Profiel Sven Verbrugge


Voornaam: Sven
Naam: Verbrugge
Bijnaam: Svenson

Geboortedatum: 21 augustus 1967
Geboorteplaats: Schoten
Woonplaats: Kasterlee
Vriendin: vrijgezel

 

Lengte: 1m73
Gewicht: 81kg
Hobby's: Mtb, solo rijden

Favoriete eten: Biefstuk friet met championroomsaus
Favoriete drank: Plat water
Favoriete omloop: Castelnau De Levis (Frankrijk)

Slechtste herinering: Door veel mechanische problemen wereldtitel kwijt gespeeld in 2003 en beenbreuk in 1995
Mooiste herinering: 1ste GP overwinning op 21 augustus 1994 en wereldtitel in 2005

De volledige loopbaan van Sven Verbrugge

1983-1986
Solo 125cc MC Lille.
1986
In de car bij Axel Mampaey.
Eerste cross die ik gereden heb was de enduro van Overpelt, was de 2 keer dat ik in de car stond en we zijn derde geworden.
1987-1991
bij Marcel Jennes als vervanger van Lieve Van den Heuvel.
1992
bij Marc Leysen in de BLM en op alle kampioenschappen tweede geworden.
1993
In '93 overstap gedaan naar BMB met Gunther Govaerts, allereerste Grand Prix in 1 reeks 3 de geworden.
In dat zelfde jaar nog twee reeks overwinningen gehaald en een 3 de plaats in de laatste Grand Prix in de eindstand waren we 11de in de WK stand en Belgisch Kampioen geworden.
1994
Een allereerste Grand prix gewonnen op 21/08/1994 op men verjaardag en dit was een mooi kado.
In totaal 8ste geworden op eindstand van de WK stand en Belgisch Kampioen geworden.
1995
Zware enkel blessure gehad en thalus fractuur en heb toen 3 maanden uit gelegen, Gunther is toen samen met Kris Verhaegen door gegaan en de laatste wedstrijden ben ik terug gekomen en zijn we 22 ste geworden in de WK stand.
1996
In '96 wonnen we de Grand Prix van Belgie te Rijkevorsel en in dit jaar waren er nog meerdere podium plaatsen in de Grand Prix . In totaal waren we 7 de in de WK stand.
1996 was het laatste seizoen met Govaerts in de Grand Prix.
1997
Overgestapt naar Geert de Volderen en Geert hield het na 1 wedstrijd voor bekeken .
Dan terug naar Gunther Govaerts gegaan en MON en BLM gereden . Op het einde van het seizoen kreeg ik de vraag om de laatste Grand Prix samen met Daniel Willemsen te rijden en dit met groot succes want we wonnen beide reeksen en Daniel schoof op naar de 3 de plaats in de WK eindstand.
1998
Samen met Govaerts gereden in BLM.
1999
Terug overstap gemaakt naar het WK gebeuren maar deze keer in een linkse zijspan en dit samen met Martin Golz , dit was zeker geen gemakkelijke ervaring voor mij omdat ik nog nooit links had gereden.
Maar na een 3 tal maanden begon dit toch ook goed te lopen .We werden 12 de in de WK eindstand.
2000
Samen met Steegmans begonnen en na 1 WK wedstrijd overgestapt naar Daniel Willemsen.
Met als eindresultaat 3 Grand Prix overwinningen en 2 de in WK stand.
2001
Terug met Daniel en na 5 wedstrijden al 6 nul scores en toch van plaats 7 terug naar 2 de plaats in WK stand gekomen en de 3 laatste Grand Prix gewonnen en Nederlands Kampioen.
2002
Na 2001 hield Daniel het voor bekeken met mij en ben ik terug naar de VLM gegaan en heb ik samen met Marc Leysen het seizoen 2002 gestart.
Halverwege het seizoen heb ik terug 2 wedstrijden met Daniel gereden in het WK en 2 keer 2 de plaats en de rest van seizoen uitgereden met Kaurit.
2003
Gestart met Kristers Sergis en veel motorische problemen gehad waardoor we 2de werden in de WK stand.
2004
Terug met Kristers en na 3 wedstrijden stonden we 28 punten voor in de wk stand en de 4 de Grand prix wonnen we de 1 ste reeks en zijn we de 2 de reeks zwaar gecrasht met gevolg Kristers 3 maanden uit.
In de WK eindstand werden we 7 de en Belgisch Kampioen.
2005
EINDELIJK WERELD KAMPIOEN !!!!!!!!!!

2006
Ook in 2006 stond ik in de bak bij Daniel Willemsen en hadden wij een enorm dominerend seizoen.
Samen hebben we bijna alles gewonnen!
Ook in 2006 werd de wereldtitel de ONZE! Ook Belgisch Kampioen - Sidecar Des Nations - Nederlands Kampioen zijn in 2006 tot de palmares genoteerd.
2007
In 2007 zette ik een stapje terug en reed dat seizoen in de VLM rangen aan de zijde van Christian Corthouts.
We behaalden de Belgische titel maar mijn hart had heimwee naar de Grand Prix.
2008
Gestart met Nicky maar het grote probleem was Nicky's vader. Hij dacht dat ik al versleten was en schrik had en zette mij aan de kant. Ik heb toen het seizoen afgemaakt met Christiaan Corthouts in de liefhebbersbond VLM.
2009
Gestart met Gerrit van Werven maar met de afspraak als er iemand mij van de top 5 van het WK zou contacteren dat ik dan zou overstappen naar dat span. Na de eerste GP kreeg ik al telefoon van Daniël met als resultaat ...de vier volgende GP 's met veel overmacht gewonnen telkens met twee reekszege's ...dan gebeurde er een stom voorval... tijdens het NK in Mill brak Daniël zijn scheenbeen door een stuk van een boom dat uitstak op het circuit en dat ze niet verwijderd hadden. Na vijf weken zaten we terug op de motor maar die eerste WK was geen succes de volgende GP wonnen we met twee reekszege's. Maar daarvoor was Daniël veel te diep moeten gaan en dat is hij niet meer te boven gekomen met als resultaat dat het niet meer zo goed klikte als in de eerste helft van het seizoen... hij stopte steeds als wij op een tweede of derde plaats reden. We zijn dan nog vijfde in het WK geeindigd. Ik heb ook nog drie GP 's met Peter Steegmans gereden waar we drie maal een derde plaats gereden hebben en éénmaal een derde plaats in de eindstand en dat was Peter zijn enige WK podium van het seizoen.
2010
Met Peter Steegmans heb ik het WK en het Duits Kampioenschap gereden. Maar in Kegums op een tafel zijn wij veel te ver gesprongen en heb ik mijn kuit en scheenbeen gebroken. In het Duits Kampioenschap stonden wij op dat moment nog twaalf punten voorsprong en dat was net genoeg voor het Duits Kampioenschap binnen te halen. Peter heeft de twee laatste kampioenschappen met andere bakkenisten gereden en we wonnen het kampioenschap met nog net één puntje voorsprong.
2011
Samen met Daniel Willemsen ging ik weer voor de volle winst ondanks veel blessureleed halverwege het seizoen konden wij toch de Wereldtitel binnen halen en werd ik voor de derde maal Wereldkampioen.