hulpdiensten. Sven word afgevoerd met de ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Daar word een serieus bloedende hoofdwond geconstateerd . Naald en draad moet eraan te pas komen. Sven heeft geluk gehad want het was rakelings langs zijn oog. Hantje vergezelde zijn maatje naar het ziekenhuis. Grote teleurstelling was deze nare ervaring voor onze jongens Ze keerden me een zwaar gehavende Sven en 0 punten naar huis . Hopelijk hersteld alles snel zodat ze weer voluit kunnen vlammen.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VLM te Meeuwen

09.04.2015


Hoi allen,
De wedstrijd van VMCF was afgelast dus trokken onze jongens naar het Limburgse Meeuwen waar ze deelnamen aan de tweedaagse Paastrofee bij VLM. Ook daar was het nat maar wel berijdbaar. Tijdens de training op zondag zetten Sven En Hantje de tweede tijd neer met een half secondje achter Nick en Glenn Janssens. De overige achtervolgers zaten op meer dan zes seconden.
Zondag 1 Manche
Sven en Hantje gaan als 4 van start met hun grootste concurrenten in de race net voor hen. Sven en Hantje gaan meteen in de aanval en weten in de eerste ronde de 3 plaats te bemachtigen. In de tweede ronde is het de beurt aan Van Der Veken- Mans die Sven en Hantje voorbij moeten laten gaan . Enmaal in tweede stelling word hun honger nog groter en nemen ze in de derde ronde de leiding over van Goeyvaerts-Hereygers. Sven en Hantje slaan meteen een gaatje van 4 seconden. De gebroeders Janssens komen op de 3 plaats maar Sven en Hantje bouwen hun voorsprong steeds verder uit in twee ronden tijd hebben ze een voorsprong opgebouwd tot 10 seconden op de tweede mannen in wedstrijd de broers Janssens. In de laatste ronden laat Sven het tempo wat zakken en neemt geen risico s met het inhalen van gedubbeld rijders. Ze winnen met 6 seconden voorsprong vlot de eerste manche voor Janssens.
Zondag 2 Manche
Sven en Hantje nemen geen goede start om en bij de 7 plaats scheuren ze door de eerste bocht, maar ze weten meteen een drietal plaatsen goed te maken zodat ze bij de eerste doortocht op de 4 plaats zitten. Bij het ingaan van de tweede ronde weten Sven en Hantje Goossens- Gorris hun 3 plaats in te nemen. Janssens ziet Sven en Hantje dichter komen en waagt zijn kans om de leiding over te nemen . Maar Goeyvaerts-Hereygers krijgen ook meteen met onze mannen af te rekenen en Sven en Hantje nemen de 2 plaats in. Van dan af is de jacht open. Sven en Hantje komen steeds dichter op het achterwiel van Nick en Glenn Janssens. Met nog een ronde te gaan zetten Sven en Hantje de aanval in op de koplopers. Tot vreugde van de supporters komen Sven en Hantje aan de leiding en winnen zij ook de 2 manche van de Paastrofee.

Maandag 1 Manche
Bij het vallen van het starthek zijn het Goeyvaerts-Hereygers die hun neus als eerste de bocht in steken maar het zijn Nick en Glenn Janssens die meteen in de aanval gaan en er als kopmannen vandoor gaan. Ze proberen ook meteen een kloof te slaan. Sven en Hantje die als 4 gestart zijn maken de eerste ronde ook n plaats goed maar Sven heeft problemen met zijn bril en ziet bijna niets. Het is dus nood zakkelijk dat hij deze afzet. Maar alvorens hij dat doet en de volle laag krijgt zetten Sven en Hantje eerst de aanval in op Van Der Veken- Mans. De koplopers bouwen hun voorsprong steeds verder uit. Voor Sven is het moeilijk rijden zonder bril en bij het inhalen van de gedubbelde of vastgereden spannen krijgt hij de volle laag. Nick en Glenn Janssens winnen deze manche voor Sven en Hantje dat beloofd voor de slotmanche.
Maandag 2 Manche
De laatste en beslissende manche beloofde spannend te worden deze zou immers de doorslag geven wie de Paastrofee won. Janssens was gebrand om voor SVEN EN Hantje weg te zijn en daar slaagden ze in volle glorie in ze namen kopstart en Sven en Hantje stranden net voor het starthek , de motor was stil gevallen en eer ze hem aan de praat hadden waren de koplopers al bijna een halve ronde verder. Voor Sven en Hantje leek alles verloren om de Paastrofee nog te winnen. Ze moesten aan een immense inhaalrace beginnen maar wat die twee die eerste ronde al uit hun mouw wisten te schudden was onvoorstelbaar. Bij de jurywagen kwamen ze na n ronde al door op de 7 plaats. Ze gingen als een speer over het zware circuit. Janssens had geen last van stress want hij zal wellicht door hebben gekregen dat Sven en Hantje hun start hadden gemist. Maar Sven en Hantje waren nog niet tevreden en ronde na ronde maakten ze plaatsen goed. Als Sven en Hantje in 3 positie zaten moestenze een heel gat dicht rijden op Goeyvaerts Hereygers . Ronde na ronde kwamen Sven en Hantje steeds 6 seconden dichter . De toeschouwers hadden allen oog voor het blauw witte duo die in sneltreinvaart over het circuit scheurden. Als Sven het achterwiel te pakken heeft van de 2 in wedstrijd zet hij een aanval in op de 2 plaats maar Goeyvaerts doet de deur dicht. Sven dacht dat hij nog een ronde de tijd had om nog een keer aan te zetten maar de finishvlag viel. Sven en Hantje moesten tevreden zijn met hun 3 plaats. Sven maakte zonde van zijn gemiste start maar ondanks alles hadden ze een schitterende wedstrijd gereden vooral Hantje genoot van de achtervolging . En het publiek stond op de toppen van hun tenen. Wat Sven en Hantje deze slotmanche laten zien hebben was een staaltje van pure klasse. De Paastrofee was jammer genoeg niet voor Sven en Hantje maar ze waren wel de smaakmakers van de dag. De overwinning ging naar Nick en Glenn Janssens op de 2 plaats Sven en Hantje en op 3 Goeyvaerts Hereygers.
Volgende week staat normaal een training op het programma als voorbereiding op de eerste IMBA van het seizoen een week later in het Zwitserse Wohlen.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VMCF te Genk

27.03.2015


Hoi allen,
In het Limburgse Genk stond de eerste proef voor het VMCF kampioenschap op het programma. Tijdens de training boden zich 19 teams aan. De snelste rondjes werden neergezet door het jeugdige team de broertjes Janssens, de kampioenen van 2014 Corthouts-Van den Bulck en door Sven en Hantje.
1 Manche
Sven en Hantje gaan als allerlaatste van start. Dat beloofd. Sven kennende gaat hij niet afwachten maar meteen in de aanval. Meerdere plaatsen weten ze goed te maken de eerste ronde en zo komen ze door op de 9 plaats. In de tweede ronde weten ze weer twee plaatsen goed te maken door eerst Coen-Schinnertz voorbij te gaan en in dezelfde ronde ook Descheermaeker Vaes te grazen te nemen. Maar met die 7 plaats zijn onze jongens nog niet te vreden . Strijdlustig als ze zijn stoten ze in de derde ronde door naar de zesde plaats. Het is mooi om te zien hoe Sven en Hantje zich naar voren weten te werken. Zo zitten ze half weg de wedstrijd op de 4 plaats. De top drie in binnen handbereik ze rijden het gat dicht op Op De Beeck-Van Roy maar die geven zich niet meteen gewonnen. Sven en Hantje zetten een aanval in even lijkt het erop dat ze de 3 plaats in handen hebben maar Op De Beeck Van Roy slaan terug en behouden hun 3 plaats nog even. Ondertussen verdwijnen Corthouts-Van den Bulck uit de wedstrijd . Zo zitten Sven en Hantje als nog in 3 positie. Met nog twee ronden te gaan zijn het Sven en Hantje die de tweede plaats bemannen. Daar zullen onze jongens tevreden mee moeten zijn want de koplopers Janssens hebben een ruime voorsprong.
Na een inhaalrace van de laatste (19 ) plaats zijn Sven en Hantje meer dan tevreden met hun behaalde resultaat deze eerste manche.
2 Manche
De tweede manche gingen Sven en Hantje veel beter van start . Ze komen als 4 door de bocht heen. Ze weten de eerste ronde al door te stoten naar de 3 plaats. Op de 2 plaats bevinden zich Op De Beeck-Van Roy , Sven en Hantje gaan meteen in de aanval op de 2 plaats zodat ze niet al teveel tijd gaan verliezen. De koplopers Janssens zitten een 4 tal seconden voor dus alles lijkt nog mogelijk. Maar de twee daarop volgende ronden maken Sven en Hantje enkele kleine schoonheidsfoutjes maar daarvoor moeten ze belangrijke seconden inleveren en zo word het gat op de koplopers steeds groter. Ze nemen het zekere voor het onzekere en werken hun wedstrijd op een safe tempo af en zo halen ze ook deze manche de 2 plaats binnen. Tevredenheid in het PepaTeam Met hun twee manches een behaalde 2 plaats was de 2 plaats in de eindstand ook voor Sven en Hantje weg gelegd.
Aanstaande zondag zakt het PepaTeam weer af naar Genk waar Sven en Hantje deelnemen aan het BK van de BMB waar de wereldtop aan de start zal staan.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VLM te Westerlo

18.03.2015


Hoi allen,
Bij de VMCF stonden geen zijspannen op het programma en daardoor zakten wij af naar de VLM te Westerlo. Tijdens de training hadden Sven en Hantje even de snelste tijd maar Goossens-Gorris gingen net een fractie sneller en zetten 02:25.857 op de klok terwijl Sven En Hantje een tijd neerzetten van 02:25.895 . Maar ze waren zeer zeker tevreden,
1 Manche
Sven en Hantje rijden een spannende eerste manche. Bij de eerste doortocht zitten ze op de tweede plaats. Kopstarters Goossens-Gorris leiden nog steeds de wedstrijd en geven deze positie ook niet meteen uit handen. Sven en Hantje weten hun tempo er goed in te houden en met de conditie hebben onze jongens weinig problemen. Ze jagen dan ook op de koppositie en zijn dan ook van plan deze over te nemen. Sven houd het gashendel vol open en zet de aanval in op Goossens -Gorris. Met nog twee ronden te gaan zijn Sven en Hantje de nieuwe leiders in de wedstrijd. Ze bouwen hun voorsprong verder uit en weten onbedreigd de eerste manche winnend af te sluiten.
2 Manche

Even wat stress voor de tweede manche. Sven komt aangelopen bij het geslotenpark om te vragen of ze even konden wachten om te starten met de tweede manche maar dat was niet mogelijk. Toen Sven en Hantje zich naar het geslotenpark begaven merkte Sven "s vriendin Evija dat de baar van het zijspan was af gebroken , meteen reed Sven terug naar de wagen waar monteur Pascal meteen alles in het werk zette zodat onze jongens toch konden starten. De laspost werd boven gehaald en in een mum van tijd konden onze jongens zich net op tijd naar het starthekbegeven. Dat er wat spanning mee gemoeid was was wel aan hun start te merken. Helemaal langs de binnenkant kwamen Sven en Hantje in volle vaart aangescheurd. Bij de eerste doortocht lieten ze al de vierde plaats op tekenen. Ze hadden al meerdere plaatsen goed weten te maken in deze eerste ronden, Het leek of ze even een adempauze namen en bleven een drietal ronden op de vierde plaats toen gingen ze weer op jacht naar hun voorgangers. Ze moesten er n voor n aan geloven. Als ze het achterwiel van de kopmannen Goevaerts- Herygers hebben gevonden duurt het niet lang of Sven zet een geslaagde aanval in op de koppositie. Met nog twee ronden te gaan kunnen ook nu Sven en Hantje zich de nieuwe wedstrijdleiders noemen. Ze maakten vlotjes hun wedstrijd af en lieten ook de tweede manche de eerste plaats op tekenen.
Met een dubbele reekszege waren onze jongens dan ook zeer tevreden. Sven en Hantje willen dan ook een woordje van dank richten aan hun monteur Pascal voor zijn toverwerk met de laspost zodat ze nipt maar toch nog tijdig aan de start verschenen.
Zondag hebben zij hun eerste proef voor het VMCF kampioenschap in Genk;

Greetz Svenson,Carine

ONK te Oss

11.03.2015


De tweede wedstrijd voor het ONK werd verreden in het Nederlandse Oss.Hantje had de toestemming gekregen om weer te rijden maar hij voelde nog de pijn. Sven die vorige week ook even het noorden was kwijt geweest was weer helemaal de oude.
Tijdens de training zetten Sven en Hantje de 22e tijd neer.Ze waren tevreden.
1 Manche
Sven en Hantje namen plaats op de tweede startrij aan de buitenzijde. Bij het vallen van het starthek geraken ze niet goed weg het stopt wat af aan de buitenkant en Sven en Hantje draaien als voorlaatste de bocht in.Net voor ze de eerste ronde het startveld willen opkomen zitten ze vast in het zware zand net voor de schans om het startveld op te komen ...ze verliezen hierdoor weer 7 plaatsen en worden genoteerd op de 24e plaats.Het word weer in halen op het zware circuit na twee ronden weten ze een plaats goed te maken.Drie ronden blijven ze op de 23e plaats hangen en weten dan door te stoten naar de 22e plaats. Sven en Hantje jagen op hun voorgangers en nemen twee van hun voorgangers te grazen. Naar het einde toe begint het beter en beter te gaan en ook de volgende ronde maken ze twee plaatsen goed. Met nog twee ronden te gaan laten ze de 17e plaats optekenen maar in de laatste ronde moeten ze terug een plaatsje prijs geven en worden ze afgevlagd op de 18e plaats.
2 Manche
De tweede manche werd ingekort wegens tijd gebrek. De tweede manche gaan Sven en Hantje beter van start . De eerste doortocht op de Witte Ruysheuvel komen ze als 14e door de situatie blijft twee ronden ongewijzigd dan moeten Sven en Hantje drie plaatsen prijsgeven en komen door op de 17 plaats. Maar ze zetten door en weten terug twee plaatsen goed te maken. Dan is er weer eenterug val naar de 16e plaats . Een ronde later weer een plaats wint voor Sven en Hantje.Closhe - Verhaegen volgen en weten Sven zelfs even te verassen om hen te passeren maar Sven gaatweer in de aanval. Sven en Hantje bezegelen de tweede manche met een 15e plaats.In het dagtotaal worden ze 15e. En zijn daar zeker tevreden mee.

Aanstaande zondag rijden er geen zijspannen bij VMCF het is nog even overleggen waar er gereden zal worden.
Update, zondag rijden we in Westerlo de VLM wedstrijd.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

ONK Lochem

03.03.2015


De eerste wedstrijd van het seizoen stond op het programma en het werd meteen een pittige. De eerste wedstrijd voor het ONK , Sven en Hantje kregen meteen twee manches van 25 minuten en 2 ronden op het programma .( Althans dat was de bedoeling)
De training verliep goed , het gevoel zat goed en met een 17e tijd op de klok konden Sven en Hantje zich voorbereiden op hun eerste manche.
1 Manche
Door de straftijd die Bax, Daniel en Marcel Willemsen kregen ivm het geluid mocht Sven zich als 14e naar het starthek begeven maar of dat nu gunstiger was dan de tweede rij? Zeker niet want zo moesten onze jongens aan de buitenkant plaatsnemen. Bij het vallen van het starthek loopt het al meteen fout na enkele meters komt een rijder die enkele plaatsen links van Sven stond hun kant op en rijd Sven s stuur uit zijn handen . Het loopt gruwelijk fout . Sven en Hantje worden weg gekatapuleert . Sven blijf roerloos liggen op het startveld . Ik loop zo snel mogelijk naar hen toe ...Hantje staat op Sven te roepen maar Sven reageert niet ik ga naast Sven zitten en begin tegen hem te praten als ik hem hoor mompelen ben ik gerust ondertussen passeren de koplopers voor hun eerste ronde en ondertussen zijn ook de mensen van de EHBO post aangekomen . Sven probeert eerst op de knieen recht te komen als hij recht staat wil hij weer verder maar dat is niet verstandig op dat moment ook de koppelingshendel is afgebroken. Einde verhaal dus voor de eerste manche.
Sven en Hantje balen want ze hadden hun eerste manche ONK wel anders verwacht. Sven heeft wat last van de lies maar verder is hij een taaie rakker.
2 Manche
Gelukkig konden Sven en Hantje deelnemen aan de tweede manche. Sven's reactie aan het hek was supersnel en hij zette dan ook het gas vol open zodat hij in de top 5 de eerste bocht in dook . Op de eerste springschans ging het al fout voor enkele teams en op de volgende springschans liep het fout voor Sven en Hantje. Dit maal was het Hantje die in de klappen deelde. Toch wilden ze weer verder ondertussen waren de koplopers hen gepasseerd op een ronde achterstand begonnen ze dan ook aan de wedstrijd bij hun eerste doortocht zitten ze op de 22e plaats dat blijft zo drie ronden hetzelfde en dan schuiven ze door naar de 21e plaats ...Het rijden gaat zeker niet slecht ondanks dat Hantje de pijn moet verbijten. Ze weten nog enkele plaatsen goed te maken en finishen op de 18e plaats. Het tempo zat goed en ook de conditie liet het niet afweten. Hantje had veel pijn en heeft dan ook achteraf foto s laten maken waarop de zien was dat er scheurtjes in 3 zijwervels zaten.
Hopelijk zijn onze jongens weer fit voor aanstaande zondag want dan staat er weer een ONK op de agenda in Oss

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

Training hervat

25.02.2015

Sinds vorige week hebben wij de motortraining weer hervat. Afgelopen weekend reden wij op zaterdag in Lommel . Zondag zakten wij af naar het Duitse Grevenbroich het was een zeer toffe training , Rien Willems zorgde voor enkele mooie foto's. Ook staan er enkele foto's van Luc Driesen te Lille in een album.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

Eeuwig jong

25.02.2015


Drievoudig wereldkampioen Sven Verbrugge (47) nog altijd actief in de IMBA
Hij zou niet misstaan in een verhaal van Asterix en Obelix, Sven Verbrugge. De Kasterleenaar is - net als de Gallische striphelden - beresterk, onbevreesd en onverslijtbaar. Alsof de bakkenist - zoals Obelix - bij zijn geboorte in een ketel met toverdrank is gevallen. Met die magische krachten veroverde 'Sidecarix' drie wereldtitels. Alle drie aan de zijde van Danil Willemsen, waar hij een jarenlange haat-liefdeverhouding mee onderhield. Verbrugge heeft intussen al 47 jaar op de teller staan. Maar van een crosspensioen wil hij niet weten. Verbrugge lijkt wel eeuwig jong en start dit jaar - als rijder weliswaar - nog in het IMBA-kampioenschap.

We hebben op de laatste dag van 2014 afgesproken in Kasterlee, ten huize Verbrugge. De drievoudige wereldkampioen heeft zijn schoonouders uit Letland op bezoek. Zij zitten gezellig te keuvelen rond de keukentafel. "Kom we zetten ons rustig in de sofa", stelt Sven voor. Het begin van een twee uur durend interview. Een interview waarin hij recht voor de raap is. Klinkt het niet dan botst het maar. Lees het volledige interview in The Art of Motocross editie 13.
Wilt u graag een abonnement op dit prachtige blad klik dan op volgende link  The Art Of Motorcross

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

Overlijden Freddy Goovaerts

29.01.2015

Gisteren bereikte mij het indroeve nieuws dat Freddy Goovaerts overleden is. Freddy was de vader van Gnther Goovaerts, de zijspanpiloot met wie ik de eerste grote successen en overwinningen mocht boeken in het GP - circuit. Freddy was daarbij steeds aanwezig, de stille kracht in het team. Altijd de rust zelfe, altijd opnieuw "zijn team" vertrouwend en kansen gevend.
De familiale sfeer die er steeds heerste in het team Goovaerts, de goede zorgen van "mama" Godelieve en "papa" Freddy, zijn voor mij de omgeving geweest waarin mij de kans gegeven werd te groeien als bakkenist, en waarin de grondslag werd gelegd van mijn latere successen en wereldtitels.
In het amateurcircuit was Freddy zelf een niet onverdienstelijk zijspanpiloot, die echter de machine aan de kant zette om zich in te zetten voor de begeleiding van zijn getalenteerde zoon Gnther. Heel het rennerspark kende vader Goovaerts, links een Ricardje drinkend, en rechts een pilsje, vijanden had hij niet, enkel vrienden.
De laatste jaren zagen we hem niet veel meer op de omlopen, zijn ziekte eiste toen reeds een zware tol.
Voor mij persoonlijk is dit een zware klap, maar heel de zijspanwereld is in rouw, want ze heeft, veel te vroeg, n van haar vaders verloren.

   


Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

Conditietraining

03.01.2015

De conditietrainingen gaan weer van start op dinsdag 6 januari.
Waar ? ... in Lichtaart.
Hoelaat ? ... van 19.30 u tot 21.30 u
Wil u ook fit voor de dag komen en een goede conditie opbouwen kom dan met ons mee trainen iedere dinsdagavond. Deze krachttraining is voor iedereen zowel mannen als vrouwen en of je nu wel of niet aan sport doet maakt niets uit. Als je uw conditie wil verbeteren ben je bij Sven op het juiste adres. Het is ook niet zo dat deze trainingen alleen maar voor motorcrossers is weggelegd. Wat houd de training in?
- Eerste 30 minuten gaan we buiten lopen indien het weer te slecht is blijven we binnen. - Daarna volgt 1.30 u krachttraining daarvoor worden geen gewichten gebruikt maar werken we vooral met ons eigen lichaam of met een partner. Intresse ?... een mailtje sturen naar sven.verbrugge@gmail.com

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

Nieuwe bakkenist in 2015

01.12.2014


Met drie ogen zie je meer dan met twee.
Het Pepateam moest voor het seizoen 2015 opzoek gaan naar een nieuwe bakkenist. Sven had wel enige voorkeur nadat hij deze jonge toffe kerel tijdens de laatste kampioenschapsproef in zijn bakje had gehad. Een jonge kerel met lef en nog veel potencieel. Dat is wat Sven nodig heeft want ook hij is nog steeds aan het groeien. Vandaag zijn ze dan rond tafel gaan zitten samen met hoofdsponsors Peggy en Pascal van het Pepateam en zijn ze allen tot een akkoord gekomen voor het nieuwe seizoen. Sven zal in 2015 wederom kunnen rekenen op de steun van het Pepateam met aan zijn zijde de kersverse kampioen uit Lierop Hantje van Hal. Hun leuze is " met drie ogen zie je meer dan met twee". Sven en Hantje zullen aantreden in de IMBA wedstrijden. We wensen dit Belgisch-Nederlands team heel veel succes.
En fun verzekerd.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

Voorlopige IMBA Kalender 2015

09.11.2014

15/03/'15 Meijel Nederland
19/04/'15 Wohlen Zwitserland
17/05/'15 Genk Belgi
05/07/'15 St Meme le tenu Frankrijk
09/08/'15 Lower Drayton Groot-Brittani
Hopelijk komen er nog enkele wedstrijden bij maar het was te verwachten dat Duitsland niet op de agenda zou staan .
Wat wel mooi is is het feit dat als Belgische wedstrijd Genk op het programma staat een prachtig zijspan circuit .

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VLM te Ravels

22.10.2014


Op de kalender stond een wedstrijd in Ravels. Door de organisatie werden aparte klasse's toegevoegd aan het programma. Zoals een zijspanklasse met vrouwelijke bakkenist of een zijspansoloklasse waarin men zonder bakkenist reed. Dat dit voor grappige taferelen zou zorgen was een feit. Sven zou aan de start komen met Britt van Vugt maar Britt moest helaas forfait geven door een groot examen dat ze voor de boeg had. Sven trok dan maar zonder bakkeniste naar Ravels en op het laatste moment werd er nog beslist dat Sven de tweede manche zijspansoloklasse zou rijden. Hij kreeg van Jason Van Daele de gelegenheid om een kwartiertje voor aanvang van de tweede manche deel te nemen. Sven die zijn crosskledij in de auto had liggen twijfelde geen moment. Het zorgde wel voor spanning en grappige toestanden.
Sven kwam de eerste bocht al goed door en al vlug had hij de leiding in handen maar Sven kennende was hij weer veel te hevig en reed zich vast in een wal. Na wat trek en sleur werk kon hij zijn weg weer vervolgen. Inhalen was de boodschap en al vlug zat Sven alweer op de derde plaats. Maar daar was onze Svenson nog niet tevreden mee hij kwam steeds dichter op zijn twee voorgangers en bij het startveld opkomen draaide Sven zijn gashendel helemaal open en nam de koppositie over tot groot jolijt van de toeschouwers. De strijd kon beginnen want ex GP rijder Joris Hendrickx gaf zich ook niet graag gewonnen. Sven maakte een klein foutje en kwam wat dicht in aanraking met de touwen zo kreeg Joris de kans Sven weer voorbij te gaan. Sven zette nog een aanval in maar hield zich toch wat in kwestie van niet beiden het decor in te gaan zo werd Sven knap tweede in het wiel van Joris Hendrickx.
De tweede manche zijspanmekaniekers heeft Sven ook nog aan de zijde gestaan van Marvin Van Daele. Het was voor Sven weer wennen na een jaar zelf te rijden en hij wil voorlopig toch niet terug ruilen om in het bakje gaan te staan , hij houd voorlopig het stuur zelf nog in handen. Het werd toch nog een leuke ontspannen middag in Ravels.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VMCF te Zemst

08.10.2014

Finale Belgisch kampioenschap

Twee weken geleden werd de laatste wedstrijd van het BK voor de zijspannen afgelast. De organisatie deed alle moeite om deze wedstrijd toch nog te laten doorgaan. Zodat de zijspannen toch ook hun laatste proef konden verrijden. Het was nog zeer spannend Van Leeuw, Corthouts en Verbrugge konden de titel nog binnen halen, maar voor Van Leeuw besliste een eerder opgelopen blessure er anders over en kon hij zijn leidersplaats niet verdedigen. De beslissing moest dan vallen tussen Corthouts en Sven. Het zou geen gemakkelijke opgave worden want passeren was hier niet zo evident. Ook voor deze laatste proef moest Sven op zoek naar een vervangend bakkenist die vond hij in de sympathieke Noorderbuur Hantje van Hal die van Lierop was afgereisd naar Zemst om Sven bij te staan in het bakje.
Tijdens de training lag het parkoer er niet goed bij maar Sven en Hantje voelden wel aan dat het rijden goed zat.
1 Manche
Sven en Hantje duiken als tweede de eerste bocht in ze zitten in het wiel van Corthouts-van den Bulck. Twee bochtjes verder rijd Sven zich vast. Mogal- Van Schil kunnen er niet langs en rijden in op Sven. Iedereen was al gepasseerd als Sven en Hantje uit de modderbrij verlost waren. Ze hadden vlug de aansluiting weer te pakken maar Corthouts-van den Bulck waren gaan vliegen. Na drie ronde zaten Sven en Hantje op de zesde plaats. Een ronde later lieten zede vierde plaats noteren. Er volgde een indrukwekkende ronde tussen De Scheermaeker, Op De Beeck en Verbrugge het was heel close tussen deze drie. De Scheermaeker kreeg af te rekenen met een platte band en moest zijn tegenstanders laten gaan. Sven wist Op De Beeck nog te passeren . Sven en Hantje werden als tweede afgevlagd .
Het was ook duidelijk te zien dat de titel binnen halen bijna een onmogelijke taak was , Sven zou de manche moeten winnen en Corthouts op de vierde plaats eindigen. Maar een wedstrijd is pas gestreden na de finishvlag.
2 Manche
Ook nu starten Sven en Hantje op de tweede positie met aan de leiding hun grote concurrenten Corthouts -van den Bulck die ook na enkele ronden al een ruime en veilige afstand heeft opgebouwd. Sven en Hantje lopen ook verder uit op hun achtervolgers. Ze zullen tevreden moeten zijn met de tweede plaats.
In het dagklassement mogen ze naar het podium voor de tweede plaats en ook in het Belgisch Kampioenschap behaalde Sven de tweede plaats.
Bedankt aan Hantje van Hal om de grens over te steken om onze Svenson bij te staan het was voor Sven weer een leuke ervaring om weer met een andere bakkenist te rijden. En Hantje deed het voortreffelijk.

Geschreven en Gepost door Carine   

IMBA te Amriswil

30.09.2014


De laatste wedstrijd voor het Europees Kampioenschap werd verreden in het Zwitserse Amriswil een dorpje zo"n half uurtje over de Duitse grens waar al vele jaren IMBA wedstrijden georganiseerd worden. Dat het een spannende finale zou worden stond vast , Corthouts- Van Den Bulck stonden op de tweede plaats en met 28 punten voor op Sven die op de vierde plaats stond , daar tussen bevonden zich nog de Zwitsers Boller-Walti die 17 punten meer telden dan Sven. Het kon dus nog alle kanten op voor de twee overige podiumplaatsen. Alle drie de teams waren gebrand om het beste van zichzelf te geven. Sven hoopte op een podiumplaats maar makkelijk zou het niet worden. Het was voor Sven dan ook afwachten wat het zou geven met de kersverse Wereldkampioen Ben van den Bogaart aan zijn zijde. Maar Sven was er wel gerust in dat het goed zou komen. Het was dus ook een unicum dat 5 Wereldtitels samen in n zijspancombinatie aan de start stonden.
Tijdens de vrije training werd er de eerste ronde rustig gereden om zo het circuit te verkennen . Vanaf de eerste ronde dat Sven en Ben doorreden zag ik dit komt goed vandaag met die twee. Het was immers de eerste keer dat Ben naast Sven in het bakje stond en meteen voor een IMBA wedstrijd maar Ben is meer gewend dan dat. Het gevoel samen op het span zat goed voor onze beide Wereldkampioenen. De tijdtraining verliep vlot , een paar keer probeerden Sven en Ben ook te starten. Ben probeerde ook Sven wat te motiveren zodat hij toch dingen probeerde die hij tot op heden nog niet gedaan had. Ben voelde precies aan hoe ver hij hierin kon gaan. Ze zetten dan ook een mooie vierde tijd neer. Dan was het toeleven naar de eerste manche. Rond de klok van half n werden de rijders aan het voltallig opgekomen publiek voor gesteld. Er bleken meer dan 10 000 toeschouwers afgezakt te zijn naar Amriswil. Het is dan ook fijn voor de rijders om voor zo'n groot publiek te rijden.
1 Manche
Sven en Ben begeven zich naar het starthek, de spanning is te snijden , het lijkt eeuwen te duren voor het starthek valt. Op het lange startveld weet Sven zich op te werken naar de 4e plaats maar het zijn Corthouts- Van den Bulck die hen na enkele bochten voorbij gaan. Het gaat er hard aan toe , de Engelse combinatie Etheridge-Scott leiden de wedstrijd gevolgd door de Zwitsers Boller-Walti op de 3e plaats volgden de nieuwe IMBA kampioenen van den Boomen-van de Wiel. Sven en Ben bijten zich vast aan het achterwiel van Corthouts-Van Den Bulck. Maar ook met de Zwitsers Morf-Strauss moet rekening gehouden worden die op eigen bodem goed presteren. Een viertal ronden blijft de top vijf ongewijzigd en scheuren ze razend snel over het circuit. Vooraan is er een wijziging gekomen doordat de Engelse combinatie mechanische problemen blijken te hebben. Sven en Ben vechten een bloedstollend duel uit met Corthouts-Van den Bulck. Het ging er zeer spannend aan toe . Meerdere malen liet Sven zijn voorwiel zien en hij was dan ook vastberaden een aanval in te zetten. Dat gebeurde in de zesde ronde in een afdaling , Corthouts- Van den Bulck bleven aanklampen en nu waren de rollen omgedraaid en waren het Sven en Ben die op de hielen gezeten werden. Ondertussen hadden onze jongens ook de 3e plaats ingenomen van Etheridge-Scott ook Corthouts-Van den Bulck schoven mee door.
Sven en Ben deden het voortreffelijk. En word tijdens de wedstrijd ook opgepept door zijn maatje Ben en dat lijkt Sven vleugels te geven. Met nog drie ronden te gaan volgde er achter Sven en Ben een zware crash van Corthouts- Van den Bulck . De druk was eraf Sven en Ben zaten ruim voor op de rijders op de 4e plaats die ondanks hun mechanische problemen toch nog de vierde plaats in de wacht sleepten. Een knappe 3e plaats was binnen. Meteen was er ook hoop op een derde totaalplaats in het IMBA Kampioenschap maar er moesten nog twee manches verreden worden. In het Pepateam hing een ontspannen sfeer en de naar Zwitserland afgezakte supporters hadden er alle vertrouwen in dat Sven en Ben zonder tegenslag op het einde van de dag het podium zouden betreden.
2 Manche

Bij het vallen van het starthek scheuren Sven en Ben het lange startveld over en duiken als 4e de bocht in. Ze hebben dus wederom een goede start genomen. De Engelse combinatie Etheridge-Scott zitten Sven op de hielen en zetten een geslaagde aanval in . Sven en Ben worden een plaatsje terug verwezen en zitten nu in 5e stelling met achter hen Corthouts-Van den Bulck die in de tweede ronde in de fout gaan en de wedstrijd verlaten. Ook de Zwitsers Morf-Strauss vallen enkele plaatsen terug en in de derde ronden komen Sven en Ben terug als 4e het startveld over. Sven en Ben bouwen hun voorsprong steeds verder uit op hun achtervolgers maar ze hebben ook een gaatje laten vallen op hun voorgangers. Maar na half wedstrijd als iedereen wat afzwakt slaat Sven weer toe en rijd hij het gaatje weer dicht op Etheridge-Scott er volgen meerdere aanvallen maar het lukt Sven niet ze voorbij te gaan. De Engelse combinatie wint telkens wat tijd door de afsprong te springen. Het is mooi om te zien hoe Ben te keer gaat in de bochten en hoe Sven daardoor zijn zijspan de bocht doorstuurt . Wat ze ook probeerden voor deze tweede manche moesten Sven en Ben tevreden zijn met de 4e plaats. Tussen de manches door werd er veel gerekend en geteld. Het zag er goed uit zowel voor het dagklassement als in het Europees Kampioenschap maar de laatste manche moest nog verreden worden.
3e Manche
Sven reageerde super snel en nam zo goed als kopstart maar van den Boomen en Boller hielden iets langer het gashendel open en kwamen voor Sven en Ben de bocht uit. Het ging er weer zeer spannend aan toe want hun grootste concurrenten voor de 3e plaats in het dagklassement zaten hen op de hielen. Na twee of drie ronden zetten de Engelsen na de afstap de aanval in op Sven en Ben en zetten in de bocht hun span ervoor maar Sven geeft zich niet gewonnen en blijft zich bijten aan het achterwiel van hun voorgangers . Bij het opkomen van het startveld draait Sven zijn gashendel voluit open en gaan ze de Engelse combinatie weer voorbij. Even blijven ze volgen maar Sven en Ben weten ze toch af te schudden. Het is een plezier om te zien hoe Sven en Ben relaxt hun manche afwerken. De supporters staan ronden voor het einde enthousiast te juichen want ze weten dat het binnen is ookal moeten er nog enkele ronden verreden worden maar ze zijn door het dolle heen telkens Sven en Ben hen passeren beginnen ze luidkeels te juichen , je kan aan Sven en Ben merken dat ook zij van deze laatste ronden genieten. Sven en Ben komen als 3e onder de zwart wit geblokte vlag met een ruime voorsprong op hun achtervolgers .
Grote vreugde in het kamp van het Pepateam een eerste podiumplaats op een IMBA wedstrijd is binnen maar wat nog mooier is ze hebben de 3e plaats behaald in het IMBA kampioenschap. En dat was voor Sven een grote droom als eerstejaars rijder. Jammer dat zijn maatje Tim er niet bij was want Tim heeft hier een heel groot aan deel in en zonder hem had Sven ook niet zo ver geraakt. Sven wil dan ook Peggy en Pascal van het Pepateam bedanken dat ze dit mede mogelijk hebben gemaakt zonder hen zou dit nooit gelukt zijn. Ook bedankt aan Ben van den Bogaart om aan Sven zijn zijde te staan zodat hij deze laatste IMBA wedstrijd toch kon rijden en de 3e plaats mede heeft mogelijk gemaakt. Het was voor Sven een super ervaring om met zo'n topbakkenist als Ben te rijden maar Ben is niet voor niks de nummer 1 van de wereld. Tijdens de race bleef hij Sven motiveren en oppeppen maar wist perfect hoever hij kon gaan zodat Sven niet over zijn limiet zou gaan. Sven is Ben enorm dankbaar hiervoor. Onvoorstelbaar wat onze twee Wereldkampioen hier samen hebben laten zien. Sven die altijd als bakkenist het grote voorbeeld was geweest voor Ben stonden nu samen aan de start...leuk was ook dat Ben zei doen hij voor de training een truitje van Verbrugge aantrok... ' hier zou ik 10 jaar geleden een moord voor gedaan hebben om een truitje van Verbrugge te krijgen' . Ook een woordje van dank aan Els Bamps die altijd alles in goede banen lijd voor de IMBA wedstrijden, ook alle sponsors en supporters bedankt voor jullie steun. Aanstaande zondag word de afgelaste wedstrijd van Zemst terug verreden en daar zal het ook nog spannend worden voor de Belgische titel .

Geschreven en Gepost door Carine   

VLM te Broechem

22.09.2014

Hoi allen,
Normaal gesproken reden wij een VMCF wedstrijd te Zemst maar deze werd op zondagochtend afgelast. Er werd geinformeerd hoe het parkoer in Broechem erbij lag en we besloten richting Broechem te gaan. Maar mijn bakkenist die ik had gecontacteerd voor Zemst was al naar huis gekeerd. Er werd nog vlug iets geregeld met Dennis Van Den Bulck . In Broechem aangekomen was de training al afgelopen. We mochten n ronde het parkoer verkennen zodoende hadden we ook geen tijd neer kunnen zetten en moesten we achter aansluiten.
1 Manche
We vertrokken op een 3e plaats. We bleven drie ronden deze 3e plaats behouden, Goeyvaerts konons te grazen nemen en we waren even onze 3 plaats kwijt. We bleven een 2 tal ronden aanklampen maar toen moest ik een beetje lossen omdat ik voor het eerst dit seizoen last van mijn armen had. Maar na twee a drie ronden begon ik terug wat van mijn achterstand goed te maken en twee ronden voor het einde kwamen we terug in het wiel van Goeyvaerts en een paar bochten verder waren wij ze voorbij. En in de laatste ronde hadden wij het gat zo goed als toegereden op Goossens maar dan heb ik de motor dood geremd maar gelukkig toch nog als 3e over de meet gekomen.
2e Manche
Net voor het starthek viel liet ik de motor afslaan. Met meer dan 50 meter achterstand op de laatste deelnemers gingen we van start. Ik wist dat ik er geen gras over moest laten groeien en meteen in de aanval moest gaan om nog een mooi resultaat neer te zetten. Na n ronde wedstrijd hadden wij al de 5e plaats ingenomen. Nog eens twee ronden verder zaten we op de 3e plaats. En zo zijn wij dan ook aangekomen. Ik was weer een ervaring rijker door met een andere bakkenist gereden te hebben namelijk die van Christian Corthouts , de jonge Dennis Van Den Bulck alleen was de piloot wat te plat door zijn zeer armen. Zondag rij ik mijn laatste IMBA wedstrijd van dit seizoen in het Zwitserse Amriswil met welke bakkenist kanik op dit moment nog niet zeggen maar dat komt tegen het weekend wel in orde.

Gepost door Carine   

VLM te Genk

16.09.2014

Hoi allen,
We besloten om het voorbije weekend in Genk te rijden iplaats te Vilvoorde zoals eerder vermeld. Tijdens de tijdtraining zetten wij de 3e tijd op de klok.
1 Manche
We gingen als 3e van start en we konden meteen doorstoten naar de 2e plaats. Twee bochten verder liet ik de motor stil vallen, we konden als laatste aan onze wedstrijd beginnen. We kregen net aansluiting bij de laatste en toen gingen wij weer in de fout en gingen we op onze zij . Toen heb ik het twee ronden rustig aan gedaan want ik had mijn voet flink bezeerd. We zijn nog terug gekomen naar de 8e plaats.
2e Manche
Bij het vallen van het starthek vertrokken wij als 3e dat hielden wij een 3 a 4 tal ronden vol toen kwam Stan Goeyvaerts ons voorbij gesprongen. Heel de manche hebben wij wiel in wiel gezeten. Twee ronden voor t einde zijn we nog heel even terug naar de 3e plaats doorgestoten maar ik liet mij terug op dezelfde plaats verassen en wederom sprong Stan ons daar voorbij en we zijn er niet meer voorbij geraakt we kwamen als 4e over de meet en in de eindstand werden wij 5e.

Greetz Svenson,Carine

Nu zondag is er de grote VMCF finale te Zemst waar alles nog mogelijk is voor plaats 1, 2en 3. Dirk Van Leeuw gaat aan de leiding maar heeft amper 4 luttele puntjes voorsprong op Corthouts maar ook Sven en Tim staan op 4 puntjes van de koplopers. Sven en Tim hebben niets te verliezen ze kijken rijk halzend uit om de strijd aan te gaan voor de Belgische titel. Ze zullen alles in de strijd gooien om de driekleur op hun naam te schrijven .

VMCF te Huldenberg

09.09.2014

Hoi allen,
Tijdens de training was het al slijk maar was het nog doenbaar. Tussen door droogde het wat op. Net voor de eerste manche brak er een wolkbreuk uit die het circuit in een ware modderpartij veranderde.
1 Manche
We gingen als tweede van start , even namen we de koppositie over van Corthouts-van den Bulck maar al vlug werden wij terug verwezen naar de tweede plaats, we reden ons vast. Wederom reden wij ons vast en werden wij verwezen naar de derde plaats. Zo zijn we dan ook gefinisht.
Na onze manche werd er besloten de wedstrijd verder af te lassen.
Onze eerst volgende wedstrijd rijden wij te Zemst.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

IMBA te Arnoldsweiler

26.08.2014

Hoi allen,

De voorlaatste IMBA proef stond op het programma in het Duitse Arnoldsweiler. De Duitse organisatie verkoos een rijdersvoorstelling op de wedstrijddag zelf. We hadden dus zaterdagavond de tijd om een lekker stuk taart te nuttigen die Evija de vriendin van Sven had meegegeven (een zelf gemaakte plattekaastaart) ter ere van Sven zijn verjaardag van afgelopen donderdag. Na al dit lekkers konden we verzadigd ons bedje opzoeken.
Het parkoer lag er zondagmorgen goed bij het was wel een smalle baan dus een goede start was zeer voornaam. Tijdens de vrije training was het een beetje aftasten en kijken welke lijnen er gereden konden worden. Even later volgde de tijdtraining Sven en Tim zetten zich schrap om er een goede tijd uit te persen en ze zetten een knappe 3 tijd neer. Meteen ook het eerste Belgische team.
De rijdersvoorstelling had plaats korte tijd voor de eerste manche van start ging.
1 Manche
Bij het insturen van de eerste bocht zien we Sven en Tim op de 4 plaats. Met in hun kielzog de Zwitsers Boller / Walti die overal hun neus laten zien en voor het ingaan van de tweede ronde Sven en Tim hun 4 plaats ontfutselen. De Nederlanders van Ravenstein/ Kuijpers kunnen ze goed afhouden maar als het Engelse duo Keane / Horton aanpikken op de 6 plaats moeten ze ook hen laten gaan. Er is duidelijk te zien dat de rechtse bochten niet vlot verlopen maar wat is eraan de hand? Met nog een viertal ronden te gaan gaan ook van Ravenstein/ Kuijpers in de aanval en verwijzen Sven en Tim naar de 7 plaats. Sven en Tim reden voor wat ze waard waren en finishten op de 7 plaats.
Tussen de reeksen werd ontdekt dat er heel wat spelling op het bakwiel zat en dat ze geluk hadden dat ze de eerste manche nog gefinisht waren. Alles werd weer tijdig klaar gestoomd voor de tweede manche.
2 Manche

Bij het induiken van de eerste bocht zaten Sven en Tim op de 3 plaats maar werden in de eerste ronde al gepasseerd door Boller/ Walti en Corthouts/ van den Bulck. Wederom ook weer een snelle Keane /Horton aan hun achterwiel die ook nu niet twijfelden en zeer veel haast leken te hebben. Zo kwamen Sven en Tim na twee wedstrijd ronden op de 5 plaats door. In de vierde ronde bestookt Sven het achterwiel van het Zwitserse duo Boller/ Walti twee ronde lang bijt Sven zich vast in het achterwiel van de Zwitsers en bij het ingaan van een nieuwe ronde plaats Sven zijn geslaagde aanval op Boller/ Walti tot grote vreugde van de aanwezige supporters . Sven en Tim bemannen nu de 4 plaats dan op jacht naar de Nederlanders van Keulen/ van Wanrooij . Een ronde later zitten onze favorieten op de 3 plaats maar de Zwitsers Boller/Walti bleven aanklampen en zetten de aanval in op Sven en Tim. Halverwege de manche verwezen ze dan ook Sven en Tim naar de 4 plaats. Even leek het erop dat van Keulen/ van Wanrooij nog wat toenadering zochten maar Sven en Tim konden hun 4 plaats veilig stellen. Een super resultaat.
3 Manche
Bij het vallen van het starthek komen Sven en Tim weer goed weg en duiken als 5 het hoekje om. Keane/ Horton gaan in deze eerste ronde al voorbij Sven en Tim. Zes ronden lang blijven Sven en Tim op de 6 plaats . En dan bij het insturen van een rechtse bocht gaat er iets fout en Tim valt voorover uit het bakje , Sven die niet meteen in de remmen kan rijd over Tim heen. Tim springt meteen weer in de bak , toch hebben ze hierdoor twee plaatsen moeten prijsgeven. Naar het einde van de wedstrijd toe klampen ook weer de Zwitsers Boller/ Walti aan maar Sven is niet van plan om ook de 8 plaats uit handen te geven. Sven houd het gas lang genoeg open en ook de Zwitser zet zijn gashendel niet dicht met pech voor de Zwitsers die rechtdoor sturen in de bocht. Sven en Tim finishen als 8e.
In het dagklassement werden Sven en Tim 5 . In de tussenstand staan ze op de vierde plaats. Het zou mooi zijn mochten ze nog de 3 plaats kunnen bemachtigen. Voor de laatste IMBA wedstrijd gaan we op 28 september naar het Zwitserse Amriswil. Dat het daar nog heel spannend kan worden is een feit. Sven en Tim hebben 617 punten , Boller / Walti hebben 636 punten en Corthouts/ van den Bulck 645 punten met nog drie manches te rijden kan er nog van alles gebeuren mooi zou zijn als onze twee Belgische teams de ereplaatsen zouden bekleden. Misschien dat Boller/ Walti met een hoog stressgehalte aan de start komen in eigen land.
Namens Sven,Tim en het ganse Pepa team wensen wij Team van den Boomen/ van de wiel van harte proficiat met het behalen van hun Europese titel.
Als het weer het toelaat zullen Sven en Tim aanstaande zondag aantreden tijdens de VMCF wedstrijd in Huldenberg.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

VMCF te Koningshooikt

26.08.2014

Hoi allen,

VMCF had hun wedstrijd op het legendarische circuit van "Het Fort van Koningshooikt" en ook de zijspannen kwamen dit jaar aan de start dat is ooit anders geweest. Er boden zich 15 teams aan. Een goede start was wel aangewezen op het smalle circuit. Ondanks de vele regen de week vooraf lag het circuit er droog bij. De training verliep vlot en Sven en Tim keken dan ook vol vertrouwen uit naar de 1 manche.
1 Manche
Bij het vallen van het starthek reageerde Sven supersnel en kwam dan zo ook bijna als eerste de eerste bocht door maar hij ging iets te snel van het gas af en er schoot nog een rijder onder door. Daardoor raakte hij Sven en Tim hun bakwiel met een serieuze crash als gevolg ( zie de fotoreeks van de Makke). Wonderwel kwamen ze ongeschonden uit deze spectaculaire crash , onze jongens moesten in de achtervolging en dat zou een moeilijke taak worden om de passeren op het smalle circuit van het Fort. Maar Sven en Tim zetten zich schrap en ronde na ronde konden ze telkens enkele plaatsen goed maken , ze reden een onvoorstelbare inhaalrace met als resultaat een mooie 4 plaats ze hadden er nog graag n ronde bijgedaan want bij de finish zaten ze in het wiel van de 3.
2 Manche
Sven en Tim doken als 4 de put in van t Fort. Met vier duo's streden ze vooraan op het scherpst van de snede. Sven en Tim zaten in 4 stelling met voor hen de Janssens broertjes , Sven zette op het einde van het startveld net voor ze de put indoken de aanval in , hij hield zijn gashendel iets langer open ( toch goed naar zijn weblady geluisterd) en dook voor de Janssens broers de put in . Maar Sven en Tim waren nog niet tevreden ook nu moesten hun voorgangers er op het einde van het startveld aan geloven, Sven en Tim zetten weer een geslaagde aanval in op de 2 plaats. Nu was het enkel nog de kopman die ze te grazen moesten nemen en ook nu deed Sven weer op het einde van het startveld een aanval op de koppositie . Tot grote vreugde van de aanwezige supporters namen Sven en Tim de leiding in handen. Ze reden zelfs weg van hun achtervolgers. Ze sloten de manche winnend af . In de eindstand werden Sven en Tim 2 . En daar waren onze jongens zeer tevreden mee.
Volgende week staat de voorlaatste IMBA op het programma in Duitsland.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

IMBA te Penybont

12.08.2014

Hoi allen,

We moesten overzee voor onze volgende IMBA wedstrijd doorvoor trokken we naar het Engelse Penybont. Op zaterdag scheen de zon maar in de nacht van zaterdag op zondag werden de hemelsluizen open gezet . Daardoor werd de vrije training uitgesteld naar een later tijdstip en ook de tijdtraining werd pas om 12.30 u verreden. In de tijdtraining zetten wij de 3 tijd op de klok. We hadden niet veel tijd of onze eerste manche stond al voor de deur.
1 Manche
Bij het vallen van het starthek gingen wij als 9 van start en in de eerste afdaling gingen we er al drie voorbij en kwamen zo in 6 positie maar na 1 ronde ging de moto dwars staan naar rechts en sloeg dan weg naar links en Tim kon het niet houden en vloog eruit ,gelukkig had ik het direct gevoeld maar we waren hierdoor wel een heel pak plaatsen kwijt, we gingen terug verder rond de 12e plaats, we konden elke ronde wel ergens iemand inhalen zodat we de laatste ronde ingingen als 7 maar we gingen weer in de fout en daardoor geraakten we weer heel veel plaatsen kwijt en kwamen wij als 13 over de finish.
2 Manche
De tweede manche gingen wij als 9 van start, in de eerste afdaling konden wij n plaats goed maken en we konden redelijk snel naar de 5 plaats opschuiven maar op t laatste zijn we terug afgezakt naar de 8 plaats.

3 Manche
Tijdens de start van de derde en laatste manche van de dag gingen wij als 4 van start en konden wij meteen doorstoten naar de 3 plaats even later kwam van den Boomen terug voorbij en reden wij terug in 4 positie. En ronde later stoten wij terug door naar de 3 plaats en dat konden wij zo houden tot drie ronden voor het einde en toen kregen wij de Engelsman Keane aan ons achterwiel, hij kwam ons voorbij maar ook wij gingen weer in de aanval zo speelden wij drie ronden lang haasje over met Keane, de laatste ronde was bloedstollend voor de supporters we staken elkaar ieders drie maal voorbij in deze laatste ronde , in de laatste 300 meter van de wedstrijd zette ik weer de aanval in en gingen wij Keane weer voorbij en werden wij super blij als 3e afgevlagd. Met een super goed gevoel konden wij de derde manche afsluiten. In het dagklassement werden wij 8, in de tussenstand zijn we van de 3 naar de 4e plaats verwezen met 11 punten achterstand op de derde plaats.
Zondag rijden wij onze VMCF wedstrijd te Koningshooikt ( dat is de thuisroots voor het Pepateam)
Verder wil ik mijn weblady Carine Discart en Chris Blockhuys beiden bedanken voor hun inzet voor het wekelijks verzorgen van mijn website.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Komen

06.08.2014

Hoi allen,
We hadden in Komen een wedstrijd voor het BK op het programma staan. De training verliep naar wens.
1 Manche
We gingen van start op de 3 a 4 plaats ik zette de eerste bocht aan en Tim kon niet gaan hangen, we zijn rechtdoor de dranghekken in gevlogen. Gelukkig trok ik net voor we de hekken in gingen mijn hand omhoog. De koppeling was afgebroken en de kabel was ook volledig over. We hebben dan toch nog geprobeerd om van start te gaan en na de tweede poging konden we van start gaan , een 200 meter voor dat de kopmannen eraan kwamen we reden de ganse manche sneller dan de koplopers want ze konden ons niet inhalen en we zijn nog als 7 binnen gekomen.
2 Manche
Bij het vallen van het starthek gingen we er direct op kop vandoor en hadden we na 2 a 3 ronden al een 8 seconden voorsprong even kwam de Descheermaeker iets dichter maar wat later moest hij de aansluiting laten varen en bouwden wij ronde na ronde onze voorsprong verder uit. We wonnen vlotjes de 2 manche met meer dan 1 minuut voorsprong . Het rijden gaat steeds beter en we zijn ook meer dan tevreden over ons WSP frame.
Aanstaande zondag rijden wij weer een IMBA wedstrijd daarvoor moeten we overzee.
Mx GP Motorcross meets cycling te Lommel Op 31 juli stond Sven aan de start aan een pracht van een evenement " MX GP Motorcross meets cycling" De opzet was dat twee wielrenners en n crosser als team een korte tijdrit zouden rijden. Sven kreeg als teammaten Floris Smeyers en Kevyn Insta. Het voltallig op gekomen publiek was ook enthousiast. Het was een leuke ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

IMBA te Attenhoven

31.07.2014

Hoi allen,

De derde IMBA wedstrijd stond op het programma in ons eigen Belgie landje in het Brabantse Attenhoven. Ook hier werd gekozen voor een rijdersvoorstelling op zaterdag. Het circuit werd zowat heel de zaterdagavond lichtjes gesproeid zodat er zondag stofvrij gestart kon worden.
Tijdens de vrije training kon je duidelijk merken dat Sven en Tim het naar hun zin hadden en dat het circuit hen wel lag. Tijdens de tijdtraining komen ze niet verder dan een 7 plaats terwijl ze toch duidelijk onze landgenoten Corthouts- Van Den Bulck die een 2 tijd neerzetten blijven volgen maar het tijdsverschil is miniem en bedraagt geen seconde. Een goede start gaat hier voornaam zijn dat is aan de trainingstijden wel duidelijk.
1 Manche
Sven en Tim plaatsen zich zowat midden achter het starthek, Sven reageert razendsnel bij het vallen van het hek en even lijkt het dat ze kopstart gaan nemen maar de rijders aan de binnenkant zitten in een gunstigere positie. Sven en Tim komen als 6 door. In de tweede ronde weten ze al door te schuiven naar de 5 plaats. Een ronde later weten ze ook Van Ravenstein en de Descheermaeker voorbij te gaan . Onze jongens doen het super , op enkele ronden tijd hebben ze zich opgewerkt naar de 3 plaats. Descheermaeker volgt de gehele manche op de vierde plaats maar is geen bedreiging voor Sven en Tim , even leek het erop dat ze dichter kwamen op Corthouts maar met de 3 plaats waren ze dik tevreden. Tim had last van blaren en werd na de manche meteen verzorgd door zijn maatje Sven.
2 Manche
Na een korte rustpauze werden onze rijders weer verwacht voor hun tweede manche. Bij de eerste doortocht noteerden we Sven en Tim op de 8 plaats. Sven jaagt op Descheermaeker en verwijst hen een plaatsje terug. Van Leeuw is de volgende in de rij maar Sven en Tim worden onverwacht van hun zijspan gecatapuleert. Sven en Tim hebben zich flink bezeerd vooral Sven heeft zijn bil gekwetst maar ze kruipen weer op hun machine om de achtervolging in te zetten. Bij de volgende doortocht komen ze door op een 26 plaats. Ze knokken voor elk puntje en laten zich als 17 afvlaggen. Ondanks de crash toch nog wat plaatsen goed weten te maken.
3 Manche
De laatste manche ging van start en meteen volgde een herstart doordat na de eerste springschans enkele Zwitserse teams waren gecrasht. Sven en Tim zaten meteen mee voorin. Corthouts had de leiding gevolgd door de leider in de tussenstand Van den Boomen en dan volgden Sven en Tim met op hun hielen de snelle Zwitser Boller. Sven en Tim hadden Corthouts goed in het vizier maar ze hadden ook de adem van de aandringende Boller op hun nek. Toch wisten Sven en Tim goed stand te houden op de 3 plaats. Meerdere malen probeerde Boller er langs te komen maar Sven en Tim konden hem goed afhouden. Een drietal ronden voor het einde zet Boller aan na de bocht en komt naast Sven en Tim richting springschans waar Boller net iets harder doorspringt en de 3 plaats uit handen neemt van onze jongens. Onbedreigd kunnen Sven en Tim de 4 plaats binnen halen.
Ondanks de crash in de 2 manche was het een geslaagde wedstrijd. In het dagtotaal werden ze 6 en in de tussenstand blijven Sven en Tim op de 3 plaats staan.
Op 10 augustus rijden Sven en Tim hun 4 Europese wedstrijd in Engeland.

Greetz Svenson,Carine

Gepost door Carine   

IMBA te St - Meme - Le - Tenu

07.07.2014

Hoi allen,

De tweede IMBA stond op het programma in het Franse St-Meme-Le-Tenu zo'n 800 km vanuit de kempen. Was het dan ook dat het er volgens de weerberichten al meer dan een week aan het regenen was, dus dat beloofde niet veel goeds maar vol goede moet trokken we toch naar Frankrijk.
Daar aan gekomen regen en nog regen de baan was niet optimaal maar dat is voor iedereen hetzelfde.
Tijdens de vrije training verliep het maar moeizaam omdat ik niet gewend ben om op de achterrem te rijden en op zo'n vettig circuit is dat echt wel nodig. Naar het einde toe ging het steeds beter en beter. Er werd geen tijdtraining verreden dus er volgde een tweede training waaraan je wel moest deelnemen om volgens de tussenstand aan het hek te kunnen plaats nemen. Maar we hadden electronische problemen en deze training was voor ons al vlug over en oud gelukkig hebben we wel even kunnen rijden zodat we toch als 7 naar het starthek mochten.
1 Manche
Ik kon mijn ogen niet geloven , ik keek links en rechts en we hadden los kopstart, dat heb ik in mijn leven al veel meegemaakt maar nog nooit als piloot en dat gaf toch wel een heel geweldige kik, in de tweede bocht kwam er een Zwitser voorbij maar die reed zich een bocht verder vast en daar konden wij net naast passeren en zo hadden wij de leiding terug in handen met team van den Boomen de leiders in de tussenstand in ons wiel. Zes ronden konden wij dit volhouden en dat gaf ons een zalig gevoel , we konden de tweede plaats mooi behouden en zijn als tweede gefinisht . Mijn maatje was door het dolle heen , hij was wel een beetje moe maar dat kon de vreugde in het Pepateam niet veranderen.
2 Manche
Halverwege de start van de tweede manche schakelde ik al mis ,maar toch hadden we na twee bochten de zesde plaats al te pakken. Een paar bochten verder stoten wij door naar de 5 plaats ten nadele van Greup - den beer Hantje van Hal . Op het einde van de eerste ronde stoten wij door naar de 4 plaats en een paar ronden later zaten we in derde positie met nog een drietal ronden te gaan nam Greup 'den beer Hantje van Hal ons terug en reed ik mij vast, daardoor waren wij meteen twee plaatsen kwijt gespeeld, we werden als 5 afgevlagd.
3 Manche
Bij het vallen van het starthek kwamen wij als 7 de eerste bocht door. In de derde bocht konden wij al meteen een plaats goed maken zodat de 6 plaats in ons bezit was,een ronde later passeren we weer iemand en tot een halve ronde voor het einde hebben wij op de 5 plaats gereden maar in die laatste halve ronde passeerden onze landgenoten en kampioenen van 2013 Corthouts - van den Bulck ons nog , wij werden als 6 afgevlagd .
Wij waren zeer tevreden want op onze 2 IMBA in onze carrire pakten we al een podiumplaats en dat was voor mij en zeker voor mijn maatje Tim een zalige opsteker , we waren door het dolle heen met die 3 plaats in de eindstand ook in de tussenstand schuiven we van de 7 plaats door naar de 3 plaats. Ik wil zeker het ganse Pepateam bedanken en natuurlijk een dikke pluim voor onze mekanieker Pascal en hulpmekenieker Jimmy want zonder hen is het niet mogelijk om zo'n prestatie neer te zetten.
Volgende week rijden wij tijdens de GP van Genk mee in de nevenreeks.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

IMBA te Oss

23.06.2014

Hoi allen,

Voor Sven en Tim stond de eerste IMBA op het programma in het Nederlandse Oss. Niet gebruikelijk maar voor het eerst werden de teams voor gesteld op zaterdagavond en dat was een beetje jammer voor Sven daar hij op zaterdagavond familiale verplichtingen had.
Rond de klok van half tien werden de 29 deelnemende teams verwacht voor hun vrije training , meteen was te zien dat het wel goed zat met Sven en Tim ze reden mooie lijnen het gevoel zat goed dus op naar de tijdtraining. Rond elf uur ging de tijdtraining van start , Sven en Tim hadden lange tijd de 7e tijd maar in de laatste ronde werden ze verwezen naar de 8 tijd en daar was het team tevreden mee , hun tijd was een 2 seconden trager dan die van de titelverdedigers Corthouts - Van den Bulck die een 5e tijd wisten te laten noteren. Dus Sven en Tim deden het boven verwachting.
1 Manche
Klokslag half twee viel het starthek voor de eerste manche, Sven reageerde zeer goed bij het vallen van het starthek. In de eerste ronde kwamen Sven en Tim door op een zevende plaats. De daarop volgende ronde zaten ze de Engelsen David Keane - Paul Horton op de hielen en konden hen mooi passeren zodat de zesde plaats in hun bezit was . Sven en Tim hielden goed stand op de zesde plaats tot halverwege de manche Sven zijn zadel kwijt speelde de twee Engelse teams kwamen aan klampen en met hun linkse bakken hadden ze een voordeel in de zware sporen. Zowel Keane - Horton als Pelling - Cuff zetten de aanval in op Sven en Tim , Sven had het tempo wat laten zakken want rijden zonder zadel is nu niet echt comfortabel en zo werden onze jongens naar de achtste plaats verwezen met nog enkele ronden te gaan konden ze deze achtste plaats veilig stellen. Ze waren dik tevreden over hun resultaat van hun eerste IMBA manche. Even wat rusten en wat bijtanken, kwart over drie was het alweer tijd voor de tweede manche.
2e Manche
Sven en Tim misten hun start doordat Sven op het startveld er naast schakelde , ze passeerden de eerste ronde als 16 , ze waren dus op inhalen aangewezen . In de daarop volgende ronde hadden Sven en Tim er al 5 gepasseerd en kwamen ze door op de 11 plaats. Ze doen diezelfde ronden een aanval op de twee Engelse teams die voor hen zaten en komen zo op de 9 plaats. De daarop volgende ronde geen Sven en Tim meer op de 9 plaats uiteindelijk komen ze door ze hebben vele plaatsen prijs moeten geven , achteraf bleek dat Keane , Tim uit de bak had gereden . Maar Sven en Tim gingen in de achtervolging en waren vast besloten om nog enkele plaatsen goed te maken. maar de tegenslagen volgden zich op in hun haast reden ze dan ook nog eens vast. Maar ondanks alles gaven ze niet op en gingen vol goede moed weer verder. Ze kwamen weer met Keane in aanraking Sven zet een aanval in en de linkse bak van Keane raakt de bak van Sven en beide teams tuimelen over de kop. Weer zijn Sven en Tim vele plaatsen kwijt gespeeld het was een bewogen tweede manche met een 18 plaats als resultaat.
3 Manche
Om 17.00 uur de derde en laatste manche. Sven en Tim kwamen goed weg in de start in de tweede bocht konden ze er meteen drie voorbij gaan en zo zaten ze op de derde plaats maar meteen sloeg Corthouts - Van den Bulck toe en namen de derde plaats over van Sven en Tim. Een drietal ronden bleef het ongewijzigd en reden ze formidabel op de vierde plaats , een ronde later zette de Engelsman Horton een aanval in en zo kwamen Sven en Tim op de vijfde plaats lang duurde het echter niet want Sven liet Horton niet begaan maar zette een ronde later zonder twijfelen Horton terug naar de vijfde plaats. Hoe zwaarder de baan werd hoe beter het leek te gaan , duidelijk dat onze mannen voorzien zijn van een goede conditie. Met nog enkele ronden te gaan was het nu hopen dat er niets meer fout zou lopen zodat die mooie vierde plaats binnen gehaald kon worden. In de voorlaatste ronde zagen Sven en Tim Corthouts rijden en ze kwamen steeds dichter,de laatste ronde hadden ze het gat helemaal dicht gereden en met nog een halve ronde te gaan zet Sven zich schrap en opent buitenom een aanval op de IMBA Kampioen. Sven en Tim zitten heel even op de derde plaats maar rijden vast . Gelukkig kunnen ze vlug hun weg vervolgen hun derde plaats hebben ze terug moeten afstaan maar met een super vierde plaats komen ze onder de zwart wit geblokte vlag. Een onvoorstelbaar resultaat hebben ze neer gezet.

In de eindstand van de EK in Nederlandse Oss werden Sven en Tim knap 7 , er had zeker meer in gezeten maar Sven , Tim en het ganse team en supporters waren meer dan tevreden. Er zullen er vele zijn die hun ogen hebben open getrokken over de rijkunsten van Sven en samen met Tim zijn ze een perfect team die elkaar goed aanvullen en waar nog veel progressie mogelijk is. Ze kijken al uit naar de Imba wedstrijd over twee weken die verreden word in Frankrijk.

Greetz Carine

Gepost door Carine   

VMCF Te Gouy-lez-Piton

17.06.2014

Hoi allen,
Voor onze training waren wij een beetje te laat en hadden wij maar twee ronden kunnen trainen. Gelukkig mochten wij nog meerijden met de telaatkomers zodat we toch nog twee ronden konden trainen, mits dat we het parkoer dan toch een beetje kenden.
1 Manche
We gingen als derde van start en wij konden een paar aanvallen inzetten op Vaes - Vandeurzen. Na 3 a 4 ronden hadden wij eindelijk de goeie aanval ingezet en konden we ze mooi buiten om voorbij gaan en zo gingen we naar de 2 plaats. We konden een klein gaatje slaan maar na het einde toe begon de motor te sputteren en zo doende werd het de laatste 3 ronden nog zeer spannend maar gelukkig konden we de 2 plaats toch behouden.
2 Manche
Tijdens de 2 manche gingen wij als 2 van start en zo zijn wij ook aangekomen. In de eindstand resulteerde dat ook in een mooie 2 plaats.
Wij kijken met het ganse team uit naar de wedstrijd aanstaande zondag in het Nederlandse Oss voor onze eerste wedstrijd voor het Europees Kampioenschap.
Supporters allen op post
eerste reeks gaat van start om 13.30 uur
met een korte pauze start de tweede manche om 15.15 uur
en de derde manche gaat van start om 17.00 uur

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Moresnet

10.06.2014

Hoi allen,
In de training verliep alles vlotjes en naar wens en we hadden er een goed gevoel bij. 1 Manche
Bij het vallen van het starthek gingen wij als 4 van start.
Op de eerste afstap ging Luc Descheermaeker er goed af en we konden hen maar net ontwijken zo zaten wij meteen op de 3 plaats en even later namen we buitenom Vlot en kwamen we op de 2 plaats. Tot op drie ronden van het einde hadden de koplopers een 50 tal meter voorsprong op ons maar met nog zo n drie ronden te gaan kregen wij aansluiting, n ronde later in een afdaling hebben we de kopmannen mooi buitenom voorbij gestoken met een blockpas . We namen de leiding in handen en kwamen als eerste onder de zwart wit geblokte vlag en zo heb ik als piloot voor de allereerste keer een reekszege op mijn naam geschreven en dat was een super goed gevoel ook voor het ganse pepateam en we stonden te popelen om de tweede manche te rijden.
2 Manche
Juist voor de tweede manche hadden ze nog gesproeid. We gingen als 4 van start. In de eerste afdaling hadden we even geluk , de zijspan ging volledig dwars maar gelukkig bleven we recht , ik kon moeilijk grip vinden. Tot halverwege de wedstrijd bleven we op de 4 plaats en hebben wij nog n plaatsje prijs moeten geven en zijn we als 5 afgevlagd. In de eindstand waren wij 2.
Volgende week rijden wij in Gouy-lez-Pieton

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VLM te Ranst

31.05.2014

Hoi allen,

we reden onze wedstrijd te Ranst , Tim was al de hele week ziek geweest en voelde zich niet optimaal fit. In de training zetten wij de tweede tijd op de klok met amper een verschil van de eerste tijd, de tijd was goed maar voor de rest van de dag was het niet vet.
1 Manche
We gingen niet al te best van start in de tweede bocht gingen wij buitenom, de bak kwam omhoog en zijn wij de koorden in gereden en stropte de motor en zijn we in slow motion overkop gegaan . Toen we terug vertrokken waren zaten we al ver achter op iedereen. Op enkele ronden tijd hadden we alweer heel wat rijders ingehaald en toen heb ik de motor nog eens laten stil vallen en zijn we 8 binnen gekomen.
2 Manche
We waren weer niet al te best weg bij het vallen van het starthek. In de tweede bocht gingen wij weer naar buiten en maken we in n keer vier a vijf plaatsen goed , een paar bochten verder zaten wijal op de 5e plaats. We kwamen door een rechtse bocht en het was net of ze daar een muur hadden opgetrokken in de sporen. Zonder dat we zelf beseften wat er gebeurde lagen wij beiden plat op onze rug voor de motor en zijn we weer bij de laatste moeten vertrekken. Tim was eerst niet van plan de tweede manche van start te gaan doordat hij zich niet lekker voelde door het ziek zijn. Maar we hebben de tweede manche dan toch aangevat maar drie ronden voor het einde gaf Tim aan dat ik moest stoppen en toen zijn wij binnen gereden.
Maandag rijden wij in Moresnet. Voor zondag weten wij nog niet of we wel of niet een wedstrijd rijden..

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VLM te Olmen

31.05.2014

Hoi allen,
Hier zijn nog wat foto's van Olmen getrokken door Francois Rombouts.

Gepost door Carine   

VLM te Kasterlee

12.05.2014

Hoi allen,
Er staan al enkele foto's van Kasterlee in het album.

Gepost door Carine   

VMCF te Wichelen

02.05.2014

Hoi allen,
Er stond weer een kampioenschapsproef op het programma bij de VMCF. Tim had besloten het weer te proberen.
De training was normaal verlopen. Tim had niet te veel last meer van zijn kwetsuur. 1e Manche
We doken rond de 3e a 4e plaats de 1e bocht in. Maar er hing nog ergens een zijspan vanachter aan en ik liet de motor afslaan en kreeg hem niet direct terug in gang dus we waren ver achter de laatste weg en we zijn terug gekomen naar de 4e plaats en daar waren we best tevreden mee.
2e Manche
We gingen als 4e van start en konden een 3 a 4 ronden de strijd aanbinden met de derde man maar Tim kreeg toch een beetje last van zijn rechter hand en zijn we wat rustiger gaan rijden en zijn wij als 5 over de meet gekomen. In totaal waren we 4e .
Ik was tevreden dat ik weer met mijn maatje Tim heb kunnen rijden. Zondag rijden wij weer een proef te Genk.
Op zondag 11 Mei zullen wij aantreden in VLM Te Kasterlee...voor mij een thuiswedstrijd dus.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

Pitbike te Dessel

29.04.2014

Hoi allen,

hier zijn enkele foto's van de pitbike wedstrijd in Dessel

Gepost door Carine   

VMCF te Haaltert

23.04.2014

Hoi allen,

Het paasweekendxstond voor de deur en mijn maatje Tim zat nog met blessureleed en daarom moest ik beroep doen op enkele stand in bakkenisten. De paastrofee werd betwist in Haaltert .
Zondag
Op zondag kon ik beroep doen op Birgen Beernaert , de training was oke maar het was wel wat wennen, het voelde anders.
1e manche
De 1e manche gingen we als 3e van start en zaten we in een duel voor de 2e plaats, na een ronde of 3 liep het verkeerd op de whoops , de bak kwam omhoog , de eerste whoop konden we nog overleven maar op de tweede lagen we eraf en de koppelingshendel was afgebroken , terug vertrekken was dus niet simpel en zonder koppeling op die kermisomlooprond rijden was ook al niet gemakkelijk, de laatste ronde kapsijden we nog een keer omdat ik de motor uit vitesse zette en zijn we 9e binnen gekomen.
2e Manche
We gingen als 6e van start en konden meteen doorstoten naar de 5e plaats en daar zijn we voor de rest van de manche blijven hangen en ook gefinisht. Het was toch wennen om met een andere bakkenist te rijden maar het was weer een knots gekke dag met Birgen aan mijn zijde
Maandag
Op Paasmaandag reed ik dan met Nick Maas. Ze hadden mij gezegt dat er tot 10 uur getraind kon worden en ik den onnozelaar geloofde die persoon nog ook , dus rond 9.30 gingen we trainen maar de training was al voorbij , gelukkig mochten wij van de organisatie nog 2 rondjes rijden maar dat was natuurlijk niet de beste voorbereiding voor mijne nieuwe makker.
1e Manche
De 1e manche gingen wij als 2e van start en we werden meteen een plaats terug verwezen , dit konden we een 3 a 4 tal ronden volhouden maar dan opeens op drie bochten verder verspeelden we ineens 2 plaatsen en beetje bij beetje reden ze van ons weg en zijn wij als 5e binnengekomen. Het was echt wel alsof we op ne kermismolen zaten het was altijd maar draaien en keren en daar heb ik nog niet genoeg ervaring mee vind ik zelf maar dat zal wel komen met de tijd.
2e Manche
Als we naar het rennerspark reden liet ik de motor drie keer afslaan.ik zei tegen Nick , volgens mij is er iets niet juist. Toen we van start gingen, viel halverwege het startveld de motor stil en was het over en uit, ik had geen compressie meer en het was gedaan met rijden. Ik hoop dat het tegen volgend weekend weer 100 procent gaat zijn met mijn vaste maatje Tim zodat ik weer met hem aan te start kan verschijnen in Wichelen. Ik bedank Birgen en Nick dat ze ons uit de nood hebben willen helpen en ik ben weer een ervaring rijker.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

Tim nog steeds geblesseerd

18.04.2014

Hoi allen,
Met het Paasweekend worden wij verwacht in Haaltert er staan weer twee mooie dagen cross op de kalender waaronder op Paaszondag een proef voor het Kampioenschap in de VMCF rangen. Maar spijtig genoeg heeft mijn maatje Tim nog teveel last van zijn hand blessure. Wij zijn vandaag ( vrijdag) samen gaan mountainbiken en na deze training is er besloten dat Tim nog wat rust gaat nemen om de blessure goed te laten herstellen. Toch zal ik zondag aantreden en daarvoor trekt Birgen Beernaert nog eens zijn crosslaarzen van onder het stof vandaan. Samen met Birgen willen we de schade in het kampioenschap proberen te beperken en toch wat punten mee naar huis te nemen. Ook op Paasmaandag zal ik aan de start staan maar dan met Nick Maas die vanuit Nederland aan mijn zijde komt staan. We gaan voor een gezellig Paasweekend en alvast bedankt aan Birgen en Nick om het Pepa Team uit de nood te helpen.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

Wholen Zwitserland

11.04.2014

Hoi allen,

We hadden een wedstrijd in Zwitserland op het prachtige grand prix circuit te Wholen. Als we daar aan kwamen werden wij als God in Frankrijk ontvangen. Ze hadden voor ons een aparte plaats voorzien en waren met alles heel behulpzaam. Op zo'n moment denk je toch nog eens aan alles en denk je ik heb het toch niet allemaal voor niets gedaan al dat harde trainen en al die jaren 100 procent voor de sport geleefd , er zijn toch nog plaatsen waar nog gewaardeerd word dat je drie Wereldtitels hebt. Als je dan terug denkt aan drie weken eerdertijdens het Belgisch kampioenschap te Genk , je als allereerste zaterdagmiddag aan een gesloten inkompoort staat en als deze na even wachten open gaat en ze je dan zeggen dat je achteraan ergens moet gaan staan dan merk je hoe gewaardeerd je word in je eigen land, maar swat dat achter wege gelaten .
De training verliep goed en we zetten de 6e tijd neer.

1e Manche
Ik reed weer op het starthek, zo vlug ik de motor in vitesse zette kroop hij al vooruit en ik had de voorrem zelfs in. Weer waren wij als laatste weg , een paar bochten verder hadden we al een plaats of 5 goed gemaakt maar dan in 1 van de afdalingen ging ik in de remmen maar had geen voorrem meer , mits ik heel weinig mijn achterrem gebruik omdat ik daar moeilijk aangeraak gingen wij los de koorden in, de palen vlogen rond onze oren. We konden wel zo goed als meteen weer verder rijden en we kwamen als 13e over de meet maar daar was ik echt niet tevreden mee, een steen had onze voorschijf krom gemaakt en daardoor hadden wij geen voorrem meer.
2e Manche
Durf het weer bijna niet te zeggen maar ja " weer tegen het starthek gereden " wederom als laatste van start , met nog iets minder dan 3 ronden te gaan zaten we op de 6e plaats en op 1 van de dubbelsprongen ging het mis, we hongen een beetje scheef en we kwamen neer en ik gaf iets teveel gas denk ik en we waren de moto kwijt en zijn er achterover af gegaan denk ik het ging zo snel dat we het ook niet zeker weten wat er exact is gebeurd. Mijne maat Tim had heel even het licht uit gedaan, ik sprong meteen voor Tim om hem te beschermen maar als die spannen afkomen zo achter een springschans dan stroomt de adrenaline door u lijf , maar ook de vlaggemannen deden goed hun werk en waren heel alert, dus heeft niemand gelukkig Tim nog geraakt terwijl hij op het circuit lag. Hier dus einde tweede manche.

3e Manche
Tim wou absoluut nog terug aanzetten voor de 3e manche , dat vond ik wel een goed teken dat mijn maatje uit het goede hout gesneden is , hihi. Dus stonden we terug aan het starthek met een ei in mijn broek, want ik ga toch weer niet op dat starthek rijden .Ze draaiden dat bordje om van 5 seconden en ik wachte nog 2 a 3 seconden en meteen als ik de moto in vitesse zette was hij weer vertrokken maar ik had gelukkig tot 3 seconden gewacht en net op tijd viel het starthek, maar je bent met zoveel dingen bezig, je moet remmen en nog van start gaan ook, niet simpel voor ne beginneling. Allee weer slecht weg maar het rijden ging weer zeer goed, we waren al goed terug gekomen tot de 5e plaats en lagen in strijd voor de 4e plaats. De laatste ronde gingen wij er nog steeds voor en op 2 dubbelsprongen na elkaar sprong ik de voorgaande rondes de 1e niet en de 2e wel dus ik zette aan op de 2e maar dat verraste mijn maat Tim want ik hoorde hem roepen en ik keek naar rechts , Tim had zich mis pakt en vloog eruit en maakte weer een serieuze tuimeling en hij bleef even liggen , al bij al was het nog meegevallen dacht ik maar we waren weer niet aangekomen . We hebben weer een pak bijgeleerd maar we moeten nog veel leren ook. Zondag zullen wij 9 op de 10 niet aantreden wegens de blessure die Tim heeft opgelopen , Tim heeft maandag bij thuis komst de dokter opgezocht en zijn verdict is gebroken rib en een handblessure , dus zeker een weekje rust.
Foto's van Isabelle Lauber.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Genk

31.03.2014


Hoi allen,
De eerste proef voor het Belgisch Kampioenschap in de VMCF rangen stond op het apl . Tijdens de tijdtraining ging het heel goed en zetten wij de 2 tijd neer met 42 duizenste verschil als onze voorganger Santermans.
1 Manche
De eerste manche begon iets minder ,ik zette de motor in versnelling en hij bolde een beetje vooruit tot tegen het starthek en toen we de machine achteruit probeerden te duwen met n voet liet ik de motor ook nog afslaan en waren we als allerlaatste weg met meer dan 100 meter achterstand op onze voorganger en met 29 zijspannen aan het hek wisten we dat we een hele klus te klaren hadden. We konden dus aan een heuse inhaalrace beginnen. Ronde na ronde konden we telkens enkele rijders passeren zodat wij op het einde van de manche als 9 onder de zwart wit geblokte vlag kwamen. We waren daar best tevreden over maar dat kleine foutje van mij kost ons wel vele puntjes en mijn maatje was wel een beetje teleurgesteld maar er kwam gelukkig nog een manche.
2 Manche
Dit keer ging het wel goed aan het starthek en we gingen als 4 van start en konden meteen doorstoten naar de 3 plaats. Even later kwam Santermans ons voorbij zodat we weer terug in 4 positie kwamen. We konden Corthouts te grazen nemen en in diezelfde ronde gingen we ook Santermans terug voorbij en reden wij op de 2 plaats dat konden we een drietal ronden zo vol houden en toen zijn wij doorgestoten naar de koppositie en voor het eerst sinds ik zelf het stuur in handen heb reed ik voor de eerste keer op kop in een wedstrijd en ik moet toegeven dat gaf een enorm goed gevoel. Ook Santermans schoof mee door naar de 2 plaats en het werd een mooie strijd voor de koppositie. Na een drietal ronden kwam Santermans ons terug voorbij en zijn wij als 2 aangekomen. Super tevreden waren wij. Ik blijf een super gevoel met mijn maatje houden, het rijden gaat nog steeds elke week met kleine stapjes vooruit.
( Natuurlijk mogen we niet vergeten de inzet van ons manusje van alles ,manager, mekanieker Pascal want zonder hem zouden wij deze sport niet kunnen uitoefenen. Dus een dikke pluim voor teammanger Pascale voor alles.)
We waren dus zeer tevreden buiten mijn klein foutje (HIHI) ,ik noem het maar beginnersfoutje . In het dagklassement waren we 4.
Aanstaande zondag rijden wij een wedstrijd in Zwitserland op het prachtige Grand Prix circuit in Wholen waar ik in 2009 samen met Daan de GP won. Dus we zullen weer aantreden op een hard circuit en we kijken er beiden heel erg naar uit.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

BK te Wachtebeke

31.03.2014


Hoi allen,
De tweede proef voor het BK in de BMB rangen stond op de agenda in Wachtebeke. De training verliep schitterend ,ik kon het niet geloven dat wij de 6 tijd hadden neergezet.
1 Manche
Bij het vallen van het starthek gingen we rond de 6 plaats van start en konden we 2 plaatsen goed maken zodat we in 4 positie zaten. Een paar ronden voor het einde kwam Jason Van Daele ons voorbij en een ronde later moesten we ook Chlose laten voorgaan. En zodoende kwamen wij als 6 over de finish en daar waren wij mr dan tevreden mee.
2 Manche
De start van de tweede manche verliep minder goed, als 15e kwamen wij de eerste bocht door , bij de eerste doortocht lieten wij de 12e plaats noteren. De daarop volgende ronden konden we geregeld ene pakken en reden we naar het einde van de manche wederom op de 6 plaats. We waren meer dan tevreden met twee maal een 2 plaats in mijn 2 BMB wedstrijd en al dit resultaat. Dat had ik van tevoren nooit durven dromen. Heel het team was meer dan tevreden ,dus ja weer een top weekend achter de rug. In het dagklassement werden we ook 6 met evenveel punten als onze voorgangers.
Nu zondag rijden wij onze 1 proef voor het VMCF kampioenschap te Genk

Greetz Svenson

BK te Genk

20.03.2014


Hoi allen,
We reden ons eerste BK in de BMB te Genk. Tijdens de training kwamen we in de tweede ronde tot stilstand door dat onze achterrem was opgelopen, als het euvel verholpen was hadden we de tweede tijd op de tabel gezet.
1e Manche
In de eerste manche gingen we vanaf de tweede startrij als zesde van start,het zat dus allemaal mee,de eerste drie bochten konden we elke keer naast een paar gestrande zijspannen rijden en zo zaten we meteen op de zesde plaats. Waar ik nog het meest van schrok was dat we dat ook nog vier ronden hebben volgehouden, toen begon ik veel ondersturen te krijgen en zag ik dat het voorwiel dat we s 'morgens nieuw gekocht hadden bij Daan heel hard begon te slagen dat ik het tempo bewust heb laten zakken en zijn we afgezakt naar de 14e plaats.Er waren zeker 6 of 8 spaken uit het voorwiel en het was eigenlijk niet verantwoord om met zo'n wiel verder te blijven rijden .Maar als je dan in je allereerste reeks in een BK op de 6e plaats rijd als piloot dan heb je echt geen zin om te stoppen. Ondanks dat waren we toch best tevreden en het rijden ging best soepel . We beginnen steeds meer op elkaar afgesteld te geraken en het gevoel naar mekander toe tijdens het rijden voelt goed aan en dat vind ik heel belangrijk.
2e Manche
We gingen zeer slecht van start maar we konden de eerste twee bochten toch wel wat plaatsen goed maken en zo kwamen we op de 14e plaats terecht en daar zaten we nog steeds toen we na drie wedstrijdronden de rode vlag kregen en afgevlagd werden door een zware crasch . De wedstrijd werd hierdoor vroegtijdig afgevlagd . We konden met een fijn gevoel weer naar huis keren in onze eerste BK vwedstrijd. In het dagklassement werden we 15e.
Zondag zijn we weer paraat op de tweede BMB BK wedstrijd in Wachtebeke.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VMCF te Vollezele

20.03.2014

Hoi allen,
De training verliep goed, voor de eerste manche naar de starthek te gaan moet je een nummer trekken bij VMCF. Ik trok nummer 7 dus ik kon op een goede plaats plaatsnemen achter het starthek.
1e Manche
De start van de eerste manche ging redelijk goed en we gingen op de 4e plaats van start. In de eerste ronde konden wij al doorstoten naar de 3e plaats maar dan maak ik een foutje en zakten we terug naar de 4e plaats. Corthout maakte voor ons een flinke tuimeling en zo kwamen wij terug op de 3 positie. Enkele ronden later reed Descheermaeker zich vast en konden we buitenom naar de 2e plaats doorstoten en we hielden constant de koplopers in het vizier maar we konden ze niet bedreigen. We finishten op de 2e plaats en daar waren wij heel tevreden over.
2e Manche
We gingen als 3e van start en in de eerste ronde konden wij doorstoten naar de 2e plaats maar een ronde later reden wij ons vast in een wal,ik sprong meteen van de moto om mee te duwen en de moto kwam meteen los maar ik stond naast de moto en hij kreeg grip en ik stond er naast en liet de moto afslaan ,toen de moto terug in gang was waren de eerste drie al ver weg. We konden nog terug komen naar de 3e plaats en in de voorlaatste bocht stond Descheermaeker weer in hetzelfde spoor als de 1e manche stil en we konden weer mooi buitenom er voorbij gaan en naar de 2e plaats doorstoten. Onze twee 2e plaatsen zorgden voor een mooie podiumplaats op de tweede trede. Heel het team was meer dan tevreden.
Volgende week rijden wij te Genk op het BK van de BMB het zal voor ons een ander paar mouwen worden maar we gaan zo goed mogelijk ons best doen.

Greetz Svenson

Gepost door Carine   

VLM te Minderhout

06.03.2014

Hoi allen,
De training verliep goed en we zetten de 3e tijd op de klok.
1e Manche
De eerste manche ging de start volledig de mist in en gingen we als voorlaatste van start, na een ronde of 3 hadden we er al heel wat ingehaald en zaten we om en bij de 10e plaats, ik liet de moto stil vallen en we konden weer van achter af aan beginnen en we zijn nog opgeklommen naar de 7e plaats.

2e Manche
De eerste reactie aan het starthek was zeer goed maar het schakelen heb ik nog niet volledig onder de knie, we kwamen als 9e over het startveld de eerste bocht door, de tweede bocht hadden we er al 3 gepasseerd zodat we op de 6 en toen we zeven lagen de Janssens broertjes kwamen ons nog voorbij en we hebben er zelf nog 3 gepasseerd zodat we als 4e over de meet kwamen. In de eindstand waren wij 6e. Nu zondag rijden Tim en ik onze eerste wedstrijd in de VMCF te Assenede en we staan ook op de affiche en daar zijn wij best wel trots op.

Greetz Svenson

Gepost door Carine